kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.10.2017

Minun Tampereeni: Suloisin Vihkokauppa ja järjestyksen aakkoset

Teksti
Karoliina Pentikäinen
4 kommenttia

Yksi parhaita asioita uudessa kaupungissa asuessa on se, että koska tahansa voi törmätä johonkin uuteen ja ihanaan. Kävelin viime kesänä Hämeenpuistossa, kun huomasin tien toisella puolella kiinnostavan näyteikkunan. Ylitin tien ja menin liikkeen ovesta sisään. Olin keskellä unelmaani. Kaupassa, joka oli täynnä kauniita vihkoja, ennennäkemättömiä kalentereita ja tarroja, joita olisi tehnyt mieli alkaa liimailla heti joka puolelle. Olin Vihkokaupassa.

Vihkokauppa on Sandy Talarmon vihko- ja paperiliike, joka sai alkunsa puolitoista vuotta sitten. Sandy toimi tuolloin henkisenä valmentajana ja päätti, että koska valmennuksen tukena käytettiin niin usein konkretiaa, kirjoittamista, piirtämistä ja vihkoja, hän perustaisi liikkeen, jossa oikeanlaisia vihkoja myös olisi. Ajansaatossa yrittäjäyyden painopiste on hieman muuttunut. Ja vaikka Sandy edelleenkin tekee valmennuksia, on Vihkokaupan idea alkuperäisestä laajentunut. Sen tunteekin nykyisin moni tamperelainen ja myös ulkopaikkakuntalainen. Kiitos nettikaupan.

Syitä, miksi Vihkokauppa on osa Minun Tamperettani, on monta. Ensinnäkin Tiimariin rahansa lapsena kantaneena kauniita papereita rakastavana hömppänä en voi vastustaa ihania vihkoja. Näin aikuisena Vihkokauppa onkin sellainen luksus-Tiimari, jossa jokainen Englannista, Saksasta, Suomesta ja Jenkeistä valittu osanen on täyttä laatua. Jotain vähän parempaa ja vähän erilaista. Sitä, mitä halpisketjuliikkeistä ei vaan yksinkertaisesti saa. Persoonallisia, kestäviä ja kekseliäitä herkkuja.

Toisekseen pidän tavasta, jolla Sandy auttaa asiakkaitaan. Vaikka joskus kyse onkin vain yksinkertaisesti vihkosta tai tarra-arkista, monesti ihmiset hakevat vihkojen ja kalentereiden avulla järjestystä elämäänsä. Ja siinä – järjestyksessä ja paperin avulla elämänsä hallintaan saattamisessa – Sandy on asiantuntija. Ei ole nimittäin aivan yhdentekevää, millaisena ihminen näkee viikon, kuukauden tai vuoden edessään. Joillekin vuosi allekkain menevä lista ja toisille taas kronoliginen jana. Ja jokaiseen tapaa hahmottaa aika on olemassa myös omanlaiset vihkot ja kalenterinsa.

Millainen on sinun käsityksesi vuodesta? Minulle se ympyrä, jossa joulu- ja tammikuu ovat kello kahdentoista kohdalla. Tässä vaiheessa vuotta mennään jo ysissä. 

-Karoliina-

 

Kommentit (4)

Minun vuoteni on loppua kohden levenevä jana, ihan kuten viikot ja kuukaudetkin. Riippuu, mitä asiaa ajattelee. Aina tietyt vuotta/kuukautta/viikkoa/päivää rytmittävät hetket, ajanjaksot tai tapahtumat ovat erivärisiä kestonsa mittaisia palkkeja janalla. Ja mitä tärkeämpi, voimallisempi tai vaativampi palkki edessä on, sitä hankalampi sen yli on katsella. Kiva aihe, hauska kysymys!

Ihana kauppa! Mun on päästävä tuonne! Nyt! Poikakin toivoi juuri vihkoa omille salaisuuksilleen 🙂

Kiitos vinkistä!

Loistavaa! Tämä on kyllä sellainen aarrearkku. Itse odotan jo kovasti, että saan aloitettua vuoden 2018 kalenterin, jonka ostin tuolta jo monta viikkoa sitten. 

Oi, miten mielenkiintoinen ajatus ajasta tuokin! Hassua, miten eri tavalla ihmiset ajattelevat ajan. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X