kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.03.2018

Terveiset hiihtolomalta!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Heippa vaan sinne torstai-iltaan. Ja maaliskuun ekaan iltaan. Maaliskuu on jo kevätkuukausi, joten nyt saa virallisesti sanoa olevan KEVÄT.

Vaikka on ollut ihanaa, että on ollut ihan oikea talvi kinoksineen ja pakkasaurinkoineen, en ole sitten yhtään talvi-ihminen. Odotan jo kauheasti kevätkevättä ja tennarikelejä ja sitä, ettei tarvitse pukeutua aina vaan lämpö edellä.

Me olemme viettäneet F:n kanssa hiihtolomaa tällä viikolla. F lähti Keski-Suomen mummolaan jo perjantaina. Minä vein F:n  Jyväskylään, josta mummo ja pappa ottivat tytöstä kopin. Söimme porukalla Jyväskylän Huviretkessä (ollut lapsesta asti se meidän perheen ravintolaruokapaikka) ja sitten matkasinkin jo takaisin Tampereelle. 

Sunnuntaina juna toi minut sitten kuitenkin jo takaisin Keski-Suomeen. A ei pitänyt nyt lomia, ja vaikka varsinaisesti minullakaan ei lomaa ole, on tämä silti tuntunut toki enemmän lomalle kuin normiviikot Tampereella.

F on saanut olla isovanhempien kanssa ja minä olen tehnyt töitä löhötellen sohvalla. Ruokapalvelu ja pesulapalvelut ovat pelanneet kiitettävästi (kiitos äiti!) ja muutenkin on ollut rentoa. F on hiihdellyt mummon kanssa, mutta sinne laskettelumäkeen ei enää uskallettu. Keski-Suomessa on ollut sellaiset 20-25 astetta pakkasta ja varsinkin alkuviikosta kova tuuli. Naama on ollut jäässä jo minuutin päästä pihalla, vaikka muuten voisikin pukeutua lämpimästi.

Minä piipahdin maanantaina Jyväskylässä. Ensin suunniteltiin Auroora-siskoni kanssa Hipu-siskoni polttareita (buhhahhahaaaaa!) ja sitten näin vielä viinin ja sushin merkeissä ihania Jyväskylän tyttöjäni

Tiistain vietimme puolestaan Kuopiossa, jossa kävimme katsomassa koko sakilla Ronja Ryövärintytär -lastennäytelmän. F oli aivan haltioissaan esityksestä (eriteen dialogien sisältämän kiroilun vuoksi). Minustakin esitys oli ihan mukiin menevä, vaikkei kyllä parasta lastenteatteria, jota olen nähnyt. Minua häiritsi se, että kirjasta oli otettu lähes jokainen kohtaus näytelmään. Olisikin toivonut, että näytelmässä olisi keskitetty pariin kohtaan kunnolla niin, ettei olisi tarvinnut rämpiä kaikkea läpi. Tosin F:ään sellainen nopea tempo taas puri. Ja uskon, että lapsena häntä taas olisi häirinnyt, jos kirjan asioita olisi oikaistu. Joten kaiken kaikkiaan on todettava, että oli hyvä teatterireissu.

Keskiviikkona minä kolusin äidin kanssa vähän kirppareita ja F kävi papan kanssa uimahallissa. Muuten F on leikkinyt ja erityisesti piirtänyt sielunsa kyllyydestä ja ollut hirmuisen hyväntuulinen. On se vaan lapsellekin kiva, että saa kokonaisen viikon elää vähän vapaammin. Valvoa pidempään ja nukkua ilman, että kello herättää. Täällä F on joinakin aamuina nukkunut jopa puoli kasiin, joka on meidän mittapuulla todella pitkään! Jotenkin nämä mummolareissut F:n kanssa on aina jänniä. Periaatteessa emme ole yhtään niin paljon yhdessä (koska mummolassa äiti ei kelpaa saunaan, nukuttamaan tai ylipäätään minnekään, minne voi vaan isovanhemmat ottaa mukaan), mutta silti tuntuu, että tämmöiset yhteiset – rinnatusten vietetyt – lomat tekevät meille hirveän hyvää. 

Tänään me kömmitään kuitenkin jo omaan sänkyyn. Matkattiin alkuiltapäivästä Tampereelle, jotta voidaan hetki hengähtää yhdessä kolmisin kotona. Huomenna F suuntaa vielä loppuloma viettoon Helsinkiin, me A:n kanssa valmistaudutaan viikonlopun viettoon, joka pitää sisällään ainakin megakigakodinsiivousoperaation. Mietin, voisko kodinsiivoushomman tehdä näin aikuisten kesken jotenkin juhlavasti. Yleensäkään en inhoa siivoamista, mutta en siihen toki viikonloppua haluaisi hukata. Ehkä hyvä musa, siivousskumppa, Woltin safka ja kiireetön eteneminen voisi auttaa asiaa. Muitakin vinkkejä erilaiseen siivouspäivään otetaan vastaan!

-Karoliina-

Kommentit (6)

Mä imuroin tai tiskaan joskus korkkarit jalassa! 😀

Ulkoista siivous ammattilaiselle.
Itse haaveilen kodinhoitajasta, joka kävisi 1 krt/viikko silittämässä, vaihtamassa petivaatteet ja siivoamassa meillä.
Mutta tällä hetkellä 2krt/kk siivojan pitää paikat siisteinä, mä siivoilen ja pidän paikat ojennuksessa niinä viikkoina kun hän ei käy meillä, mutta ois se kodinhoitaja aika luksusta!

Hei, voitko kertoa mistä tuo toisiksi alimman kuvan ryijy on? 🙂

Joka huoneeseen viinilasi tai muu herkku nurkkaan odottamaan ja juoda/syödä saa kun huone on siivottu 😉 Ja siivousmusat tottakai!

Mä pistän päähän ihan jäätävän ison tiaran. Semmosen mitä ihmisillä on häissä, mutta siis vaan paljon isomman 😀

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X