kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 25.11.2017

3 + 1 tapaa tuunata joululaatikoista vieläkin parempia!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Saarioinen

Muistan elävästi lehtijutun varmasti viidentoista vuoden takaa. Siinä kuvattiin perheitä, joissa joulu vietettiin epäperinteisesti. Minulle – jouluhullulle – ajatus jouluttomasta joulusta oli kauhistus. Eniten järkytystä herätti veljespari, joka halusi syödä perinteisten jouluruokien sijaan pikaruokaravintolassa. Jouluaattona! Minä kun olen ihan aina rakastanut jouluruoka. Erityisesti laatikoita! Minulle on ihan vieras se, kun ihmiset sanovat, että jouluruokiin kyllästyy helposti. Koskaan niitä ei ole ollut vielä niin paljon tai kauaa tarjolla, ettei olisi enää maistunut.

Vaikka tykkäänkin perinteistä ja perinteisistä mauista, olemme pyrkineet tuomaan meidän perheessä viimeisten vuosien aikana tarjolle myös uusia makuja. Tai sanotaanko niin, että perinteisiä makuja, mutta vähän uudella tavalla laitettuna. Siksi olikin hirmuisen luontevaa, kun Saarioinen pyysi minua tuunaamaan kaikille tuttuja Saarioisen joululaatikoita vähän uudella tavalla. Syntyi kolme reseptiä, joiden pohjana on Saarioisten laatikot.

 

Homejuusto-punakaalivuoka

 • Saarioinen joulun punakaalivuoka (350g)
 • purkki smetanaa
 • sinihomejuustoa (muruina)
 • (appelsiinin kuorta)
 1. Levitä punakaalivuoan päälle purkillinen smetanaa.
 2. Levitä smetanan päälle homejuustomurusia (ja appelsiinin kuorta).
 3. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa niin kauan, että juusto on aavistuksen sulanut ja vuoan päällä on hieman paistopintaa.
 4. Tarjoile alkupalakalojen kanssa. 

 

Tulisen makea bataattivuoka

 • Saarioinen bataattivuoka (350g)
 • kourallinen pekaanipähkinöitä
 • puoli kourallista manteleita
 • 1-2 tulista chilipalkoa
 • pari nokaretta voita
 • 2 ruokalusikallista (gluteenittomia) jauhoja
 • 3 ruokalusikallista fariinisokeria
 1. Pilko (tai soseuta) chili niin pieniksi muruiksi tai tasaiseksi tahnaksi kuin mahdollista. 
 2. Sekoita chilimurut bataattivuoan sekaan.
 3. Murskaa pähkinät ja mantelit.
 4. Sekoita murskatut pähkinät ja mantelit sokeriin, voihin ja jauhoihin.
 5. Levitä pähkinämassa pekoni bataattivuoan päälle.
 6. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että vuoan pintaan muodostuu paistopintaa. 
 7. Nauti vuoka (suolaisen) lihan kanssa. 

 

Näiden ohjeiden lisäksi  suosittelen käyttämään Saarioisen joululaatikoita ja -vuokia rieskataikinan pohjaksi. Tämä on myös oiva tapa vähentää joulun hävikkiä, jos tuntuu sille, että haluaa syödä loput laatikot jossain toisessa muodossa. Tähän hommaan soveltuu ainakin porkkana-,bataatti ja perunalaatikot. 

Perunarieskat

 • Saarioinen joulun perunalaatikko (350g)
 • 2 munaa
 • 50g sulanutta voita
 • gluteenittomia jauhoja ja kaurahiutaleita sen verran, että taikinasta tulee sopivan paksua muotoiltavaksi.

 

 1. Sekoita kaikki rieskan ainekset yhteen.
 2. Taputtele taikinasta jauhojen avulla leivinpaperilla päällystetylle pellille rieskoiksi. 
 3. Paista 200 asteessa niin kauan, että rieskoissa on hieman ruskea pinta.

 

Näillä eväillä kohti ENSI VIIKOLLA alkavaa joulukuuta! Viimeiseksi vinkiksi kehottaisin katselemaan astiakaapin sisältöä vähän uudella tavalla. Perinteisen ison uunivuoan sijaan laatikot voi laittaa annoskokoon esimerkiksi uuninkestäviin mukeihin, kulhoihin tai laseihin. 

-Karoliina-

 

 

Kommentit (13)

Kaupallinen postaus toisensa jälkeen…. 🙁
En jaksa lukea.

Heippa!
Harmillista, että tämä on jo viides peräkkäinen mainospostaus. Sinulla on mieletön taito kirjoittaa elämästänne hauskasti ja kiinnostavasti, mutta tänään blogistasi tuli samanlainen olo kuin mainoskatkosta -ärsyttää odottaa oikeaa sisältöä, vaikkakin mainokset sinällään onnistuneita. Toivottavasti kirjoitat pian taas tavallisia postauksia arjestanne. (:

Tällä viikolla on kyllä ollut yhteistöitä ruuhkaksi asti. Tosin ei viittää, vaan kolme. Olisiko hyvä, jos avaan vähän tänne blogiin, mikä on yhteistyö ja mikä ei?

Sisältöyhteistyöt välillä ruuhkautuvat. Joskus on kuukausi (esim tänä syksynä), että yhteistöitä ei ole ollenkaan. Sitten on taas kiireisempi viikko. 

Loistava idea toi rieskahomma! Eipä ole tullut mieleen aikaisemmin siinä joulun tohotuksessa… Kiitosta siis! Rosillista oon joskus yrittänyt tuunata sellasta punajuurikiusausta, mut ei ole oikein onnistunut. Ehkä se etikkainen punajuuri ei oikein taivu moiseen… Se oli kitkerää ja pahaa se vuokaruoka, vaikka oli kermaakin. Mutta noita rieskoja täytynee koklata, jos jää joululaatikoita yli.
-Jankkuliini-

Siis rosollista… ☺ Joo, silleistä sais varmaan kyllä parempaa uuniruokaa. Kunhan ei laittais niitä liikaa.
-Jankkuliini-

Rieskat on kyllä niin oiva paikka laittaa monikin ylijäämätuote!

Kovin teennäisiä nämä kaupalliset postaukset. Muuten sulla on kiva blogi.

Meitä on niitäkin joiden mielestä ruuanlaittoon liittyvät asiat ovat ihan jokapäiväistä arkea. Kiitos hyvistä arkea helpottavista vinkeistä!!

Mäkin haluan ihan blogin kehittämisen vuoksi kuulla, miten sisältöyhteistyöreseptipostaus eroaa ei-sisältöyhteistyöreseptipostauksesta! Olisi kiva tietää, jotta voi jatkossa kehittää postauksia paremmiksi. 

Veikkaan että 90 prosenttia lulijoisya ei tätä eroa ole efes tajunnut älytä:)

Älä lue. Se on niin helppoa jos ei kiinnosta.
Blogi on yhdeltä osaltaan mainosväline, joiltain osin tuotteiden esittelykanava. Ei kukaan bloggaaja elä yksinomaan sillä että tuottaa pelkkää mielenkiintoista elämänsisältöä ihmisten reposteltavaksi, usein vielä huonossa hengessä reposteltavaksi. Henkilökohtaisesti ihmetyttää tämä bloggaajien parjaaminen tällä alueella sillä eihän kukaan mainostoimistojakaan tai itse mainosten ostajia parjaa! Homma kuin homma. Yhteistyöpostauksen alussa lukee reilusti aina että se on tehty yhteistyössä. Ei kai kukaan muuta kuvittelekaan. Jos se tuntuu sotivan omaa elämänkatsomusta vastaan niin jätä väliin kaikin mokomin . Jätätkö muuten jonkun lehden tilaamatta tai ostamatta kun siinä on mainoksia? Entä luovuitko tv:stä sen vuoksi??

Näinhän se on. Sitä nyt vaan jotenkin toivoisi myös muuta sisältöä, ilman mainontaa. Kaupallisuus kuuluu tämän tyyppiseen blogiin. Niin kuin myös ei kaupallinen sisältö. Tasapaino näiden välillä olisi toivottavaa. Harvempi varmaan lukee blogia vain yhteistöiden takia.
En jätä lehteä tilaamatta mainosten takia, tosin en myöskään tilaa ilmaisjakeluita.

Kolmeen edelliseen kommenttiin:

On ihan totta, että netin bannerimainonta tai sisältöyhteistyö, ovat osa blogikulttuuria. Ilman niitä kukaan (ei-lottovoittaja) ei voisi tehdä blogia työkseen. Itse ajattelen niin, että yhteistyöt tuovat blogiin myös usein kivaa sisältöä, mutta toki hyvä/ huono sisältö on aina lukijan tulkittavissa. 

Pieni vinkki: Mulla on sekä instassa että facessa (jos eivät TAAS muuta asetuksia) näkyvillä aina, että kyseessä on sisältöyhteistyö. Myös postauksen alussa. Voi siis aika helposti kalkuloida sisältöyhteistyöt pois, jos kokee ne kurjiksi. Tosin minun pitää varmasti kiinnittää huomiota myös niiden kirjoittamiseen, koska itse yritän pyrkiä siihen, että olipa postaus omasta päästä keskitty tai yhteistyö, haluan tehdä sen yhtälailla ”omakseni”. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X