kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 17.02.2018

7 sokeritonta herkkua!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
33 kommenttia

Työkaveri kyseli keskiviikkona, olenko edelleen ollut sokerittomalla ruokavaliolla. Havahduin vasta siinä hetkessä, että kylläpä vaan olen ollut. Edelleenkään ei ole tehnyt niin paljon mieli suklaata tai leivonnaisia (perusheikkouteni), että olisin niitä ostanut tai syönyt. Joten helmikuu on mennyt sokerittomalla ainakin tähän asti kuin itsestään. 

Kävellessäni eilen Sokoksen irtokarkkihyllyn ohi tunsin vienon sokerin tuoksun leijuvan sieraimiini. Hetkeksi tuli tunne, että pitää ostaa karkkia. Ikään kuin vanhasta muistista. Sitten samassa hetkessä tajusin, ettei minun todellisuudessa edes tehnyt mieli karkkia. Marssin ohi.

Joskus tekee kuitenkin mieli napostella – lähinnä vaihtelun vuoksi – jotain muutakin kuin peruskasviksia tai -hedelmiä. Ja ylipäätään juhlistaa joitain tilaisuuksia spesiaaliherkuilla. Siksipä kokosin alle omia suosikkiherkkujani. Niitä, joissa ei edelleenkään ole lisättyä sokeria.

7 HERKKUA ILMAN LISÄTTYÄ SOKERIA:

  1. Banaaniletut. Tiedän, että on reseptinä jo aivan passé, mutta ei se silti poista tämän herkun herkkuarvoa.
  2. Kuivatut mangolastut. Ihania! Saa ainakin Punnitse&Säästä -kaupasta.
  3. Raakasuklaasmoothie! Parempaa kuin mikään Jacky-makupala tai suklaapirtelö. Kiinnostaisiko muuten resepti tästä?
  4. Kuivatut mansikat. Samasta Punnarista kuin mangokin.
  5. Lakritsitaatelit. En edes erityisesti pidä lakusta. Enkä taateleista. Mutta nämä ovat superkoukuttavia.
  6. Riisikakku maapähkinävoilla ja banaanilla. Tämän vinkin sain lukijaltani, joten: KIITOS!
  7. Hunajalla (ja marjoilla ja pähkinöillä) maustettu maitorahka.

Mitä vielä? Vinkkaa oma sokeriton herkkusi! Onko esimerkiksi jokin makeaksi maustettu pähkinä, jossa ei olisi sokeria? Noita ”sipsipähkinöitähän!” on kaupoissa, samoin sokerisia jogurttipähkinöitä. Mutta onko olemassa jokin makea, vaan ei sokerinen makupähkinä?

-Karoliina-

Kommentit (33)

Kiitos herkkuvinkeistä!
Mitä teet tilanteissa, joissa sinulle tarjotaan makeaa syötävää (vieras tullut kylään pullapitkon kanssa, kaveri ostanut ystävänpäiväleivoksen, töissä tarjotaan herkkuja)? Koen, että pystyisin itse vielä välttelemään sokeria, mutta sosiaaliset tilanteet ovat hankalia koska en millään kehtaisi kieltäytyä. En halua vaikuttaa ”tylsältä terveysintoilijalta”.

Resepti kiinnostaa! 🙂

Pistetään siis tulemaan pian 🙂

Sairaan hyvää, kun iskee tehosekoittimeen avokadoa, banaania, turkkilaista jogurttia ja vähän kaakaojauhetta !

Tosin tässä se kaakaojauhe tuo kyllä sokeria, mutta käviskö tilalle joku raakakaakao esim? Mutta ei sitä kyllä paljoa tarvi laittaa, ja ilmankin menee.

Nam! Kiitos! Varmasti sopii raakakaakaojauhe!

Kiitos vinkeistä! Oma lempiherkkuni on taateli, jonka väliin laitan maapähkinävoita. On parempaa kuin suklaapatukka!

Ihan parasta on omenaviipaleet maapähkinävoilla!

Kuulostaa hyvälle 🙂

Tulipas hyvään saumaan tämä postaus! Olen joutunut hieman pakon edestä laittamaan ruokavaliotani uuteen uskoon ja sisäinen sokerihiireni on varsin pahastunut tästä muutoksesta, kun enää ei voikaan joka viikonloppu lappaa pussia täyteen irtonameja tai mussuuttaa suklaata. Montaa juttua olen tuolta listalta jo kokeillutkin, mutta ehdottomasti vaan kaikki vinkit ja reseptit jakoon! Omiin suosikkeihin kuuluu kuivatut omenalastut, banaani-kauraletut ja maapähkinävoi ihan missä tahansa. 🙂

Kiva kuulla, että tuli tilauksesta 🙂

Kiitos vinkeistä! Kokeile pakastettuja banaaninpaloja tai viinirypäleitä. Pakastus tuo ihanasti makeuden esiin näistä hedelmistä.

Kuulostaapas hyvältä, pitää kokeilla! 🙂 Näitä ravintoaiheisia postauksia on kyllä kiva lukea ja tuli mieleen, että joskus teit postauksen teidän jääkaapin sisällöstä, sellainen olisi kiva uudestaankin! Samoin olisi kiva kuulla sinun ajatuksia kouluruoasta ja sen laadusta ja tietenkin että mitä mieltä F itse on kouluruoasta, kun hän kuitenkin saa kotona pääasiassa vain itse tehtyä laadukasta ruokaa..

Lähtökohtaisesti alakoululaiset tykkäävät laitosruoasta, oman empiirisen tutkimuksen mukaan (aka yksi lapsi).
Mun ipana saa myös alusta alkaen itsetehtyä ruokaa, mutta eskarin ruoka on parasta. Se on melko mautonta ja mitäänsanomatonta, kuulemma. Mutta kersat tykkäävät.

Kiitos aiheideoista <3

Tänään just tein Avokadosuklaavanukasta (taateleilla ja hunajalla makeutettu), ihanaa! Samoilla makeuttajilla kaurasuklaapalat ja erilaiset raakasuklaaviritykset kuuluu herkkulistalle myös. Ja ne taatelilakritsat, nam!

Meillä vietetään myös sokeritonta ja herkutellaan mm. itsetehdyllä raakasuklaaherkuilla. Vaneljan Virpiltä ja Karita Tykältä löytyy ihania reseptejä terveellisiin herkkuihin. Ollaan tehty mm. riisisuklaata (raakasuklaasta), pätkiksiä, suklaafudgea, hyvisjätskejä, hiivattomia laskiaispullia ym. Tänään ostin kaupasta raakasuklaalla päällystettyjä mulperimarjoja. Maistuivat lapsillekin tosi hyvin. K-kaupassa näin raakasuklaalla päällystettyjä manteleita. Aamulla keitin lapsille kaakaon laktoosittomaan maitoon raakakaakaosta, kanelista, hunajasta ja kardemummasta.

OOOh!Teillä on herkuteltu ihanilla jutuilla!

Kuivatut omenalastut, joihin on lisätty kanelia!

Mä rakastan kanssa niitä!

Hyviä ideoita tässä. Itekin koitan vältellä sokeria, ja yleensä herkuiksi riittääkin hedelmät ja marjat. Joskus harvoin syön ihan tavallista suklaata tai leivoksen, koska uskon että määrän ollessa pieni, sillä ei ole mitään merkitystä.
Tosin muistutuksena, että hunaja on ihan vaan sokeria. Toki paremman makuista kuin valkoinen sokeri, mutta samaa tavaraa kumminkin…

Hunajasta ja esim kookossokerista minun käsittääkseni tosin vapautuu energia tasaisemmin. Vai olenkohan ihan väärässä? 🙂 Tuntuu, että on niin paljon vielä ruuan osa-alueita, joissa olen ihan keltanokka. 

Sokru on sokrua, tulipa se hedelmistä, sokeriruosta, kookoksesta tai mistälieintiaanisokeritehdään.

Mä olen tehnyt banaanijätskiä jäädytetyistä banaaninpaloista (blenderiin) ja välillä maustan marjoilla.

”Protskupallot” on mun yksi suuri suosikki: maapähkinävoita, kaurahiutaleita, hunajaa, omaa suosikki protskujauhetta (jossa ei lisättyä sokeria) ja vähän vettä. Pyöritellään palloiksi ja hetkeksi pakkaseen ennen nauttimista! Nam! 🙂

Myös paahdettu ruisleipä maapähkinävoilla ja banaaninpaloilla toimii hyvin sekä kreikkalainen jogurtti, marjat + hunaja!

Mitä protskujauhetta olet käyttänyt? Itselle vielä ihan vieras maaperä tämäkin!

Noh sokeriset herkut minun mielestä menköön sellaisenaan ja jos on sokerittomalla ei ehkä ole tarvetta toistaa samaa ruokavaliota kuin ”normaalisti”? Itsekin keventelen ja nykyään herkuttelen appelsiineillä ja maustamattomalla jogurtilla marjoilla. Hurjana hetkenä menee banaani-mansikka (jäisiä!)-maustamaton jogu-smoothie. Ihan parasta!

En halua syödä karkkia tai herkkuja, joten en halua toistaa niitä edes sokerittomana. Enkä kyllä edes usko, että ne ovat hyviä tai edes terveellisiä…

Mä kyllä haluan 😉 Tiedän, etten voi herkutella vaikka marjoilla loppuelämää (koska joskus on vaan herkkuhimo), joten yritän nyt löytää paremmat vaihtoehdot vanhojen tuotteiden sijaan. 

Ihanaa luonteen lujuutta sinulla 🙂

Hmm. Mä en ole ajatellut tätä oikeastaan. Sanon vaan, etten syö enää sokeria 🙂 

Tää on mullakin pahin! Etenkin, jos herkku selvästi hommattu mua silmällä pitäen. Ystävät ja perhe nyt nopeasti oppii, mutta satunnaisemmat vierailut yms…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X