kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.11.2017

Olen Karoliina. Minulla on edelleenkin sitä perkeleen selluliittia.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
17 kommenttia

Kirjoitin viime maaliskuussa jutun blogiin otsikolla Olen Karoliina. Minulla on selluliittia. Kirjoitin siitä, kuinka olen kärsinyt aina selluliitista. Hävennyt jalkojani, lopettanut shortsien käytön varmasti jo varhaisteini-iässä ja peitellyt muhkurakohtani.

Maaliskuussa kerroin selluliittihoidoista, jotka olin juuri aloittanut. Mutta en koskaan tainnut kertoa lopputuloksista, kun siinä keväällä muuton ja kaiken myötä aika moni aihe ajoi reisieni ohitse. Tiivistetysti voin sanoa, että hoidot oikeasti toimivat. Sellu väheni huomattavasti, reisieni iho ei ollut enää kipeä ja muutenkin hoito selvästi paransi verenkiertoani. Mutta koska hoidot jäivät muuton myötä, enkä ole liikkunut taas kerran yhtään, palasivat muhkurat myös takaisin. Lähtöpisteessä siis ollaan.

Sain tällä viikolla Lilyltä haasteen hypätä mukaan #MuhkuraManifesti iin. Naisten yhteiseen taisteluun ei selluliittiä, vaan sen piilossa pitämistä, vastaan. #MuhkuraManifestin tarkoitus on siis tuoda selluliitti näkyväksi, normaaliksi osaksi naiseutta. Koska vaikkei sitä julkisuudessa juuri näy, todellisuudessa selluliittia on lähes jokaisella naisella. Se on fakta. Ei vain meidän appelsiini-ihojen keksimä helpotuskeino omiin alemmuudentuntoihimme. 

#MuhkuraManifesti-haasteessa pyydettiin, että naiset kautta maan lopettaisivat selluliittiensa parjaamisen ja ennemmin olisivat ylpeitä kehostaan. Vitsi miten ihana ja ylevä ajatus, ja olisi ihana sanoa, että pystyn siihen. Totuus on kuitenkin toinen.

Kirjoitin vähän aikaa sitten omista häpeänaiheistani, ja täytyy myöntää, että selluliitti kuuluu samaan sarjaan silmälasien kanssa – Selluliitti on ulkonäköni osa, jota olen hävennyt koko sen olemassaolon ajan. Jota olen yrittänyt piilotella ja jonka vuoksi olen pukeutunut pitkälahkeisiin housuihin tai jättänyt menemättä yleiseen saunaan. Itse asiassa: Kun A pyysi minua ensitreffeillämme uimaan, kieltäydyin tekosyihin vedoten. Ai miksikö? No tietysti siksi, etten halunnut hänen näkevän selluliittireisiäni. 

Aika usein kirjoitan juttuja blogiini vasta oivalluksien ja ”valaistumisen” jälkeen. Nyt en voi kuitenkaan kertoa, että olisin selättänyt selluliittipaineet tai olisin ylpeä appelsiini-ihostani. Teen kuitenkin blogihistoriani rohkeimman teon. Postausta värittää kuva toissakesältä, jota en koskaan muussa tapauksessa olisi julkaissut. Ai miksikö? Koska #selluliitti. 

Jostain kumman syystä (humala) olin pistänyt festareille jalkaani shortsit (aikuiselämäni toinen kerta). Kun näin kuvan, oli aivan järkyttynyt. Huomioni kiinnittyi tunnelman sijaan jalkoihini. Muistan elävästi, kun kuva piirtyi ensi kerran tietokoneruudulleni. Päätin haudata sen omiin arkistoihin ja julkaista vain nämä kuvat, joissa jalkani näyttävät (epätodellisen?) sileille. 

Pakko kertoa vielä yksi tarina kyseisestä kuvasta. Kun juhlimme toissa syksynä kuvassa olleen kaverini kolmekymppisiä, päätin valita tämän kuvan hänen synttärikorttiinsa. Mutta arvaatteko, mitä tein? Kyllä vaan – leikkasin kuvan alaosasta suikaleen pois, jottei jalkani näkyisi siinä. Aika surullista, eikö?

-Karoliina-

Kommentit (17)

Hei, hieman ohi päivän aiheesta, mutta mistä mahtaa olla hankittu kaunis, yksinkertainen koru, joka sinulla oli kaulassasi sisaresi häissä kesällä?

Tiedän itsekin entisenä selluliittiä piilottelevana ihmosenä että tämä kommentti ei välttämättä auta mitään mutta sanonpa kumminkin 😀 näin ig:ssä tämän kuvan, ekana tuli mieleen miten ihanan kesäinen ja pirteä, aitoa onnea tihkuva kuva! Ja vasta kun luin kuvatekstin huomasin selluliitin. Niin se vaan oikeasti on että tuskin siihen selluliittiin kovinkaan moni kiinnittää huomiota. Siis kukaan muu kuin sinä (minä) itse. Eli ensi kesänä laittakaamme ihan rohkeasti ne shortsit/hameet päälle!

No shortseista en tiedä, mutta kiitos ihanasta tsempistä <3

Yleisin väärinkäsitys maailmassa on se, että selluliitti lähtisi muka treenaamalla. Se ei lähde pois ruokavaliolla tai kyykyillä. Se nyt vain on kylmä fakta. Mutta se myös pahenee liikkumattomuudella ja huonolla ruokavaliolla, kuten koko loppukin kroppa.

Selluliitti lähtee vain oikeilla hoitomenetelmillä. Ja tässäkin valitettavasti saa olla tarkkana, sillä kuka tahansa voi perustaa firman ja alkaa tehdä näitä hoitoja ilman koulutusta väärillä laitteilla. Pahimmissa tapauksissa kudokset voivat jopa vaurioitua, jos hoitoa ei osata tehdä oikein.

Selluliittia muodostuu yhä enemmän naisille, koska e-pillereitä on käytetty jo monta sukupolvea. Ongelma tulee kasvamaan entisestään. Vaikkakin kampanjan periaate on hyvä, on se huono idea. Sillä pahentuessaan tiettyyn pisteeseen, selluliitti on kivuliasta ja jopa vaarallista terveydelle. Joten ei. Selluliittia ei pidä vain hyväksyä, ihan kuten ei sairaalloista ylipainoakaan. Siitä voi päästä eroon.

https://www.kurvila.fi/

Käyppä täällä. Jo 27 vuoden kokemuksella, ensimmäisenä alan harjoittajana Suomessa, Nina Lätti osaa hommansa. Ihan oikeasti. Nina on saanut huikeita tuloksia. Esim. Rosa-Maria Ryydin (Miss Suomi 2015) kroppa Miss Universum- kilpailussa oli vain ja ainoastaan Ninan käsialaa. Heta Sallinen (perintöprinsessa 2016) sai lantiolta pois 10cm. Puhumattakaan lukemattomista tavallisista naisista.

Minusta ihmisten (naisten?) epävarmuuksilla rahastaminen on epäeettistä. Etenkin kun epävarmuudet on ulkoapäin luotuja, ja niiden taustalla ovat ahtaat ja valmiit kauneuskäsitykset. Toki markkinatalous pysyy voimissaan, kun rahaa kaadetaan hoitoihin, jotka eivät anna pysyviä lopputuloksia.

 

Kiitos rohkeudesta Karoliina!

Selluliitti ei ole vain kosmeettinen, pinnallinen ongelma, vaan pahentuessaan ihan oikea teveyshaitta. Se tukkii kroppaasi ja on ihan oikeasti kivuliasta.

Ylläolevassa kommentissahan nimenomaan sanotaan, että pitää olla tarkkana mihin hoitolaan menee, sillä suurin osa ei tiedä mitä tekee. Olen itsekin kuullut tuosta hoitolasta, että tuloksia tulee. Hoitolassa on ilmainen näytehoitoperiaate, jolla voit itse käydä kokeilemassa että tuleeko tuloksia. Jos tietää mitä tekee, tuloksia tulee heti ensimmäisestä hoidosta. Ensimmäinen humpuukihoitolan merkki on se, että väitetään tulosten ilmaantuvan monen hoitokerran jälkeen. SE on rahastusta.

Kurvilassa tehdään juuri ne alueet jotka sinua häiritsevät, ja yleensä hoidot ovat vielä kaikkein halvimpia verrattuna näihin rahastushoitoloihin jossa kosmetologikoulun käyneet pikkutipuset leikkivät laitteilla kuin tietäisivät mitä ne oikeasti tekevät. Tai pahimmassa tapauksissa itse laitteet ovat huijausta ja niistä ei välttämättä tule mitään (sähköä/ääniaaltoja tms.) ulos.

Tuo pysyvät tulokset nyt on epärealistista, sillä kroppa muuttuu ja uusiutuu kokoajan muutenkin. Hoidoissa tulee käydä säännöllisesti (joillekin riittää jaksoittain) ja tukea liikunnalla ja terveellisellä ruokavaliolla. Sehän nyt on ihan maalaisjärjellä ajattelemista. Et voi vedellä pizzoja ja karkkia mielin määrin, vaikka käytkin rasvaa ja selluliittia poistavissa hoidoissa. Vaikka sen saisi hoidettua pois, on sinun työsi varmistaa, ettet sitä hanki takaisin omalla tyhmyydelläsi/tietämättömyydelläsi.

Tiedän kokemuksesta, että selluliitti nimenomaa on kivuliasta. Nuo hoidot, joissa kävin, veivät kipua. Reisiin palasi ikään kuin oikea tunto tallelle (hetkellisesti).

Mutta itse hoidoista ja niiden paremmuudesta en sen enempää osaa sanoa. Toki tässä on markkinarako myös huijareille – se on totta – mutta varmasti joukossa on myös aitoja ammattilaisia. 

Itselläkin ollut kivuliasta selluliittia. Kipu johtuu nimenomaan tukkoisuudesta. Selluliitti, rasva ja muut kuona-aineet tukkivat ihonalaisen tilan jonka vuoksi iho on pinkeää ja kipeää, ja itselle tulee vielä tukkoisiin kohtiin entistä helpommin mustelmia ihan pienistäkin jutuista. Kyllä itse taidan vilkaista hoitolan ihan vaan oman hyvinvoinnin vuoksi. Kyllä on ihan järkeenkäypää että kun tukokset saa pois ja nesteenkierto on estymätöntä, että itsellekin tulee parempi olo!

Mikäli kyseessä olisi esimerkiksi hammaskiven poistamiseen verrattava puhtaasti terveyteen tai hygieniaan liittyvä hoito, niin luulisi hintojen, osaamisen ja saatavuuden olevan samalla tasolla. Vaikka selluliitti voi olla kipeää, niin asian häiritsevyys taitaa kuitenkin olla monesti nimenomaan kosmeettinen / henkinen. Selluliitista syyllistetään häpeilemättä, mikä aiheuttaa tässä tekstissäkin mainittuja tunnontuskia ja kipuiluja asian suhteen. Ja mikäs sen parempi kohderyhmä olisikaan kuin lannistettu ja epätoivoinen ihminen, joka on valmis maksamaan mitä tahansa että ”vaiva” saadaan pois. Ja nimenomaan se on mielestäni epäeettistä.

Lisäksi on erikoinen ajatus, että pitäisi alkaa hoitosuhteeseen vain siksi että sattuu olemaan aivan tavallinen nainen. Taas yksi asia enemmän jo muutenkin mahdottomiin vaatimuksiin, joita nykyajan naisiin kohdistuu. Toki jokainen valitsee, mihin käyttää aikansa ja rahansa.

En edes tiedä mitä sanoa tähän.
Rahastettaisiinko ihan muilla asioilla kun naisilla, jotka vihdoin uskaltaa näyttää häpeälle persettä (vaikka sitä appelsiini). Lisäksi appelsiinit on tosi hyviä.

Kiitos Karoliina osallistumisesta! Ja erityisesti kuvan jakamisesta – toivottavasti se inspiroi monia lukijoita. Omaa selluliittia ei tarvitse rakastaa, mutta uskomme, että valtavasti resursseja vapautuu, kun sen kanssa oppii pääsemään sinuiksi. On kiinnostavaa, että ennen 1930-lukua selluliittia ei edes pidetty ongelmallisena! Se kuvastaa hyvin sitä, miten naisiin kohdistuvat ulkonäköpaineet syntyvät.

Kiitos inspiraatiosta! 

Kiitos rohkeasta postauksesta! Samassa veneessä ollaan!<3

<3 Kiitos, kun luit!

Kiitos, kiitos, kiitos. Rehellistä. <3

Moi!

Olipas virkistävä teksti!! Kiitos ♡

Ja, asiasta viidenteen.. tulit mieleeni eilen, kun olin ostoksilla, ja löysin ns omaan vatsaani sekä suolistooni rauhoittamaan uuden, ihanan tuotteen! Mulla on järkky stressikausi ollut jo ohi, mutta vatsallani kestää tajuta se ns hieman jälkijunassa ;))!! Ja, ajattelin nyt samalla infoo sua, kun muistan lukeneeni sun tarinaa siittä herkkyydestä etc! Tää on siis uusi, ihana kombo kaikkee joka rauhoittaa suolistoa! Ja, mulla ainakin rauhoittui huiman nopsaan! Joten, kokeilemisen arvoinen takuulla!
Valioravinnon Sunwick 3 in 1 ja vihree purkki! Sokoksen uudesta luontaisosastosta löytyi! Parikymppii hei vaan! Siitä on sitten lievempi versio, isompi purkki joka on keltainen, ns jatkuvaan käyttöön. Samaten suolistoon on hyvä ottaa kaveriksi Pascoe jauhe! Huippu tunne vatsassa näiden jälkeen ♡
Kirjoitin tästä sivuillenikin, jos tykkää, käy kurkkiis: http://www.miakuusisto.fi Kynä

Efva Attlingsin koru. Sain äitienpäivälahjaksi tänä vuonna ja en ole tainnut sitä kovin montaa kertaa riisua kaulastani. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X