kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.11.2017

Meidän marraskuinen koti + alekoodi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Kotimatto 

Mitä paljaammalta ulkona alkaa näyttää, sitä enemmän alkaa kaivata sisätiloihin lämpöä, materiaalia ja pehmeyttä. Tuntuu sille kuin haluaisi kääriä koko kodin johonkin isoon vilttiin ja suojautua sillä tavalla karulta marraskuulta.

Meidän kodin sisustus on muodostunut hyvin verkkaisesti tässä Tampereella asumisemme aikana. Ensin laitettiin vain välttämättömät, sitten kesä levättiin sisustushommista ja kun syksy alkoi näyttää merkkejään, uusi sisustusinto alkoi hiippailla taas puseroon.

Tässä syksyllä olenkin keskittynyt huonekalujen sijaan erityisesti tekstiileihin. Ja ensimmäinen muutoskohteeni kodissamme sai olla matot.
Kun muutimme F:n kanssa Tampereelle, ei matot olleet ensimmäinen asia, johon kiinnitin huomioni. Siksi kodista tulikin sellainen keräilysarja, jossa yhdistyi A:n ja minun vanhat matot, sekä muutamat varastosta löydetyt.

Ja tiedättekö mitä? Kun väliaikaisin katselee tarpeeksi kauan, moni aluksi väärän värinen tai kokoinen alkaa sulautua sisustukseen (vaikkei oikeasti sulaudukaan). Nyt sain vihdoin itseäni niskasta kiinni mattoasian suhteen, kun minulle tuli mahdollisuus tilata kotiimme uudet matot seinäjokelaiselta Kotimatolta. Ja voin sanoa, että kun uudet, sopivat matot, pääsivät lattialle, tajusi, että vaihdos oli kyllä aika ehdoton.

Keittiöön valitsin Ristomatti Ratian suunnitteleman Rytmi-villamaton. Halusin maton, joka tuntuisi pehmeälle jalan alla, jossa ei näkyisi keittiön roiskeet ihan ensimmäisenä ja joka olisi ryhdikäs. Rytmi oli kyllä oiva valinta. Ja pakko myöntää, että miehen valitsema värikin toimi. Vaikka itse epäilinkin aluksi harmaata sävyä.

Makuuhuoneen maton valinta on jäänyt roikkumaan oikeastaan siitä syystä, että minun on ollut vaikea löytää tarpeeksi isoa mattoa kyseiseen tilaan. Olen halunnut, että matto tulee 180-senttisen sänkymme molempien laitojen yli ja moni kaupan standardimatto on ollut tähän liian pieni tähän tarkoitukseen. Kotimatolla monenkin maton saa kuitenkin mittatilauksella jopa neljämetrisenä, joten tällä kertaa ongelmaa maton koon kanssa ei ollut. Pehmoiseksi mättääksi aamuvarpaiden alle valikoitui harmaa Satine-nukkamatto!  Voin suositella jättimattoa sängyn alle. Miten ihana astua aamulla pehmoiselle matolle…astuipa kummalta puolelta sänky tahansa.

Nyt kun koti on matotettu (keksin uuden verbin), on tässä enää vain yksi ongelma. Vähän sama, mikä tulee silloin, kun remontoi yhden kohteen kotoa – muut vieressä olevat alkavat näyttää uudenkarhean vierellä nuhjuisille ja kauheille. Ihanien mattojen vierelle alkaa olla himo saada verhoja, tyynyjä ja vilttejä.

Koodilla ”kolmistaan” saat -15% alennuksen kaikista Kotimaton nettikaupan matoista aina 7.12.2017 asti. 

Pehmoista keskiviikkoa!

-Karoliina-

 

Kommentit (6)

Viihtyisän näköinen koti teillä, kiva olisi nähdää lisää kuvia mikäli vain haluat kotianne jakaa! Ps. Mistä ovat nuo jalassasi olevat housut?

Minkä kokoinen tuo uusi, ihana, sängyn alla oleva matto on? Se näyttää täydelliseltä! Olen etsinyt juuri samaan tarkoitukseen riittävän isoa mattoa ja tuskaillut myös liian pienten valmiiden mattojen kanssa.

Maton koko on 200*300. Ja tosiaan esimerkiksi tätä nukkamattoa saa myös jopa neljämetrisenä! 

Kiitos! Vielähän tuo on kesken (varsinkin makuuhuone), mutta suunta on oikea. Suunnitelmissa on kirjoittaa kodista enemmän vielä tänä vuonna. 

Pöksyt on Polarn O. Pyretin yöhousut. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X