kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.09.2017

A-PU-A! Selvisi, mikä on ihoni todellinen ikä!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Minun maanantaiaamuni alkoi tällä viikolla tavalla, jolla jokainen viikko pitäisi aloitta. Kävin ensin hieronnassa ja suuntasin siitä sitten kasvohoitoon KC Clinicille, Tampereen rautatieaseman kupeeseen. Kun saavuin kiiltäväposkisena ja hartiajumit auki töihin puolenpäivän jälkeen, olin pelkkää hymyä. Joskus tämmöinen arjen rutiinien rikkominen ja hemmottelu kaikkein epätodennäköisimpään aikaan on juuri se, mikä tekee ihmiselle hyvää.

Kun varasin KC Clincille ajan Hydra Facial -kasvohoidon* merkeissä, en vielä tiennyt, että päätyisin tilanteeseen, jossa joutuisin todella kohtaamaan ihoni kunnon. Nimittäin kun astuin sisään kauneushoitolaan, kosmetologi Hanna ehdotti, että tekisimme minulle ensin ihoanalyysin VISIA-kasvoanalyysilaitteella. Laite mittaisi muun muassa ihoni huokosten koon, epäpuhtauksien määrän huokosissa, UV-vauriot ja esimerkiksi ryppyjen syvyyden ja kohdat. Olin yhtä aikaa aivan innoissani ja kauhuissani.

Analyysin teko oli asiakkaan näkökulmasta hirveän helppoa. Ensin kasvot puhdistettiin ja sitten leuka laitettiin mittalaitteeseen kiinni. Laite mittasi kasvojani ehkä noin sekunnin ajan. Sen jälkeen tietokoneruudulle alkoi piirtyä tietoa. Kone vertasi kasvojeni tuloksia 250 000 muuhun ikäiseni naisen ihoon ympäri maailmaa, joten tulos suhteutettuna keskiarvoon on hurjan tarkka.

Se, mitä tuollainen sekunnin mittaus sai aikaan, oli aika ällistyttävää katseltavaa. Selvisi, että kasvojeni iho on todella tasainen, ulospäin näkyviä epätasaisuuksia ja läikkiä on hirvittävän vähän ja ryppyjenkin osuus keskivertoikäiseeni verrattuna todella vähäinen. Mutta karmaiseva pommi oli se, että UV-läikkien – niiden ihon alaisten – määrä oli hirvittävän suuri. Jopa järkyttävä! Kun läikkiä alkoi kertyä koko kasvojeni kuvalle, aloin kirota kaikki ne nuoruusajan kerrat, jolloin etelän auringon alla oli tullut vedettyä aurinkosuojan sijaan ÖLJYÄ naamaan. Tai kun iskulauseeni oli vuosia ”tämän päivän puna on huomisen bruna”. Voin sanoa, että vaikka minä olen jo vuosia suojautunut auringon vaaroilta hyvin, herätti VISIA-analyysi minut vieläkin paremmin. Minä en enää koskaan halua saada tällaisia tuloksia. Vaikkei UV-vaurioiden tekemää jälkeä voikaan enää poistaa, uusia en aio todellakaan enää hankkia. Näky oli kauhea.

Kun oli jo melkein masentunut tuloksista, alkoi kone laskea yhteenvetoa kasvojeni kunnosta. Siitä, mikä olisi ihoni todellinen ikä.

Olin aivan hirveän helpottunut, kun koko UV-keissin jälkeen ruudulle kirjautui kuitenkin lukema: 24! Olen 32,5-vuotias ja ihoni on keskiverto 24-vuotiaan naisen. Kiitos isi ja äiti geeneistä! Nyt tämä nainen alkaa vetelemään UV-suojaa kasvoihin aivan joka ikinen päivä.

Sen lisäksi, että VISIA herättelee kasvojen ”omistajaa” huolellisempiin kasvojenhoitorutiineihin, on tällainen faktaan perustuva tieto myös loistava apu kosmetologille. Tämän avulla kun konkreettisesti näkee, mikä ihossa hyvin, mikä huonosti, kuinka sitä täytyy puhdistaa ja millainen kosteutus on tarpeen. Oman VISIA-analyysin jälkeen minulle tehtiin kaikkien aikojen suosikkipuhdistukseni iholle, Hydra Facial -hoito, jossa ihosta ikään kuin imetään kaikki epäpuhtaudet. Voin sanoa, että vaikka monia kasvohoitoja olenkin testannut, pitää tämä aina ja ikuisesti ykköspaikkaa minun kategoriassani. Iho on nyt taas niin kirkas, kuulas, puhdas ja kosteutettu. Sellainen, johon ei tarvitse meikkiäkään juuri yhtään!

Nyt vielä kiva juttu tähän loppuun: Koodilla ”kolmistaanblogi” saat -30 euron alennuksen Hydra Facial -kasvohoidoista KC Clinicillä aina lokakuun 2017 loppuun. Ajan voi varata puhelimitse tai netistä tämän linkin kautta

-Karoliina-

*postaus toteutettu yhteistyössä KC Clinicin kanssa 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X