kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.09.2017

Ei tytön tarvitse olla tyttömäinen! Edes mekkotakissa.

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Polarn O. Pyret

Näin vaatteistaan hyvin tarkan lapsen äitinä tulemme joskus törmäyskurssille. Usein silloin, kun minä olen sitä mieltä, että keli ja ulkona touhuaminen vaativat tuulta ja vettä pitäviä tamineita. Ja silloin, kun samassa hetkessä tytär on sitä mieltä, että haluaa olla hienona.

Tottahan se on, että monet tekniset ulkovaatteet ovat usein sporttisia. Lapseni kielenkäytön mukaan ”poikamaisia” (vaikka joka kerta siihen toteankin, ettei ole erikseen tyttöjen ja poikien vaatteita). Mutta tietysti on myönnettävä, että ovathan useimmat tosikelien ulkoiluun tarkoitetut vaatteet vähintään unisex-mallisia. Reippaita ja kaikille sopivia. Mitä siis tehdä, jos tyttö haluaa tyttömäistä? Kaunista ja vähän hempeää siitäkin huolimatta, että hänkin tietää, että oikeasti on olemassa vaan ”ihmisten vaatteita”. Haluanhan minäkin toisaalta koruja ja mekkoja, vaikka haluan monella muulla tapaa rikkoa sukupuolinormeja ja -odotuksia. Jos ne eivät minusta ole ristiriidassa keskenään, eivät kai ne voi olla tyttärelläkään.

Tähän asti olemme vaan järjestelmällisesti pukeneet päälle ne ihan tavalliset välikausivaatteet ja jättäneet sukupuolileimatut röyhelöt hienosteluun. Niille kaupunkireissuille, kun ei tarvitse seisoskella tuulessa ja tuiverruksessa. Mutta hitsi kun tyttö – myös se kimalletta ja helmaa rakastava – saattaa haluta touhutakin ulkona pidempään, vaikkei alun perin sellaiseen ollut tarkoitusta. Tai kun kesken kemujen tekeekin mieli mennä ulos pelaamaan pihapelejä tai juosta tihkusateisella välitunnilla, vaikka aikaisemmin aamulla onkin halunnut valita päälleen mekon.

Onneksi Polarn O. Pyretin uudistumisen antoi ratkaisun tähän ongelmaan. Samalla, kun Polarn O. Pyret uudisti koululaismallistoaan oikein rutkasti, toi se markkinoille uudenmallisen kuoritakin, jonka leikkaus on selvästi totuttua tyttömäisempi kuin aikaisemmin nähdyt mallit. Takaosan leikkaus tekee takista hieman a-linjaisen ja sisävuoren kuvio taas pehmentää ylimääräiset sporttivaikutteet muualle. Tästä huolimatta takki on yhtä tehokas syksykelejä vastaan kuin mitkä tahansa muutkin Polarn O. Pyretin ulkovaatteet. Kosteudenkestävyys on yli 10 000mm vesipilariin asti, takin saumat on teipattu ja se on tuulenpitävä.

Kiitos, Polarn O. Pyret, mekkotakista, jossa ei tarvitse sievistellä! Ihanaa, että tyttömäinen ei tarkoita enää kiltisti istumista ja parhaista leikeistä ulosjäämistä.

Ja ihan vaan vinkiksi muillekin, joiden lapsi haluaa käyttää helmoja: Laittakapaa Polarn O. Pyretin softshell-housut mekon alle ikään kuin ”paksuiksi sukkahousuiksi”, eikä helmaa tarvitse sulloa myttyyn housujen sisään ulkonakaan. Todellisuudessa ulkoleggarit ovat vähän kapeammat kuin F:llä kuvissa. Äidin tuli otettua tuota kasvunvaraa himppusen liikaa. Alan muistuttaa meidän mummoa, jonka mukaan kengissäkin piti olla aina – myös 20-vuotiaana – se kolme kokoa isompi lesti. Ihan vaan varmuuden vuoksi.

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X