kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 04.10.2017

Pilaako microblading -kulmakarvat ihoni? Lääkäri vastaa.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
9 kommenttia

Otin viime keväänä microblading -kulmakarvat, joihin olin alusta asti ihan hirveän tyytyväinen (postaus kulmien ottamisesta täällä). Vaikka itse kulmien ottaminen sattuikin aivan sairaasti, oli muuten koko prosessi onnistunut. Kulmat paranivat nopeasti ja lopputulos oli hirvittävän luonnollinen ja hyvä. Ja mikä parasta: Kun kulmat oli laitettu kuntoon, ei niihin ole tarvinnut käyttää laisinkaan energiaa enää arkiaamuisin. Sen kun vain nypin hajakarvat, jotka oli muuten microbladingin kanssa helppo nyppiä, koska piirretyt rajat osoittivat selvästi, mikä karva oli oikealla paikallaan ja mitkä taas yli rajojen.

Näin kuukausien saatossa olen kuitenkin alkanut pelätä, että olen tehnyt suuren virheen ottaessani kulmiin microbladingin. Nimittäin jos ihooni läpi tehdään viiltoja terällä, eikö ihoon tule samalla myös arpea? Ja tunnettuahan on se, ettei arven kohtaan kasva enää karva.

Uskon, ettei arven muodostuminen haittaa niissä tapauksissa, jossa ihminen ottaa microblading -kulmat tilanteessa, jossa hänelle ei kasva kulmakarvoja ollenkaan. Mutta minun tapauksessani, jossa karvoja on entuudestaan paljon, mutta microbladingin tarkoitus on vain hieman tuoda kulmiin muotoa, ei menetelmä olekaan ehkä niin hyvä, kun voisi aluksi kuvitella. Voisi ajatella, että microblading-viillot pilaavat entuudestaan hyvää kulmakarvamateriaalin.

Microblading-asia vaivasi minua niin paljon, että kysyin asiasta lopulta Mehiläisen ihotautien ja allergologian erikoislääkäri Carl Kyrklundilta.  Hänen mukaan kansainvälisistä lääketieteellisistä tietokannoista ei ole tehty tieteellisiä julkaisuja lainkaan microblading-tekniikasta. Tekniikka ollessa näin tuore, lääkärit eivät voi myöskään varmuudella vielä sanoa mitään tekniikan haittavaikutuksista. Toisin sanoen kukaan ei vielä tiedä, mitkä pitkäaikaisvaikutukset microbladingista seuraa. Jos seuraa mitään.

”Arpiriski riippuu siitä, kuinka syvälle arpi tehdään, eli tämä riippuu tekijästä ja tekniikasta. Hyvin pinnallinen viilto ei arpeuta, syvempi kylläkin”, kertoo Kyrklund.

Nyt herääkin kysymys, tekevätkö kaikki microblading-tekijät viillot tarpeeksi pinnallisiksi. Ja tuleeko microblading-tekijöille myöskin paine tehdä viillot (liian) syviksi, jotta asiakas olisi tyytyväinen kulmien pysyvyyteen? Sehän on nimittäin fakta, että mitä syvempi viilto, sitä pysyvämpi väri. Ja mitä harvemmin ihminen joutuu uusimaan kauneushoitonsa – oli kyse sitten kulmista, ripsistä tai juurikasvuväristä – sitä tyytyväisempi asiakas usein on.

Minun kuuluisi uusia microbladin-kulmani vielä tämän vuoden aikana, mutta nyt olen tilanteen edessä, jossa pohdin, jatkanko kulmieni microblading-värjäämistä enää laisinkaan. Itse en ole toistaiseksi huomannut arpeutumista, mutta voinko luottaa siihen myös jatkossa.

Mitä kokemuksia sinulla on kyseisestä microblading-tekniikasta?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Lähde: Mehiläinen, Carl Kyrklund

 

Kommentit (9)

Itse en ole ottanut microblading-kulmia ja jos ihan rehellisiä ollaan en todellakaan haluaisi ikinä ottaa vaikka mitä luvattaisiin tai ilmaiseksi saisi. En ole sen tarkemmin perehtynyt itse tekniikkaan ja siihen miten syvistä viilloista on kyse jne., mutta näin lääkisopiskelijan korvaan jo pelkkä ajatus terveen ihon sörkkimisestä ja rikkomisesta, erityisesti silmien läheisyydessä, ei kuulosta järkevältä. Monet ovat varmasti tyytyväisiä lopputuloksiin ja ihmisille joiden omat kulmat ovat syystä tai toisesta kadonneet on microblading varmasti iso pelastus, mutta kuten sanottu niin itse en kokeilisi, erityisesti kun tarjolla on tällä hetkellä niin vähän tietoa ja pidemmän ajan kokemuksia koko microbladingin vaikutuksista.

Otin microblading kulmat kolmisen vuotta sitten. Selvittelin monelta taholta, että tekijä oli varmasti hyvä ja kokenut. Olinkin kulmiini todella tyytyväinen. Vähän toimenpiteen jälkeen osa omista kulmakarvoistani muuttui tummanruskeasta valkoiseksi. Ajattelin näiden karvojen kärsineen ja ”kuolleen”. Ennen toimenpidettä kulmiani piti nyppiä aika paljon, mutta nykyään ei juuri yhtään. En tiedä sitten liittyykö tämä toimenpiteeseen vai esim iän tuomiin muutoksiin.

Ja vielä edelliseen kommenttiin lisäten. Jos tekijä on huono niin varmasti saa ihon pilattua. Niinkuin monilla on käynyt. Microblading tehdään veitsellä mitä pidetään kädessä eli oikea paine ihoon on tekijän vastuulla. Kun taas kestopigmentointi tehdään koneella mikä säätää oikean paineen ihoon. Kokenut tekijä osaa kyllä tehdä oikein. Siksi erittäin tärkeää tehdä pitkää taustatutkimusta ennenkuin menee mihinkään. Itse mietin vuoden verran ennenkuin menin ja tutkin kaiken mahdollisen tekijästä ja ylipäätänsä koko microbladingista. Ja voin kyllä sanoa, että aion huollattaa loppuelämän näitä kulmia. Vanhoihin ei ole paluuta, niin kamalat ne oli..

Bloggaajan kulmat on kyllä nätit, mutta itekin mietin noita sun ”susanna88” käyttämiä sanoja ”kokenut tekijä”. Kun nuo microblading koulutukset kestää vain päivän tai kaksi, minkä jälkeen ihminen saa ns. oikeuden ammattilaisena niitä tehdä, paljonko noita ”kokeneita tekijöitä” on olemassa ja mistä ne tunnistaa? Olen nähnyt viimeaikoina kaupungilla (ja valitettavasti parilla ystävälläni) aivan kauhean näköiset mb kulmat. Eikö olisi hienoa, jos jokaisen mb teki jän omalla sivulla olisi avoin kommenttipalsta ja jokaisesta tehdystä kulmasta olisi kuvat: ennen mb, heti mb jälkeen ja 2kk mb jälkeen?

Erikoinen kommentti edelliseltä, että terveen ihon sörkkimisestä jne. Entäs tatuoinnit ? Koulutetun microblading tekijän pitäisi osata tehdä viillot niin että ei mene liian syvälle. Toki huonojakin tekijöitä on.Microblading viillot menee epidermiksen ja dermiksen väliin. Kestopigmentointi menee hivenen syvemmälle siksi kesto pidempi. Tatuointi menee sitten vielä syvemmälle. Itse olen sitä mieltä, että jos on hyvä tekijä niin mitään vaaraa ei ole. Itselläni on microblading kulmat. Omituista on myös se, että jos sattuu paljon. Minua ei sattunut yhtään, en halunnut edes puudutusta. Toki ihmisillä on eri kipukynnykset. Minun tekijäni sanoi, että suurinta osaa ei satu ja on harvinaista että sattuu. Tekijäni on tampereen suosituimpia ja kokemusta löytyy pitkältä ajalta.Jos on kova kipu niin tekijä on todennäköisesti tehdyt liian syvälle ja silloinhan arpia voi tulla. Näin tekijäni minulle sanoi Itselläni oli aiemmin kamalat kulmat ja nyt täydelliset. Minulle tämä oli pelastus. Kunhan valitsee tekijän huolella niin minusta mitään vaaraa ei pitäisi olla. Kannattaisi edellisten kommentoijien perehtyä asiaan vähän enemmän ennenkuin negatiivisia kommentteja sanoo.

Heiii! Olen usein tuijotellut kulmiasi, koska ne ovat täy-del-li-set! Oletko uskaltanut ottaa jatkoa? Pohdin myös, uskallanko ottaa sekä mistä löydän huipputekijäm. Kääk.

Jos tekijä osaa asiansa niin en pelkäisi arpia. Kulmien kestopigmentointi (voi) jättää ikävämmät arvet jos ei tekijä osaa asiaansa, siinä kun väritetään koko alue. Minua mietityttää enemmän, että mitä se väriaine sisältää. Eikö se muka sisällä PPD:tä, jota hiusväreissäkin moni pelkää (mielestäni ihan aiheesta)? Pystyisitkö Karoliina kysymään tätä kulmien laittajaltajasi? Olisi järkyttävää saada allerginen reaktio!

Väriaineallergia on myös tietysti relevantti pelko. Tosin näin henkilökohtaisesti en sitä pelkää. Onhan mulla tatuintikin, jonka värille moni on allerginen. 

Niin. Täytyy sanoa, että vaikka nämä ovatkin minulla kauniisti ja huolella tehdyt, on kyseinen tekniikka alkanut silti arveluttaa. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X