kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.02.2018

VIIKON SMOOTHIE: Flunssantapposmoothie

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Kuten kerrottu, olen tällä viikolla potenut flunssaa. Ja koska nämä smoothiet ovat niin lähellä sydäntä, kehittelin sellaisen smoothien, jolla aika todennäköisesti estää flunssaa tai ainakin lyhentää sen kestoa. Lääkärihän en toki ole, mutta kyllä minä uskon kaikkiin vitamiinipommeihin ihan urakalla. 

FLUNSSANTAPPOSMOOTHIE (4dl):

  • 2dl mantelimaitoa
  • 1-2dl punaisia viinimarjoja
  • reilu palanen inkivääriä pilkottuna
  • 1 banaani
  • 1/2 dl tyrnimehua
  • pinaattia
  • hunajaa maun mukaan
  1. Kuori ja pilko inkivääri. 
  2. Sulata viinimarjat niin, etteivät ne kuitenkaan ole kuumia.
  3. Laita kaikki ainekset blenderiin ja surauta. 

Mitään kaunista katseltavaahan tämä ei ole.  Mutta kyllä vaan tekee hyvää ja maistuukin paremmalle kuin miltä näyttää! 

-Karoliina-

Kommentit (6)

Smoothiet ovat ihan lemppareitani vaikka muuten liian vähän meillä terveysruokaa syödään.
Saako inkiväärin hienoksi ihan sauvasekoittimella? Mikä tämä mantelimaito on? Kuulostaa hyvältä.

Tämä ei kyllä lyhennä flunssan kestoa. Ainoa, joka todistetusti lyhentää flunssan kestoa on sinkki niin järjettömin annoksin imeskelytabletteina että sitä ei kyllä kykene mistään hedelmistä saamaan. Lapsilla hunaja lyhentää todistetusti flunssan kestoa (ei näyttöä taas aikuisilla).

Ja lisäys nyt vielä että tietoni perustuvat siis siihen että valmistun parin vuoden päästä lääkiksestä, mutta netistä löytyy kyllä hyvin suomeksikin tästä asiaa kollegoiden blogeista jos haluaa jatkossa julkaista blogissa tietoa eikä arvailua 🙂

Kyllä näkee taas että ei ole lääkikseen psykologisia testejä. Asiat voisi ilmaista niin monella tavalla. Onnea vaan valitsemallasi uralla – tai paremminkin onnea kynsiisi päätyville potilasparoille.

Kolmeen edelliseen:

Kuten jo tuolla postauksessa mainitsinkin, itse en ole lääkäri 🙂 Kiitos paljon sinkkiasiasta muistuttamisesta. Sitä aina välillä olenkin ottanut flunssaan. 

Hmm…sauvasekoittimisesta en ole varma. Mutta blenderissä ainakin menee. 

Mantelimaito on tosi hyvää! Tuo makeutta (myös makeuttamaton) smoothieisiin. Sopii siis hyvin noiden kirpeiden marjojen ja hedelmien kaveriksi. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X