Tajuttoman hyvät perunanachot
A teki sunnuntaina ruokaa, jonka olin tarkoitus riittää meille sunnuntain lisäksi myös maanantaille. Safka oli kuitenkin niin tajuttoman hyvää, että tuntui, että se loppui vähän jopa kesken jo sunnuntaina, koska jokainen meistä halusi santsata useaan otteeseen. F:n sanoin: Jatkoon!
Tässäpä siis teillekin ohje, jota ei kannata jättää testaamatta.
PERUNANACHOT KANALLA
- jauhoisia perunoita
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- mozzarellaa ja/tai homejuustomuruja
- kanan rintafilepihvejä
- mausteita oman maun mukaan
- voita/öljyä paistamiseen
- Kuori perunat.
- Pilko perunat ohuiksi ”sipseiksi”.
- Huuhtele perunat kylmällä vedellä.
- Kuivaa perunat.
- Asettele perunat leivinpaperoidulla uunipellille. Lorottele päälle öljyä, sekä suola ja pippuri.
- Paista uunissa 220 asteessa niin kauan, että perunat ovat kypsiä ja niihin tulee kaunis pinta.
- Lisää perunoiden päälle vielä juusto(t) ja anna olla uunissa vielä muutama minuutti niin, että juustokin saa väriä.
- Lisää perunoiden päälle etukätee paistetut, maustetut ja pilkotut kanapalat. Lämmitä koko komeutta uunissa hetki.
- Tarjoile peuna-kananachot peston, jogurttikastikkeen ja kasvisten kanssa.
PESTO, LISUKEKASTIKE NRO 1
- tuorepestoa/omatekoista pestoa basilikasta, parmesaanista, öljystä ja pinjansiemenistä
JOGURTTIKASTIKE, LISUKEKASTIKE NRO 2
- maustamaton jogurtti
- hunaja
- mustapippuria
- limeä/sitruunaa
- suolaa
- korianteria
- Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Anna kastikkeen vetäytyä jääkaapissa ainakin tunti ennen tarjoilua.
TARJOILUUN
- kasviksia (tomaattia, kurkkua, avocadoa)
Tämmöinen helppo ja superhyvä ruoka keskiviikkoon! Niin ja vaikka nachot menevät arkeenkin, on tämä minusta ihana ja rento illanistujaisruoka vaikka viikonlopulle ystävien kanssa nautittavaksi.
-Karoliina-
Jaa oma kokemuksesi