kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.01.2018

Tammikuun ekan tiistain kuulumisia + arvontavoittajat!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
5 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Duracell

Ensimmäinen oikea työpäivä takana. Tai osin edelleen etätyöpäivä junassa, mutta tuli silti käytyä toimistolla iltapäivästä ensimmäisen kerran sitten jouluviikon.

Vein F:n aamulla Helsinkiin loppuloman viettoon ja palasin samoin tein Tampereelle. Nyt olisi suunnitteilla tehdä loppuviikko töitä ja nukkua. F on ollut hieman flunssainen joulusta asti, joka on tehnyt sen, että joka yö on saanut useamman kerran nousta hakemaan tälle vettä, lääkettä tai sitten tyttö on työntynyt väliimme kesken yön. Ja minä kun en vaan osaa nukkua ahtaasti! Onneksi lapsi voi jo paremmin ja loma saa jatkua tällä hyvillä fiiliksillä. On ihan huikean kiva juttu, että joululoma on koululaisilla noin pitkä.

Tänään olen töiden lisäksi pessyt pyykkiä, syönyt siskonmakkarasoppaa ja yrittänyt selvitä joulun suklaaähkystä. Siis palannut ruotuun ja arkeen. Jo oli aikakin! Ihan kevät- ja arkiolo. Tästä se päivä alkaa pidentyä.

Muistatteko muuten, kun esittelin ennen joulua Duracell-paristoilla toimivan Autot 3 -auton ja kyselin teidän ideoitanne huoman autoradan rakentamiseen? Valitsin 5 parasta vastausta ja arvoin näiden kesken kaksi pakettia Autot 3- autoja ja Duracell-paristoja.

Tässä parhaat vastaukset ja lopussa arvontavoittajat:

 

1. Vierailija (Ei varmistettu) 20.12.2017 22:04

Oih, kerrankin arvonta just mun 3,5v pojalle<3

Meillä leikitään päivästä toiseen Autot-elokuvien kohtauksia, täten veikkaisin että hurjapää temppuilija poikani ei kauaa miettisi millaisen radan tekisi. Mutta jos äiti saisi asiaan vaikuttaa,niin rata kulkisi varmasti ympäri taloa. Lähtö olisi yläkerrasta,siellä se mutkittelisi sänkyjen ali ja varoisi kylppärissä vettä loiskuttelevaa jättiläisvauvaa (5kk pikkuveli),sitten matka jatkuisi kierreportaita pitkin alas ja sekottaisi Lego city-kaupunkin ihmisten arjen (teemme pojan kanssa usein Dubloista ja Brio-junaradan osista ison kaupunkin jossa on kauppa, poliisi- ja paloasema sekä Dubloista rakennettu Ryhmä Hau-vahtitorni, poika kutsuu tätä Lego cityksi). Tästä rata jatkuisi takapihalle jossa on tällä hetkellä liukas rata vaihtelevien kelien ja lämpöasteiden takia. Liukasradalta selvittynä driftaillaan kuusen ympäri ja siitä keittiöön jossa pitäisi taas varoa jättiläisvauvaa ja putoilevia puuropommeja koska hän heiluttaa käsiä kun isi yrittää syöttää iltapuuroa. Puuropommeista selvittyä täytyy taas väistellä lattialla kipittäviä muurahaisia jotka ovat talven tullen siirtyneet meille sisään (maantasossa olevan asunnon inhottava ongelma). Keittiön koitoksista maali häämöttäisi parin tunnelin jälkeen Lego cityssä jossa Dublo-ukot ja Ryhmä Hau-koirat ovat järjestäneet voiton juhlat. 🙂 S-posti piia.k.pasanen@gmail.com

 

2. Sanheli (Ei varmistettu) 22.12.2017 04:23

Me tehtäis rata muistuttaen matkaa täältä etelän lumettomasta, kaupungin vilinästä kohta lumivalkeaa Suomen lappia. Alussa olisi ruuhkaista, jossa muita autoja paljon, risteyksiä, hälytysajoneuvoja, liikennevaloja, tienylittäjiä. Nopeudet ei saa olla kovia. Vähitellen maisema muuttuu metsäiseksi ja nopeudet saa kasvaa. Lopulta saavutaan lappiin, jossa maisema muuttuu valkoiseksi ja lumiseksi. Välillä tielle voi juosta poro ja tarvitaan äkkijarrutuksia. Tonttuja ja joulupukki tien varsilla. Pikkasen ruokaöljyä lattialle kun on niin jäisen liukasta ja auton perä voi heittää. Levin kaareva silta tehdään patjasta joka alitetaan perillä olon merkiksi. sanna.ylimanni@gmail.com

 

Hannnnna (Ei varmistettu) 24.12.2017 08:24

Meillä täällä kotosalla asustelee pari kissaa, koira ja kaksi pupua, joten autorata rakentuisi varmasti siten, että Salama kävisi moikkaamassa heistä jokaista. Kissat viihtyvät kattoon asti olevassa kiipeilypuussa, jonka avulla pääsee kätevästi myös takan päälle lämmittelemään, joten rata starttaisi varmasti huimalla laskulla takan päältä alas ja heti suoraan siitä sitten takaisin ylös kiipeilytelineen esteitä väistellen. Telineeltä lasketeltaisiin loivemmin alas pupujen luokse. Pupujen luona olisi varikko alue, jossa huoltaa auto. Sieltä sitten pitkä suora kiihdytys koiran pedin luokse, jonne saisikin rakennettua mahtavan luolan ja tunneleita. Lopuksi vielä yritetään selviytyä vesiesteiden eli kolmen rivissä olevan juomakupin ohi kastumatta. hippohiiri at gmail.com

 

NooraH (Ei varmistettu) 21.12.2017 19:32

Oih, meillä 4-v poika on haaveillut jo pitkäään radasta joka kiipeilisi meidän kulmasohvaa pitkin ylös ja alas ja siinä olisi ramppi ja unipatjan ali menisi tunneli. Brion junaradan kanssa mies ja poika ovat jo nyt tehneet yhteistyössä hienoja ratoja ja niihin leikkeihin on mahtunut mukaan myös pikkusisko. Poikaa on kovasti harmittanut kun brion palat eivät taivu siihen että olisi paljon eri tasoja. Rakenteluleikit on myös niitä johon tämä äiti mielellään taipuu (yleensä äidin kanssa leikit leipomista, lukemista ja askartelua, lautapelejä tai peuhua). Eli tuolla paketilla koko perhe voisi löytää taas uuden tavan leikkiä noora.helander@gmail.com

 

Tiia O (Ei varmistettu) 22.12.2017 22:51

Meidän perhe, varsinkin 2,5-vuotias Eetu, olisi haltioissaan. Tavalliset autoleikit ovat in, mutta tämä setti veisi leikit aivan uudelle tasolle.

Rakentaisimme radan, jossa olisi mutkia, mäkiä ja vauhtisuoria. Näiden lisäksi käyttäisimme koiran agilityputkea tunnelina. Vesiesteet olisivat aika huippuja, mutta ehkä liian vaarallisia. Ratojen tekemisessä varmasti kehittyisi ajanmittaan paremmaksi ja paremmaksi.

 

Ja arvonnan voittajaksi näistä viidestä selvisi: Hannnnna ja Vierailija (piia). Annan teidän sähköpostinne eteenpäin, joten teihin otetaan pian yhteys voittonne tiimoilta. Onnea!

Kivaa tiistai-iltaa!

-Karoliina-

Osa kuvista uuden vuoden kemujen alkuasetelmista ihanan Marian luota. 

Kommentit (5)

Miksi julkaiset blogissasi henkilöiden sähköpostiosoitteet?

Kiitos niin paljon. 🙂 🙂 🙂

Kiva, kun osallistut myös F:n kuljetuksiin Tre-Hki välillä 🙂

Kiitos! Kiitos kommentistasi 🙂

Koska se oli arvontaan osallistumisen ehto, ja ihmiset itse laittoivat osoitteena,jos halusivat osallistua.

Tällä varmistetaan, että arvontavoitto menee aina perille. Joskus kun ihminen osallistuu arvontaan, mutta sitten tätä ei saada kiinni.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X