Lapset ei vaan tajuu
Mikä onkaan siistimpää vanhempana kuin se, että omille heikoilleen hetkilleen saa tulitukea muilta vanhemmuuden kiemuroissa pyöriviltä. Se, kun menet huonon aamun jälkeen töihin ja työkaveri kertoo yhtä reisille menneestä aamusta. Joissakin – itse asiassa kaikissa – muissakin perheissä käydään samanlaisia keskusteluja ja vääntöjä.
Tultiin tuossa viime viikolla miesten (eli isien) kanssa töissä siihen tulokseen, että on montakin asiaa, joita
LAPSET EI VAAN TAJUU:
- Kerrospukeutumista. Sitä, että on olemassa jokin välimuoto aamulla laitetun kevytuntsikan ja iltapäivällä koulun tai päiväkodin pihalla nähdyn t-paidan välillä. Kerros tarkoittaa, että kerroksia voi kerroksittain vähentää. Ei riisua heti vanhemman silmän välttäessä käytännössä alasti (ja hukata samalla puolta vaatetuksesta jonnekin käytävien uumeniin).
- Ylipäätään säänmukaista pukeutumista ja säiden vaihtelua. Se ei ole mikään meidän vanhempien keksimä ihana salajuoni ja kiusanteko, että toisena päivänä voi laittaa balleriinat, mutta seuraavana pitää olla kumisaappaat.
- Yksityisyyttä. On aivan ok tulla kakalle juuri silloin, kun vanhempi on suihkussa samassa tilassa. Ja naureskella siitä potalta tai pöntöltä edessä vilahtelevia tissejä.
- TV:n ääneenvoimakkuuden säädintä. Jokainen ohjelma on katsottava täydellä teholla.
- Aikuisuuden ja lapsuuden eroja. On jokin – itse asiassa aika moni – syy siihen, että lapsilla ja aikuisilla on eri säännöt. Esimerkiksi on ihan jees, ettei alle 10-vuotiaat päätä perheen rahavaroista, elämisen rytmistä ja ruokalistoista.
- ”Nyt ei kannata enää ärsyttää -lausetta”. Sama kun sanoisi, että: ”Nyt kannattaa ärsyttää oikein kunnolla. Tänään on lehmän hermot ja kauheasti energiaa tehdä erilaisia vääntöjä.”
Positiivisena loppukaneettina lapset ei tajua myöskään, mitä kaikkea niiden ruokiin voikaan ujuttaa salaisesti, hirveän pieneksi pilkottuna tai soseutettuna. Buhhahhahahaaaa! Ai oliko sipulia? Ei tietenkään.
-Karoliina-
Kuva: Pixabay
Jaa oma kokemuksesi