kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.03.2018

Meillä...

Teksti
Karoliina Pentikäinen
31 kommenttia

 

Meillä…

 • tilataan kauppakassi aina maanantaiksi.
 • pestään keskimäärin kaksi koneellista pyykkiä päivässä.
 • pyykkiteline rötköttää milloin missäkin. Keittiön tukkeena, makuuhuoneen rumistuksena tai kylppärissä niin, että suihkuun meno on taiteilua. 
 • annetaan aina suukot, kun lähdetään ovesta ulos. 
 • kerääntyy vaatekasoja tuolien käsinojille ja kirjoituspöytien päälle. 
 • syödään leipä paahdettuna.
 • käydään pissalla vessan ovi auki.
 • jaetaan kotityöt aikuisten kesken tasan niin, ettei niiden jaosta tarvitse varsinaisesti puhua.
 • tuntuu kuitenkin olevan aina sotkuista, vaikka joka päivä siivotaan.
 • on aina leikkokukkia.
 • nostellaan sohvan koristetyynyt vähintään viidesti päivässä lattialta ylös.
 • minä valitan tyynyjen lattialle viskomisesta vähintään viidesti päivässä..
 • lapsen ulkovaatteet kuivuvat vessan kuivauspatterilla.
 • on aivan liian paljon kenkiä yhteen kenkäkaappiin.
 • jokaiselle perheenjäsenelle on oma leipänsä.
 • iltasatu luetaan vuoroilloin.
 • kysellään lapsen läksyjä varmasti aivan liian harvoin.
 • jopa lapsi tietää, ettei äidiltä saa kysyä mitään ennen kuin aamukahvikupista on vajunut vähintään puolet.
 • lapsi viedään sänkyyn puoli kahdeksan maissa arki-iltoina. Tosin tuurissaan on, tapahtuuko nukahtaminen silloin vai kahden tunnin päästä. 
 • soi kello aamuisin ensimmäisen kerran puoli seitsemältä.
 • eteisessä on perhekalenteri, jonne merkitään kaikki tärkeimmät yhteiset menot ja lapsen isipäivät. Kukaan ei kuitenkaan muista katsoa juuri sitä kalenteria. 
 • ei ole yhtä varsinaista viikkosiivouspäivää.
 • kuunnellaan harvoin musiikkia. Mutta jos kuunnellaan, jokainen saa toivoa vuorollaan biisin. F on DJ.
 • syödään arkiaamuisin kaurapuuroa marjoilla ja voi-kookossokerisilmällä. Tosin lapsi vetelee tämän päälle vielä kasan muutakin aamupalaa, aikuisille riittää puuro ja kahvi.
 • minä vien useimmiten lapsen aamulla kouluun.
 • mies pesee F:n hampaat iltaisin.
 • lapsi pesee hampaansa aamuisin itse.
 • on välillä ihan hirveä meteli.
 • pitäisi olla väliovi käytävään, mutta ei vaan ole.
 • aina välillä puhutaan siitä, mitä ihmettä ne naapurit ajattelevat, kun koko elämän äänikirjo kaikuu rapussa.
 • näkee ikkunoista kolmeen ilmansuuntaan. 
 • aikuiset puhuvat englantia, jos asia on sellainen, ettei lapsi saa kuulla. Tosin tuo pieni pentele on oppinut jo niin kasapäin englannin sanoja, että nykyisin puhuessa on pakko käyttä aliasmaisia kiertoilmauksia, jos haluaa pitää puheenvuoron teemakin omana tietonaan.
 • on aivan liian pieni kylpyhuone, jossa suihkutellessa unelmoin aina tassuammekylppäristä.
 • on aina kahvia, viintä, oliiviöljyä, marjoja, pastaa, juustoa, tomaattia, porkkanaa ja suklaata.
 • pidetään perhepalavereita milloin mistäkin aiheesta. Silloin suljetaan luurit ja telkkarit ja keskitytään yhteen aiheeseen. 
 • on iso perinteinen säästöpossu, jota mies täyttää ja minä tuhoan (bussimatkoilla). En ole vieläkään saanut ostettua Tampereen bussikorttia.
 • on 4 Bephanten-tuubia, 6 hammasharjaa, 3 hammasatahnaa, 6 sampoota ja 4 hoitoainetta, vaikka asukkaita edelleenkin on vain se kolme.
 • meillä lukee ulko-ovessa kolme sukunimeä niin tiiviisti, että ihmettelen, miten ne ylipäätään mahtuvat siihen. 

Miten teillä?

-Karoliina-

Kommentit (31)

Ihana postaus! Tykkään näistä tavallista arkielämää käsittelevistä teksteistä tosi paljon. Näihin on myös helppo samastua. 🙂

Kaksi koneellista päivässä?! Mä pesen 3-5 viikossa ja nekin yleensä kerralla rykäisten viikonloppuna. Toki meillä ei tule urheiluvaatepyykkiä juurikaan. Koska…noo…urheillaan alasti? 😀

Tuota minäkin ihmettelen. 😀 Meillä pestään 2-4 koneellista kerran viikossa. Taloudessa on kaksi lasta ja kaksi aikuista.

Kahteen edelliseen:

Meillä ei kyllä ikinä taidettaisi pärjätä tuolla konemäärällä 🙂

Hassua miten erilaisia perheet onkaan! Meillä kuunnellaan musiikkia KOKO ajan. Lapset menevät iltapalalle klo 20, sänkyihin viim. klo 21. Uni tulee n. klo 21.15. Meillä pestään 2-3 koneellista pyykkiä viikossa. Jos normaalitilanne, eikä kummankaan pojan yrjöpissakatastrofeja. Muuten kuulosti ihan tutulle teidän arki 🙂 paitsi meillä kotityöt jää mun harteille, mies on lasten leikittäjä.

No näinpä. Se oma perusarki kun voi olla toiselle taas ihan vierasta, vaikka itse ei muuta edes osaisi ajatella 🙂

Hahah, muistui tästä mieleen että myös mun vanhemmat puhui aikoinaan salakielenä englantia, ja miten kovin se heitä harmittikaan, kun sitä ei sitten enää voinutkaan käyttää, kun opin englantia heitä paremmin 😀 Mukava postaus, ihanaa alkanutta viikkoa sinne! 🙂

Juuri näin! Pakko opetella joku uusi kieli!

Ihana ja aito postaus! Blogi on taas sitä, minkä vuoksi olen tähän blogiin aikoinaan koukuttunut ja jota olen kovasti kaivannut. Me lukijat taidamme olla kuitenkin sen verran tavallisia ihmisiä, että ihan tavalliset asiat ja aiheet puhuttelevat eniten 😀 Odottelen myös innolla taas lauantain lempparit -postausta 🙂

Ihana kuulla 🙂 Kiitos <3

Kiva postaus, hauska kurkistaa toisten arkeen 🙂 Mutta miten ihmeessä te saatte pyykkiä noin paljon aikaiseksi? Meidän kolmilapsisessa perheessä pestään ehkä 5 koneellista viikossa, joista 3 viikonloppuna. Ehkä lakanapyykkipäivinä tulee se pari extra koneellista.

Mä uskon, että yksi syy on se, että meillä on tuo miehen ei-lapsiperhe-pesukone, jonne ei pyykkiä mahdu juuri nimeksikään. Eli kun pyyhkeet ja lakanat vaihdetaan kerran viikossa, tulee niistä jo ainakin se 4 koneellista 🙂

Ihana postaus ja voin moneen kohtaan samaistua, mutta tuo vessassa ovi auki käyminen.. En tiedä mitään oksettavampaa! Mä lähtisin sekunnissa koko asunnosta ja pitkäksi aikaa jos mies tekisi noin 😀

Pyykipesu asiaa ihmettelen kyllä minäkin. Vaikka pesisitte kaikki vaatteet päivittäin, ja urheiluauto jokainen niin että myös ne kaikki vaatteet pestään joka käytön jälkeen , niin eihän siitä tule millään kahta täyttä koneellista?

Urheiluauto = urheilisitte (ärsyttävä tekstisyöttö

Mä itse taas ajattelen tämän pyykkitahdin ihan normiksi. Meillä kyllä tosin vaikka F:n vaatteet pestään aina ihan kokonaan päivän jälkeen. Mitään koulussa pyörinyttä ei käytetä ilman pesua uudelleen.

Meillä tehdään monia asioita samoin kuin teillä. Meiltäkin löytyy jokaiselle oma leipä. Mies (eli meillä isi) harjaa lapsen hampaat aina iltaisin ja aamulla lapsi itse tai isi tai äiti. Suukot annetaan aina lähtiessä ja illalla nukkumaan käydessä. Meillä on aivan liian paljon kenkiä. Meillä on jaettu kotityöt tasan, mutta silti meillä välillä riidellaan siivouksesta, koska siisteysstandardit eivät aina oikein kohtaa. 😀 Meillä siivotaan vähän joka päivä ja silti meillä on aina sotkuista.

Mutta tehdään me asioita eri tavallakin. Pyykkiä pestään muutamana päivänä viikossa, yleensä viikonloppuisin ja silloin sitä pestään 2-3 koneellista päivässä. Viikkosiivous päivää ei ole, mutta yleensä siivotaan joku päivä ennen viikonloppua, tai viimeistään lauantaina, silloin yleensä tulee niitä riitoja jos siivous jää lauantaille. Lapsi menee iltapesulle kahdenksan jälkeen ja nukkumaan yhdeksän aikoihin. Joskus voi venyä puolikymmeneenkin. Viikonloppuisin saa valvoa pidempään ettei olisi ihan kuuden seitsemän aikaan vielä hereillä. Meillä on todella aamuvirkku lapsi, mutta aamutorkku äiti. Toivottavasti teini-ikä viimeistään muuttaa asian ja saamme joskus koko perhe nukkua seitsemään pidempään.

P.S. Tämä oli hauska ja mukavan tavallinen ja arkinen postaus. Tykkäsin. 🙂

Meillä F herää aina ennen seiskaa, vaikka saisi valvoa yhteentoista illalla 🙂 Ainoana erona vaan se, että tuolloin hän on HEMMETIN VÄSYINEN JA KIUKKUINEN!

Kotoa löytyy aina tummapaahtoista kahvia, kaurahiutaleita, mantelimaitoa.

Ennen aamukahvia en puhu edes itsekseni.

Opettelen pitämään viherkasvini hengissä, muutama poistunut universumista vuoden aikana.

Ulko-ovessa lukee vain yksi nimi ja ajattelin jatkaa valittua linjaa toistaiseksi.

Shampoot, hammastahnat ja suihkugeelit puhdistaisivat suurperheenkin useamman kuukauden ajan huomioiden, että täällä asuu vain yksi.

Pesukoneessa kadonneet sukat palaavat kotiin muovipusseina.

Kotitöitä ei jaeta, tarvittaessa vähemmän tärkeät siirretään tulevaisuuteen.

Ihana ja erilainen lista 🙂 Oli kiva lukea!

Minä en ihmettele pyykinpesutahtia 🙂 Meilläkin tulee vähintään koneellinen päivässä nelihenkisellä perheellä, kun kaikki urheilee. Lisäksi vaihdan (ja pesen) kerran viikkoon kaikki lakanat ja pyyhkeet.

Meillä taitaa olla aika sama pyykkäämistapa 🙂

Meillä opetellaan uutta tapaa elää ja olla, yhdessä onnellisena, tasavertaisena ja aidosti rakastettuna. Ja näin tahdon olevan kauan, pitkään ja mielellään iäti.

Oi! Kuulostaa ihanalle  <3

Ihana postaus Karoliina! Tulee ihan #familygoals -fiilis. 🙂

Voi sua! Olet ihana <3

Jes joku muukin pesee paljon pyykkiä!! Meillä myös joku 2 koneellista päivässä – todellakin tulee koska päivittäinen treeni -> vaatteet heti pesuun, lisäksi pesen melkein kaikki omat ja kaikki lapsen vaatteet myös joka käytön jälkeen. Kerran viikossa kun vaihtaa lakanat ja pyyhkeet, pesee milloin mitäkin koiran petiä ja tyynynpäällisiä, pyykkiä todellakin tulee.

Urheilu- ja ulkoiluvaatteita ei kannata edes pestä täysillä koneellisilla, sillä lika ja hiki pinttyy niihin. Nykyään pesukoneet annostelevat veden ja pesuaineen pyykin painon mukaan eikä sähkönkulutuskaan ole mitään tähtitieteellistä.

Urheilukamat menee meilläkin aina päivän päätteeksi pesuun, oli täyttä koneellista tai ei. Säästyy khh hajuhaitoilta 🙂

Kahteen edelliseen:

No juurikin noin! Liikkakamat pestään aina heti. Ei niitä voi pitää haisevina odottelemassa pesua. 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X