kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.03.2018

Kotivinkkejä suorasta taulurivistä suoriin sanoihin

Teksti
Karoliina Pentikäinen

 

Kaupallinen yhteistyö: Bosch

Kirjoittelin viime kuussa 15 vinkkiäni helpomman arjen puolesta. Sen lisäksi te jaoitte kommenttiboksissa vielä kasan ihan loistavia neuvoja ja niksejä. Kiitos siitä!

Koska Boschin kanssa yhteistyössä tehtävä Kotikeskiviikko-sarja vielä jatkuu, päätin kaivella tuolta omasta kotiminästäni vielä kasan uusia vinkkejä. Erityisesti teitä viime postauksessa taisi kiinnostaa tuo minun käyttämäni nettipankin lisäpalvelu, jolla kerroin säästäneeni vuosien saatossa minun mittapuullani paljonkin rahaa. Siksipä tämä lista keskittyy niin rahan, ajan kuin hermojenkin säästämiseen.

KAIKENLAISET SÄÄSTÖVINKIT ARKEEN:

HERMOJENSÄÄSTÖVINKKI: Olen jostain omituisesta syystä tajunnut vasta näin kolmekymppisenä, että vihjailu on yleensä täysin turhaa. Varsinkin parisuhteessa olen olettanut, että toinen voisi lukea (hyvin ristiriitaisistakin viesteistäni) sen, mitä TODELLA tarkoitan ja haluan. Miten pöhköä! Yleensä lopputulos on kaikkien kannalta parempi, jos osaa sanoittaa, kysyä ja pyytää asiat suoraan.

RAHANSÄÄSTÖVINKKI: Edellisen postauksen korttilisäpalvelun ja nuukuusviikon lisäksi oiva tapa säästää rahaa on se, että haastaa itsestä erilaisiin kokeiluihin. Kuukauden ostolakko tai herkkulakko ovat oivia kokeiluja henkisesti, mutta monesti – ainakin itse – olen tuollaisilla tempauksilla säästänyt myös rahaa. Tämän kevään kotimaisten tekstiilien ostokampanjani on tehnyt sen, etten ole ostanut itselleni vielä yhtäkään vaatetta, koska odotan muutamaa kevätuutuutta, johon minun tulee säästää rahat pidemmällä tähtäimellä.

REMONTTIRIITAAN MENEVÄN ENERGIAN SÄÄSTÄMINEN JOHONKIN HAUSKEMPAAN: En ole koskaan rakentanut taloa, mutta olen kuullut, että se on todellinen parisuhteen koetinkivi. Aivan kuten vaikka Ikea-kaapin kokoaminen tai taulujen laitto seinään. Itse rakastan erilaisia taulukollaaseja, mutta harvoin olen ryhtynyt yksin tai yhdessä toimeen, koska kollaasissa on aina se ongelma, että vaikka yhden taulun saisi oikein ja suoraan, kuinka saada muut suunnitellulla tavalla viereen. Siksipä Boschin vempaimet ovatkin omat hermojensäästövinkkini numero yksi taulupuuhissa. Tällainen sanamörkö kun ristilinjalaser UniversalLevel 2 on laite, jolla laserin avulla voi varmistaa taulujen, ruuvien ja oikeastaan minkä tahansa kohteen niin, että se menee varmasti suoraan niin vaaka- kuin pystysuunnassakin. Laser on itsetasaava, eli linjojen ja pisteiden kohdistus tapahtuu niin, että linjasta tulee 100% suora.

Niin ja jotta sen itse kiinnikkeen saa seinään, käytettiin meillä taulujen laittoon Boschin monitoimiakkuporavasara Uneo Maxxia, jossa on samassa laitteessa niin vasaraporaus, poraus ja ruuvinväännin. Meillä on nimittäin tässäkin asunnossa jos jonkinmoista seinää betonisesta ulkoseinästä ohuempiin sisäseiniin, joten jokaiselle seinämateriaalille on valittava aina oma kiinnitystapansa ja -laitteensa.

VOIMIENSÄÄSTÖVINKKI: Minä itse ainakin hairahdun aina puuhastelemaan koko päivän vaikka sun mitä, ilman yhtään taukoa, jos en varsinaisesti päätä, että nyt otan tuohon iltaan esimerkiksi kolme tuntia ”vapaata”. Jos olet yhtään saman luonteinen kuin minä, tiedät, että sellainen lungi oleskelut ei tule välttämättä itsestään. Mutta silti se on ihan pakollista, vaikka kuinka nauttisikin äksönistä, töistä ja puuhastelusta! Nyt itseni innoittamana (hah) päätin, että teen kaikki työt niin valmiiksi ennen pääsiäislomaan, etten tee ainakaan kahteen ja puoleen päivään MITÄÄN tietokoneella.

AJANSÄÄSTÖVINKKI: Kirjaa listaan 10-15 asiaa, joita sinun on pakko tehdä päivittäin tai joita haluat tehdä päivisin. Tyyliin: työmatka, ruuan laitto, työt, tiskit, lenkki, perheen kanssa vietetty aika jne. Tee sitten lista asioista, joita todellisuudessa teet päivisin. Yleensä tässä vaiheessa huomaa, että johonkin asiaan, joka ei ole A) pakollinen tai B) todellisuudessa tärkeä, menee tuhottomasti aikaa. Tällainen asia voivat olla vaikka sometus, tv:n katselu, meikkaaminen tai vaikkapa lasten lelujen keräily toistuvasti ilman tulosta. Itse ainakin huomaan esimerkiksi illalla räplääväni puhelinta joskus ilman mitään syytä, vaikka kaikki päivän someasiat on todellisuudessa jo tehty ja luettu JA oikeasti vieläpä arvostan perhe- ja parisuhdeaikaa. Näissä hetkissä on aina muistutettava itseään siitä, kuinka kallisarvoista arkiaikaa haluaa todella viettää.

Kerro omat – ihan kaikenlaiset – säästövinkkisi nyt vielä tähän alle! Kuka on opetellut säästämään jotain sellaista, jota en omassa listassani maininnut? Ja mistä toisaalta et ikinä säästäisi?

-Karoliina-

Kommentit (1)

Säästämisestä ei kommentteja, mutta tuo Ristilinjalaser on maailman paras keksintö!! Tai vanha keksintöhän se jo on, mutta näiden siedettävän hintaisten mallien saapuminen kuluttajille on mahtavaa.
Kaakelointi – tapetointi – taulut tai seinähyllyt asettuvat heti ja vaivatta kohdilleen!
Nimimerkki: ”puolisolle” joululahjaksi hankittu (hahahahha)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X