kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 13.12.2017

11 yötä jouluun! Ja kaikki vielä alussa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
23 kommenttia

 

F leipoi maanantai-iltana pipareita kavereidensa kanssa. Ensin leivonnan piti olla minun ja hänen yhteinen juttumme, mutta sitten hän halusi pyytää naapurin tyttöä mukaan. Se sopi paremmin kuin hyvin, koska tiesin, että homma olisi F:stä varmasti hauskempaa ystävän kuin minun kanssani. Kun tytöt olivat kaulinneet vasta ensimmäisen levyn, sai F puhelun ja pian mukaan liittyi myös naapuritalon poika. Niinpä keittiössä hääri lopulta kolme innokasta tonttua.

Piparit olivat (glögiä  ja riisipuuroa luukunottamatta) meidän ensimmäinen askeleemme kohti joulua. Ja nyt sentään on jo Lucian päivä!

Olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä pidemmälle joulutunnelmaan ja jouluvalmisteluihin ryhtyminen minulta vie. Vaikka kodissa onkin ollut jouluvalot jo ainakin kuukauden ja joulukalenteriakin on tietysti avattu joka päivä, en ole vielä kertaakaan aktiivisesti pysähtynyt joulun äärelle. Ainoa asia, jonka konkreettisesti olen tehnyt, on ollut osallistuminen Joulupuu-keräykseen.

Olenkin päättänyt, että nyt kun jouluun on enää reilu viikko, alan ihan joka päivä tehdä jotain vähän jouluista. Lahjoja pitää ostaa muutama (lähinnä kummilapsille), paketointi on kivaa puuhaa ja kaipa sitä voisi keittää taas yhden kattilan riisipuuroakin. Niin ja kestäisikö nenä tänä vuonna hyasintin? Ja jos meidän torille tulee viikonloppuna kuusimyynti, pitäisikö sisään kantaa ensimmäisen kerran aikuiselämässäni ihan oikea joulukuusi?

Joululaulujen suhteen olen jotenkin tällä hetkellä vähän hukassa. Olen tykännyt aina jenkkijoulumusasta, mutta nyt se on alkanut jotenkin tökkiä. Pitäisi löytää jotain rentoa ja leppoisaa joulumusiikkia, joka ei olisi liian imelää. Ideoita otetaan vastaan! Ehkä joulujazzia, jos sellaista edes on.

Kauneimpiin joululauluihin ajattelin mennä sunnuntaina (jos saan pakotettua jonkun minun kanssani) ja sen lisäksi olisi kiva nähdä vielä mahdollisimman monta ystävää ja ystäväperhettä glögin ääressä ennen aattoa.

Varsinaista joulusisustusta meidän koti ei ole tänä vuonna saanut. Minulla oli jemmassa vain punasävyisiä ja reippaita joulutyynyjä ja liinoja, mutta todellisuudessa ne eivät nyt tähän meidän kotiimme oikein käy. Toiveena olisi ollut saada kultaa ja hopeaa, mutta en tähän päivään mennessä ole löytänyt oikein mitään mielestä. Ehkä olen fiksu ja yritän hamstrata sellaisia sitten joulun jälkeen alesta. Olen ostanut mm. monet meidän joulukoristeet vasta joulun jälkeen, jolloin ne saa hurjan edullisesti.

Nyt vielä yksi Holiday-, Rakkautta vain – tai Pikku naiset -elokuva, joten eiköhän joulutunnelma ala tästä muodostua. Päätimme myös rajoittaa koko perheen kännykän ja netin käyttöä joulua odotellessa minimiin. Aivan en voi kokonaan netteilyä lopettaa, mutta rajoittaa toki.

Ja lopuksi vielä kysymys: Meidän pitäisi löytää lautapeli, jota voisimme pelata joulunaikaan koko perheen voimin. Pelin pitäisi toimia siis yhdeksälle ihmiselle ikähaitarilla 7-56. Kerro vinkkisi siis myös tähän! Uno on tähän mennessä ykkössijalla, mutta sitä on pelattu niin paljon, että voisi vaihtaa johonkin toiseenkin.

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

Kommentit (23)

Blokus? Ei ole päässyt pelaamaan, mutta on kehuttu.

Oletko tsekannut Jouluradion tarjonnan? Siellä on nykyään eri kanavia, löytyy myös Jazzjoulu!

Blokus on kyllä kiva, mutta siinä voi olla korkeintaan neljä pelaajaa. En tiedä miten toimisi joukkueina pähkäillessä. Oma kestosuosikki on Alias, lasten kohdalla voisi vähän helpottaa sanoja.

Ah, totta muuten! Missasin tuon pelaajamäärän 🙂

Mulla on ratkaisu joulumusiikkiongelmaan joka nyt ratkeaa 95% -varmuudella. Nimittäin Sia:n uusi joululevy, aivan ihana! Sopivan jenkkijouluinen mutta kuitenkin jotain uutta ja menevää! Kokeile ihmeessä.

Mukavaa joulunodotusta!

Ps. Hauskaa, olen lukenut blogiasi jo vuosia, mutta tämä taitaa olla ensimmäinen kommentti. Kiitos siis kivasti blogista! 🙂

Ella Fitzgeraldin versioimat joulubiisit (eritysesti The Holidayssakin soiva Have yourself a merry little christmas), kaikki Frank Sinatran versioimat joululaulut. London philharmonic orchestran Christmas in London -levy on maailman tunnelmallisin ja tyylikkäin joululevy (tätä voi kuunnella vaikka kesälläkin). Dutch swing college bandin joululevy A happy dixie christmas on ilahduttava. Vienna swing orchestra system (V.S.O.S.) saa varmasti joulutuulelle. Suomalaisista paras joululevy on Tonttuparaati-niminen levy, jossa mm. Vieno Kekkonen, Brita Koivunen. Bonuksena pelkästään haku ”Christmas jazz” tuottaa Spotifyssa ihan mukavia tuloksia, instrumentaalista jazzia erityisesti. Ja tietenkin Pähkinäsärkijän musiikki. Toivottavasti näistä löytyis joku kiva. 🙂

Peleistä parhain olisi ehdottomasti Dixit! Suosittelen 🙂

Afrikan tähti on meillä yllättäen ollut sekä lasten että aikuisten mielestä hauska yhteispeli. Ehkä aikusia viehättää nostalgisuus… 🙂

Yritin jo aiemmin kommentoida tätä, mutta kännykkä ei suostunut lähettämään: ehdottomasti Dixit! Ihan paras peli: tosi hauska, sopii kaikenikäisille ja säännöt ovat yksinkertaiset. Plussana kivat kuvakortit, joita on mukava katsella.

Toinen tosi hyvä: Sanasota! Superhauska, vaatii lähinnä että on nopeampi kuin muut pelaajat ja koko ajan tarkkana. Meteliä todennäköisesti tulee 😉

Skip-bo, blokuss, muuttuva labyrintti tai unon uudempi versio uno spin!

Robogem vie mukanaan niin lapset kuin aikuisetkin!

Alfabet jos teidän neidillä on jo luku- ja kirjoitustaito. Muuttuva labyrintti.

Moi Karoliina! Sellainen peli kun tension on ollut tykätty meidän perheen kesken. Tutustumisen arvoinen 🙂

Perhe-Alias tai Dixit odysseu, Piirrä ja arvaa

Haaste on huikean hyvä peli ja saa kaikki liikkeelle! Ikäsuositus 8+. Tänä vuonna tullut myös uudempi versio. Suosittelen lämpimästi 🙂

Dixit ehdottomasti! Upeista taideteosmaisista korteista kerrotaan tarinoita ja arvaillaan oikeita kortteja tarnoiden perusteella. Erittäin viidyttävä peli. Odyssey versiossa voi olla jopa 12 pelaajaa, normaalissa 6. Lisäkorttipakkoja myydään erikseen. Tähän jää koukkuun.

Suosittelen lämpimästi joulumusiikiksi Grooveimmat joululaulut -lauluja!

Huhupuheita on tosi hauska piirros-arvauspeli kaikenikäisille (tosin max. kahdeksalle pelaajalle). Joulumusiikiksi suosittelen Ingrid Michaelsonin Snowfall EP:tä, löytyy spotifysta.

Spyfall! Oli meidän viime joulun hitti, pelattiin isolla porukalla, ikähaitarilla 12-55.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X