kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.01.2018

Uskotko, että pystyn voimaan tämän ikäisenä paremmin kuin koskaan?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
55 kommenttia

Kaupallinen yhteistyö: Hartwall Novelle

Minä olen sairastellut viime vuosina ihan hirveän paljon. On ollut korvatulehduskierre ja flunssia ja pahoja vatsaoireiluja. Ymmärrän, että ihminen on psykofyysinen kokonaisuus, jossa henkiset olotilat vaikuttavat kroppaan ja toisinpäin, joten toisaalta en ihmettele sitä, että tämä 165 senttinen vartaloni on ollut aikamoisessa myrskyssä aina välillä. Samalla, kun elämän tyrskyt ja toisaalta ihanat kesätuulet ovat kuljettaneet minua, on oman fyysisen itsensä hoitaminen jäänyt taka-alalle. En ole edes itse asiassa moniin hetkiin (öh, vuosiin) edes muistanut sitä viisautta, jossa kehon sanotaan olevan sielun temppeli. Tämä kroppa kun on vaan raahautunut mukana.

Samalla, kun oma henkinen ja sosiaalinen elämä alkoi viime vuonna asettua aloilleen (voidaanko jopa puhua seestymisestä?) aloin tunnustella ja kuulostella sitä, mitä vartalolleni kuului. Ja tajusin, että nyt olisi korkea aika tehdä jotain oman fyysisen jaksamisensa eteen. En ole enää kaksikymppinen. En jaksa enää samalla tavalla valvoa, eikä kroppani ole enää reagoimatta, jos kohtelen sitä huonosti.  Miksi en siis alkaisi kohdella sitä hyvin ja hellästi, koska haluan elellä tätä elämää –mikäli vaan itse voin mitenkään siihen vaikuttaa – mahdollisimman pitkään ja terveenä?

Ja kuten jo uuden vuoden postauksessani kerroinkin, liittyy terveyden ja kokonaisvaltaisen hyvän olon tavoittelu ihan vuoden 2018 lupauksiini. Se onkin tekstiililupaukseni lisäksi toinen suuri tavoitteeni vuodelle 2018. Unelmani nimittäin on, että saisin vartaloni sille samalla hyvälle polulle, jossa jo mieli seilaa.

Mietin kauan, kuinka toteuttaisin tavoitteeni kohti terveempää minua. Ja lopulta, aika luonnostaan, päädyin siihen, että minun olisi isojen ja ylevien tavoitteiden sijaan keskityttävä arjen pieniin valintoihin. Jos siellä arkipäivien nälkäisinä hetkinä ”välipalaksi” syödyt suklaapatukat, lenkin sijaan valittu kännykän räplääminen tai veden sijaan juotu yhdeksäs kuppi kahvia olivat saaneet olostani tukkoisen ja paljon vähemmän energisen, millaiseksi itseni mieleltäni tunsin, voisi noita pieniä asioita korjaamalla saada myös vastavuoroisesti hyvän olon takaisin. Siksipä teinkin vuodenvaihteessa ihan konkreettisen listan puhelimeni muistioon siitä, mitä arjen tekoja parantamalla minä alkaisin tasapainoon ja hyvään oloon pyrkiä. Lista näytti kutakuinkin tälle:

 • Nuku tarpeeksi. Edes parina yönä viikossa yli 8 tuntia.
 • Korvaa suklaapatukka- ja limuvälipalat hedelmillä, kasviksilla tai pähkinöillä.
 • Herkuttele harkiten. Ei hamppareita ja pitsaa arkilounailla.
 • Juo jokaista kahvikupillista kohden ainakin 3 lasillista vettä.
 • Juo muutenkin enemmän vettä.
 • Liiku 3 kertaa viikossa. Tai enemmän, jos tuntuu sille.
 • Ota arkiliikunta (kauppareissulle kävelyt ja portaat) mukavana tapana lisätä askelia, ei ärsyttävänä pakkopullana.
 • Muista vitamiinit.
 • Syö paljon kasviksia, marjoja ja hedelmiä.
 • Sano kauniita asioita aina kuin voit. Mieti, kannattaako valittaa tai synkistellä.
 • Venyttele.

Yksi tärkeä apu hyvää tekevien arkivalintojeni polulla on ollut oikeanlaisen veden löytäminen itselleni. Olen hirmuisen laiska juomaan tavallista kraanavettä – sitä ei vaan yksinkertaisesti mene minulle alas niin paljon kuin vettä pitäisi juoda – ja siksi olen tarvinnut sen rinnalle myös vedenjuontia boostaavaa kannustinta – makuvesiä. Pääsinkin maistamaan ensimmäisten joukossa Novelle Plus -tuoteperheen  uutta tulokasta, Novelle Plus Foolihappo + C -vettä, jonka makuna toimivat greippi ja litsi. Kaikkiin Novelle Plus -vesiinhän on lisätty jokapäiväisen hyvinvoinnin kannalta tärkeitä ainesosia, ja niinpä uutuusvedestäkin löytyy niitä. Nimensä mukaisesti Novelle Plus Foolihappo + C -vesipullollinen sisältää foolihappoa 40% päivän saantisuosituksesta ja 100% C-vitamiinin saantisuosituksesta*. Sen lisäksi vedessä on myös kollageenia.

Minulla onkin ollut oikeastaan koko tammikuun kassissa, työpöydälläni tai kotona kirjahyllyn nurkalla aina lasillinen tai pullollinen Novelle Plus -vettä. Ja vaikka luulisi, että vedenjuonti olisi aivan itsestään selvää, täytyy todeta, että sekä makuveden tuonti perusveden rinnalle, sekä veden jatkuva esilläpito ovat muuttaneet radikaalisti vedenjuontitottumuksiani. Se, missä ennen vettä kului minulla 2 lasillista päivässä, voin nyt juoda sitä kaksi litraa. Aikamoinen ero, etten sanoisi! On hassua, kuinka nopeasti sellaiset turhat napostelut voikin korvata jollain näin hyvää tekevällä tavalla. Se, missä ennen tuli kahmaistua herkkuja kourallinen ikään kuin ajanvietteeksi, nyt samassa roolissa toimii huikka Novelle Plus -vettä. Asiaa toki auttaa se, että minuun makunystyröitäni miellyttää tuo greippi-litsi -yhdistelmä aika kovasti. On ihanaa, miten joku niin terveellinen voi olla niin hyvää.

Vaikka veden juonnin laajoja terveysvaikutuksia ei voi mitenkään sivuttaa, on vedellä ollut myös hyvinvoinnin lisäksi toinen aika erikoinen vaikutus minuun. Se, missä ennen suurin ongelmani aamuisin oli silmäpussien peittäminen – ja kuulkaa erilaisia kosmetiikkatuotteita on kokeiltu kymmeniä – tajusin, etten viime viikolla meikannut silmänalusiani kertaakaan! Uskon, että oikeanlaisen nestetasapainon löytäminen on vienyt myös kasvojen ja silmänalueiden turhaa turvotusta. Sanoisin, että aika hyvä bonus kaiken muun hyvän päälle.

Novelle Plus Foolihappo + C -veden etiketissä lukee uudistava. Minulla on vahvasti sellainen fiilis, että tämä vuosi uudistaa minut ja tapani elää. Aika mahtava, odottava ja toiveikas mieli! Haluan – vuonna, jona täytän 33 – olla paras versio itsestäni. Energisempi, terveempi ja hyvävointisempi kuin koskaan.

Oletko sinä tehnyt elämäntapa- ja hyvinvointilupauksen vuodenvaihteessa? Ja jos, mitä se pitää sisällään?

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

*pohjautuu EU:n elintarvikeviranomaisen, EFSA:n, antamiin vitamiinien terveyssuosituksista

Kommentit (55)

Nopea kyssäri tuosta sinulla käytössä olevasta vedestä: onko hiilihapotettu tai makeutettu? Nomaalisti mulla maistuu kraanavesi, mutta raskauden loppupuolella se ei tunnu enää vievän janon tunnetta tai tyydyttävän samalla tavalla kuin ennen..

On hyvä että muovijätteen tuottamiseen kiinnitetään huomiota. Pullot ovat kuitenkin tutkimusten mukaan muovijäteongelmista Suomessa pienimmästä päästä, sillä n. 97% muovipulloista palautuu uudelleen kiertoon uudelleen käytettäviksi tai muuksi tuotteeksi valmistettuna. Suomessa joka sekunti n. 12 kappaletta muovipulloja palautetaan pullonpalautusautomaattiin. Suurempi ongelma ympäristön kannalta on muu talousmuovi, jonka kierrättäminen on monilla paikkakunnilla vasta alkutekijöissään. Näin erityisesti maaseudulla joka myös tuottaa ison osan muovijätettä mm. tuorerehun ja lannoitteiden pakkauksina. Kotitalouden muovijätteen keräykseen on luvattu lisää kierrätyspisteitä kuitenkin jo tänä vuonna.

Juuri tätä itsekin mietin (ja taidan tutkia lisää asiaa). Meillä ainakin ketsuppipurkit ja sampoot yms menee roskiin käytön jälkeen. Mutta juomapullot kierrätetään. Siksi(kään) en näe tässä ongelmaa!

Muovinkeräys? Meillä täällä lapissakin kerätään jo hyvin laajalta muovijätteet erikseen, joten luulisin, että sielläkin. 🙂

Oletko sitä mieltä että tyhjien juomapullojen roudaaminen ympäri Suomea on ekoteko! Opiskele tosiaan aiheesta lisää!

Tampereellakin on jo pakkausmuoville tarkoitettuja keräyspisteitä, joihin voi viedä mm. ne tyhjät ketsuppipullot. Niitä kannattaa myös hyödyntää, ekoteko sekin.

Bloggaaja on mielestäni useampaan otteeseen kertonut täällä, että hän tekee tätä työkseen. Eli ymmärtääkseni kyse ei ole mistään vapaa-ajalla huvikseen kirjoitettavasta blogista. Tämä olisi jokaisen hyvä muistaa, kun pohtii ja valittaa, että taas yhteistyöpostaus.

Niin siis kirjoittaa blogia vai MAINOKSIA työkseen?? Etkö nyt millään ymmärrä että tämä on se ihmetyksen sisältö.

Kyllä vaan 🙂 Työksi ! Ja ihana niin <3

Hei, tuohan olis hyvää juotavaa ihan raskauden alkumetreillä kun sisältää paljon foolihappoa! Itselläni tavoitteena vaihtaa pepsimax näihin makuvesiin..ja ehkä myöhemmin ne makuvedet lopulta tavalliseen veteen..pikkuhiljaa

Apua, ei missään nimessä! Foolihappo kannattaa raskaana syödä pillerinä eikä vissyissä. Raskaana suun terveys on muutenkin heikoilla hormonien vuoksi.

Tutkimusten mukaan sitruunalla, limellä ja greipillä maustetut vissyt tekevät yhtä suurta tuhoa hammaskiilteelle kuin tuoremehu. Sitruunahappo on yksi haitallisimmista. Tavallisen, maustamattoman kivennäisveden hiilihappo ei aiheuta hampaisiin eroosiota eli syöpymistä.

”Makuvissyä tulee siis nauttia kohtuudella, asiantuntijoiden mukaan korkeintaan vain pari kertaa viikossa. Turvallisinta on nauttia juomia ruokailun yhteydessä, lipittely pitkin päivää on haitallisinta. Lipittelyssä hampaat saavat yhä uudelleen ja uudelleen annoksen happoa.”

Jos hampaat huolettaa niin aina voi juoda myös pillillä, se kait vähän vähentää juoman kosketusta hampaisiin ja näin myös vaurioita 🙂 Mielummin itekki saisin foolihapot vedestä kuin mitä että napsisin erillisinä pillereinä..

Miksi? Ei se foolihappo ole siinä makuvedessä luonnostaan, vaan se on siihen lisätty.

Ei ihan verrattavissa siihen, että ottaako c-vitamiinit pilleristä vai appelsiinista.

Haha, ei kait sitä tarvikkaan juoda kuin sillon tällöin (eikä tietenkään kait kukaan ole foolihappo-pillereitä vissyillä korvaamassa? väitän että silti vissyt voittaa pepsimaxin, myös raskaana ollessa

Voi hitsi, mutta mä en osaa sanoa, miten pitää toimia raskauden kanssa. Liian pitkä aika moisesta 🙂

Mistä tuo ihana neule on? 🙂

Ihasta INCH Storesta Tampereelta!

Pullovettä, ihan tosi? Tää postaus olisi ollut niiiiiin hyvä ilman tuota mainosta. Jos vaan olisit tehny nämä erikseen, luulen, että itse postauksesta olisi tykännyt aika moni! Nyt minä ainakin koko ajan vaan odotin, koska se mainos tulee…

Voisko niitä mainospostauksia tehdä ihan oikeasti erikseen, vaikka tällaisen hyvän postauksen perään? Tyyliin, että ”edelliseen postaukseen viitaten tässä on hyvä keino vedenjuonnin lisäämiseen” ja siihen nuo liibalaabat.

Syy, miksi saat asiasta koko ajan palautetta, on se, että tämä homma ei toimi näin lukijoiden mielestä. Sinuna olisin iloinen ja otettu, että niin monet lukijat juttujasi haluaisivat jatkossakin lukea, mutta huonosti toteutetut mainospostaukset vie maun kokonaan tästä hyvästä blogista.

Oli ihan pakko laskea, etten puhu vain omien mielikuvieni pohjalta. Viimeisestä kymmenestä postauksesta neljä selkeää mainospostausta (vissy, päiväpeitto, maito, kuvakirja). Lisäksi lempivaatepostauksessa puolet vaatteista saatu. Ymmärrän, että täytyy elanto saada jostain, mutta millä hinnalla? Kyllä aikakauslehdenkin tilaajat vähenisivät jos joka toinen sivu on mainos.

Kiitos teidän palautteesta. Olisiko kiva, jos avaisin ”mainoksen” ja ”kaupallisen sisältö yhteistyön” (jota esim tämä postaus edusti) eroja?

Kaupallisia kampanjoita on tosiaan ollut Novelle ja Ifolor. Ja varmasti uskon, että jatkossakin kahden viikon jaksossa (14 postausta), tulee olemaan kauden mukaan 1-4 kaupallista yhteistyötä. Viime viikon ja tämän viikon loppuun mennessä niitä on 3. Määrän riittävyys on varmasti hyvin subjektiivinen juttu. Minä koen, että minun on hyvä ja mielekäs tehdä työtäni näin.

Ero mm kaupallisen kampanjan ja saadun tuotteen välillä on monella tavalla suuri. Lisää aiheesta voi lukea täältä ja täältä 🙂 http://www.lily.fi/blogit/kolmistaan/blogi-taynna-mainoksia & http://www.lily.fi/blogit/kolmistaan/bloggaamisella-saa-helposti-rahaa-j

 

Tästä oli jo aiemmin keskustelua ja vaikka bloggarille erilaiset yhteistyöpostaukset, mainokset ja muut toimintatavat kuten saadut tuotteet tietenkin ovat erilaisia niin lukijan näkökulmasta ne kaikki ovat ns. samanlaista mainosta (vaikka tietääkin, että bloggajan näkökulma on toinen).

Hyvin muotoiltu sama, mitä ylhäällä yritin itse sanoa! En halua loukata, mutta nyt tämä mainosten määrä suhteessa muuhun sisältöön on vinksallaan eikä oikein enää motivoi lukemaan muuten mieluista blogia!

Kysyisin bloggaajalta, miksi tämä ehdotus ei toimisi? Pitkät postaustekstit erikseen ja mainonnat ja yhteistyöt (whatever you call it) erikseen. Jos nytkin käsketään hyppäämään yhteistyöpostaukset yli, jos niitä ei halua lukea, niin monilta jäisi tämäkin hyvä, asiaa täynnä oleva postaus lukematta.

Harva, tuskin kukaan on hypännyt ekologisen ja kestävän kulutuksen kehään kertarysäyksellä. Se lähtee pienistä valinnoista ja sitä on syytä tarkastella pitemmällä aikavälillä esim. vuosi.

Muovia on tässä ajassa vaikea välttää. Sitä löytyy niin monessa eri lähteessä ja yllättävissäkin elementeissä.
Monet valinnat eivät ole täydellisiä itse kenelläkään, mutta aina voi valita paremman vaihtoehdon.

Itse olen 48v ja voin tällä hetkellä paremmin kuin 35v.

Elämäntapojen muutos pienin askelin vei kaksi vuotta.
Muutos ei tapahtunut kuukaudessa, kahdessa, mutta tulos on pysyvämpi.
Liikunta, terveellinen ravinto ja riittävä uni ovat usemmiten nykyään osa normaali arkea, samoin herkuttelu ja laiskottelu silloin tällöin jopa suotavaa.

Tsemppiä Karoliina vuoteen 2018

Sun tapa muuttaa elämää paremmaksi vaihe vaiheelta kuulostaa ihailtavalta <3 Mulla on pyrkimys samaan. Todelliseen elämäntapamuutoksen, ei vaan projektiin!

Kivaa uutta vuotta 🙂

Ongelmallista on kun yrität väittää ettei muovipulloihin pullotetun veden juonti olisi sen epäekologisempaa kuin hanavedenkään juominen. Askel kerrallaan on aivan hyvä, siinä ei mitään väärää.

Suomessa on maailman paras hanavesi – miksi juoda pullovettä?

Vaikka maun, vitamiinien, helppouden ja vaihtelun vuoksi 🙂

Voi harmi, että blogin sisältö on muuttunut alkuajoista niin paljon, itse asiassa täysin. Vaikea tunnistaa enää samaksi. Perheblogiksikaan en enää nimittäisi. Ennen niin lämminhenkinen ja elämänmakuinen ote on muuttunut suunnitelmalliseksi, etäiseksi ja bisnesmäiseksi. Tekstiä kyllä tulee, mutta persoona puuttuu. Jotakin näiden viime vuosien tapahtumien seurauksena on muuttunut positiivisten ulkonäkömuutosten lisäksi. Lukijoiden kommentointityylikin tuntuu muuttuneen em. Seikkojen vuoksi. Ehkä se eron aiheuttama ryöppy vaikutti totaalisen paljon siihen, että nykyään et avaa enää oikein mitään. Tosi harmi, koska aloitin blogin seuraamisen samanikäisten tyttäriemme innoittamana.

Enpä kyllä yhtään ihmettele että bloggaaja ei halua enää avata omaa elämänsä yhtä paljon kuin joskus. En minäkään haluais. Oli tehnyt mitä vaan tai minkä ratkaisin vaan niin aina tuli niin kauhea haukkuryöppy, että ihmettelen että ylipäätään haluaa enää edes mitään kirjoittaa. Miettikääpä itse että jos kirjoittaisitte oman elämän kipeistä pisteistä tai suurista iloista niin aina on pilattu jonkun elämä.

HAH 😀 Minusta on vain ihana, että blogi on muuttunut sitten vuoden 2011. Olin silloin 25-vuotias tuore äiti, nyt kohta 33-vuotias koululaisen äiti – ajatukset ja aiheet muuttuu elämän muututtua.

 

Se olisi kiva kuulla, mitä blogiin sitten toivoisit enemmän, jos kerran nyt tuntuu, ettei mistään kerrota! Avaatko tätä? Kun itsestä kyllä tuntuu sille, että aika auki ja framilla tässä ollaan (toki omasta tahdosta!) joka päivä 🙂

Pakko kyllä älähtää kans pulloveden juomisesta, vaikka postaus oli muuten kiva, eikä mua sinänsä nää yhteistyöpostaukset haittaa. Mutta jos oikeasti on halua elää yhtään ekologisesti, niin muovipullojen ostamisesta kannattaa kyllä oikeasti luopua. Ja harmillinen sijoitus just ekoaiheisiin liittyvien postausten jälkeen… Mutta ehkä ne (kotim. vaatteiden hnkinta ja lasten tavaran vähentäminen) ovat toisaalta enemmän osteluun liittyviä projekteja, jotka tekevät vaan ostamisesta vähän hauskempaa ja tavoitteellisempaa, kuin ekotekoja. Mulla on sama projekti veden juomisen kanssa, sitä pitäis lisätä ja usein mulle ainakin juominen on jotenkin helpompaa pullosta kuin jostain pikku lasista. Mutta siinäkin voi käyttää samaa vanhaa pulloa ja täytellä sitä uudestaan.

Minä ajattelen, että ihminen voi edetä pienin askelin ja jokaisen on hyvä löytää oma ekotapansa. Jollekin se on vaatteet, toiselle kosmetiikka ja kuten itselleni: En ole omistanut 18 vuoteen autoa. Ja ajanutkin sitä vuoden 2005 jälkeen ehkä 10 kertaa. 

Ihana, että tapoja on niin monia kuin ihmisiäkin. Itse en pidä Suomessa muovipullossa olevaa vettä laisinkaan vääränä. On mahtava etu, että voidaan tukea kotimaista yritystoimintaa ja juoda (pullosta tai ilman) kotimaista vettä!

Autottomuus on fiksu vaihtoehto, jos ei tarvitse autoa liikkumiseen vaan pääsee kävellen, pyörällä tai julkisilla haluamiinsa paikkoihin kuten työpaikalle, kauppaan ja harrastuksiin. Minusta on kuitenkin hassua verrata pullovesiä ja autoja, kun ne eivät ole oikein verrannollisia toisiinsa. Mieluummin vaikka sitten niin, että minä en juurikaan juo alkoholia pulloista, koska niin alkoholi kuin pullovedetkin ovat hyödykkeitä, joita ihminen ei varsinaisesti Suomessa tarvitse janoonsa.

Jokaisella on varmaan paljonkin ns. ympäristöystävällisiä valintoja, jotka oikeastaan johtuvat elämäntilanteesta. Itse esim. asun tällä hetkellä todella ahtaasti, joten meidän lämmityskulut ovat alhaiset. Isompaan asuntoon olemme kuitenkin muuttamassa, kun sopiva asunto löytyy. Toiset taas asuvat ahtaasti, koska se on edullisempaa eikä siksi, että se on ympäristöystävällistä.
Jokainen myös tekee valintoja, jotka eivät ole ympäristöystävällisiä eikä minusta sitä sen kummemmin tarvitse selitellä tai keksiä asia, jolla kompensoi toista. Minä olen kasvissyöjä ja lennän joka vuosi johonkin. Valintani eivät liity toisiinsa.

Totta, mustakin tavallaan hassua verrata eri asioita ja kulutuksen kohteita toisiinsa, tai ajatella, että jos ei syystä tai toisesta kuluta jotain, on täysin ok tehdä jotain muuta. Tämä siis nimenomaan ekologisuuden näkökulmasta. Valinnat – kuten vaikka just lentäminen ja kasvissyönti, autot ja pullovedet – eivät liity toisiinsa varmaan just siksi, että ne eivät ole tässä tapauksessa ns. ekolologisia valintoja. Jos on halua miettiä kuluttamista ilmaston kannalta, niin kyllä asiat silloin liittyvät helpommin yleensä toisiinsa, kun ajatellaan hiilijalanjälkeä ja elänmuutosta yleisemmällä tasolla. Mutta musta mielenkiintoinen kysymys on, kuinka moni on oikeasti kiinnostunut muuttamaan tapojaan ja luopumaan jostain tavastaan ihan ekologisista syistä. Kun tuntuu, että ekoteot on monelle pelkkää teoriaa ja kuluttavaa elämäntapaa perustellaan jollain näennäisillä ”ekovalinnoilla”. Ei kaikkia kiinnosta tietenkään ekojutut, mutta musta tätä on kiinnostava pohtia vaikka just blogin yhteydessä, jossa aihetta on käsitelty.

Joo, täällä on se hyvä, ettei pullovettä tarvitse roudata toiselta puolelta maailmaa. Kierrätys on myös Suomessa hyvällä tolalla. Carbon Trustin tutkimuksen mukaan kierrätys vähentää muovipullon hiilijalanjälkeä kuitenkin vaan 20 %, ja vaikka kotimainen on aina parempi vaihtoehto, bisneksen tukeminen edesauttaa silti sitä, että enemmän 500 vuotta maatuvaa muovia päätyy mereen ja eläinten sisuksiin. Pullojen valmistuksessa käytetään myös usein raakaöljyä. En näe, että muovipullojen ja lasten muovilelujen ostamisella on oikeastaan hirveästi eroa, lelujakin voi kierrättää lapselta toiselle, ongelmat on samat lähes kaikessa muovin valmistuksessa.

Tähän pulloveden juomiseen monen tekee varmaan mieli puuttua sen vuoksi, että blogissa on ollut tätä ennen just näitä ekoaiheisia juttuja, mikä on ollut mahtavaa. Siitä näkökulmasta mullekin tuli mieleen, että ehkä pulloveden epäekologisuus ei olekaan kaikille niin itsestään selvää. Ilman muuta on ihanaa, että ihmisiä on erilaisia, mutta kyllä mä silti toivon, että joissain asioissa tavat ei olisi niin erilaisia, tietty 🙂 Autottomuus on hyvä juttu, kaupungissa se on usein just iso turhake. Ehkä se ei kuitenkaan ole varsinainen ekoteko, siis ekologisista syistä luovuttu (18 vuotta sitten ekoilu ei varmaan ollut edes pinnalla), mutta yhtä kaikki hienoa etä on yksi auto vähemmän!

Mä myönnän rehellisesti, etten oo ajatellu pullovettä epäekologisena.

Olen iloinnut niistä postauksista, missä puhut eettisemmän kuluttamisen puolesta. Iso tykkäys niistä! Siksi olin vähän pettynyt tähän postaukseen. Mietitko pullotetun veden muovikuormaa, joka on hyvin iso kierrätyksestä huolimatta? Meillä on on hyvää raanavettä, ehkä sitä voisi oppia juomaan ilman muovia ympärillä.

Totta ja voihan hanaveteen lisätä makua (sekä kuplia) esim. Sodastreamin avulla…ei tule turhaa muovijätettä silloin. Noita valmiita makuvesiä itsekin mielellään hörppisin useammin mutta ne muovipullot 🙁

Kiva yhteistyöpostaus ja hyvin kirjoitettu! Itseäni häiritsi hieman ainoastaan nuo 3 ”selkeää” tuotekuvaa peräkkäin (kuvat 2,3 ja 4)…yksi niistä olisi näin lukijan silmin riittänyt. Sitä en tosin tiedä montaako kuvaa yhteistyökumppani edellyttää per juttu.

Hapotettu vesi on parasta! Olen raskaana ja juon ihan hirveästi vettä päivässä, Sodastream on ollut pelastus! Ei muovijätettä, mies ei ole saanut selkä vääränä raahata vissyä kaupasta, tulee sata kertaa edullisemmaksi kuin kaupan vissyt ja hampaat kiittävät kun niitä ei kuluteta erilaisilla hapoilla, joita makuvissyt usein sisältävät. Kannattaa jutella hammaslääkärin kanssa asiasta seuraavalla käynnillä jos on tapana juoda vähänkin enemmän makuvissyjä päivässä.

Kolmeen edelliseen:

Kertokaa, miten ajattelette muovipullon, jos se tosiaan viedään kierrätykseen, olevan huono juttu? Ulkomailla kauhistelen aina ROSKIIN laitettavia limupulloja, mutta Suomessa asia on ihan toisin.

Mä en usko, et hana- ja pullovesi ovat toistensa vihollisia. Molemmat – tässä tapauksessa – sitä suomalaista puhdasta vettä 🙂

Kerro miten pullotettu vesi Karoliina ei olisi huono juttu? Sen valmistaminen niin itse sisällön kuin pullonkin vaatii energiaa ja aiheuttaa päästöjä, vaatii kuljetusta paikasta toiseen aiheuttaen lisää päästöjä, vaatii materiaalin johon pakataan kun kuljtetaan ja aiheuttaa jätettä ja päästöjä jne. Myöskään kierrätyksen hyötysuhde ei ole yksi yhteen vaan tokikin siihen liittyy myös kuljetus, käsittely, prosessointi jne. mikä vie energiaa ja aiheuttaa päästöjä. Hanavesi painii täysin eri sarjassa. Sodastream- laite vaatii oman osansa ja en tiedä itse asiassa miten muuten toimii joten en osaa kommentoida.

Ihan mutulla sanoisin, että SodaStream on ekologisempi vaihtoehto juoda kuplavettä varsinkin kun kaasupulloja tekee nykyään myös suomalainen yritys (kaasupulloissa on samanlainen kierrätysjärjestelmä kuin panttipulloissa). Meillä on sama laite ollut jo ainakin 7 vuotta ja käytetään sitä viikottain. Makua laitan sitruunasta, mintusta tms. mutta yleensä juon pelkkää hanavettä tai hanavettä kuplilla. Vitamiinit otan sitten suoraan ruoasta tai pillereistä.
Rahansäästö on sitten asia erikseen ja pullojen roudaus on sitten asia erikseen. Toki tämä postaus oli myös mainos, mutta kommentoin silti. Suomen panttipullojärjestelmä on loistava, mutta tietenkin osaltaan aiheuttaa päästöjä eikä se kierrätys itsessään tee pullovesien juomisesta ympäristöystävällistä. Parempi tietenkin juoda kotimaisia vesiä limujen ja ulkomaisten vesien sijaan, mutta Suomessa ollessa suosin hyvänmakuista hanavettä. 🙂

Itse mielestäni jo yllä kerroin miksi muovipullo on hanavesi tai itse hapotettu vesi peittoaa pulloveden mennen tullen: helppous, edullisuus, hampaat ja muu suun terveys sekä luonnonvarat.

Menipä hassusti.. siis:

Itse mielestäni jo yllä kerroin miksi hanavesi tai itse hapotettu vesi peittoaa pulloveden mennen tullen: helppous, edullisuus, hampaat ja muu suun terveys sekä luonnonvarat.

Äh, just mietin kun sivulle klikkasin, että nyt on ollut niin paljon yhteistyöpostauksia viime aikoina, et ei voi enää tulla hetkeen.. Ja taas! Tiettyyn pisteeseen asti niitä ymmärtää ja jaksaa skipata, mutta tuntuu että lähiaikoina täällä blogissa niitä on niin, että tulee korvista ulos 🙁 Harmi, muuten tykkäisin kyllä lukea!

Onko kaupallinen kampanjan itsestään nou nou, vai oliko tämän postauksen sisältö sinusta erilainen kuin ei-kaupallisen? Ja jos, miten? Olisi kiva oppia näistä teidän ajatuksista 🙂

Musta tässä jutussa oli pääpaino kuitenkin ihan muussa. Ei mua haitannut.

Minuakaan ei haittaa, mutta teksteistähön ihmiset lukee sen mitä haluaa ja mitä ne haluavat nähdä. Tuntuu, että osa ihmisistä lukeekin blogia sellaiset silmälasit päässä että ahaa katsotaanpa mistä pääsen sanomaan taas. Tässä kirjoituksessa oli erittäin paljon tärkeää ja hyvää asiaa, josta varmaan jokainen meistä hyötyy jos ottaa käyttöön. Se, että juoko tuota juuri mainostettua vettä on toissijainen asia jajokaisen oma asia. Mutta totta on, että jos ”vesiprojektissa” vettä pitäisi mennä vaikka 2 litraa/pv, niin ainakaan Tampereen kraanakuraa ei pysty pelkästään juomaan.

Kuinka moni teistä laittaa muuten lehtiin tai telkkariin päivittäin postia että oli liikaa mainoksia? 🙂

Päivittäin? Olen kommentoinut tasan tämän yhden kerran yhteistyöpostausten suurta määrää. Enkä todellakaan lue blogeja löytääkseni haukuttavaa, minulla on parempaakin käyttöä vapaa-ajalleni! Kuten tuossa ylhäällä kirjoitinkin, viimeaikaiset jatkuvat mainospostaukset harmittavat siitä syystä, että muuten tykkäisin lukea.
Ps. Juon kolme litraa vettä päivässä, Tampereen kraanakurakin uppoaa oikein hyvin. Ei tarvita muovipulloja maapalloa kuormittamaan!

https://www.thenational.ae/uae/global-environmental-impact-of-bottled-wa

”Calculating the energy costs of making the plastic bottles, processing the water that goes into them and cleaning, filling, sealing, labelling and transporting them to market, the researchers concluded that satisfying the annual global demand for bottled water consumed the energy equivalent of about 160 million barrels of oil – up to 2,000 times the energy required to produce the equivalent volume of tap water.”

Muovipullon tekemiseen vaaditaan jo itsessään aika järkyttävä määrä energiaa ja vettä. Mitä sitten jos sen laittaa sen jälkeen kierrätykseen, kun koko pulloa ei tarvitsisi tehdä hanavettä juodessa.

Moi, ei liity mitenkään postaukseen mutta mikä on tuo ihana taulu tuolla taustalla? T: Heidi S.

Hei,
Mistä nuo ihanat sohvatyynyt ovat?

Valitettavasti en tiedä. Kuvauslokaatio ei ole meidän koti!

Hiilihappoja kyllä (jotka ainakin auttavat mille janoon hyvin) ja sokeria+steviaa. Tosin kaloreita 100ml 2kcal, joten ei minusta hirmuisesti 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X