kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.04.2018

Madafakin Netposti ja moni muu perjantain pentele

Teksti
Karoliina Pentikäinen
16 kommenttia

On aika valituksen. On aika perjantain penteleiden. 

Tällä viikolla on ärsyttänyt yllättävän moni asia.

  • Netposti. Voiko olla paskempaa konseptia. Miksi ihmeessä (okei, tiedän, luultavasti tietoturvasyistä) lääkäriajat, laskut ja vaikka mikä tärkeä menee Netpostiin, josta saa ilmoituksen sähköpostiin? Miksi ihmeessä tuota laskua/lääkäriaikaa ei voi lähettää SUORAAN sinne sähköpostiin, jonne ilmoitus kuitenkin tulee. Inhoan tämmöisiä mutkia ja tuplakirjautumisia.
  • Samaan syssyyn: Sähköpostilaskut. Mulle tulee sellaiset 20-30 sähköpostia päivässä. Ja tästä syystä moni viesti – kuten nyt vaikka laskut – hautautuvat aina jonnekin. Siksi unohtelen maksaa niitä ja toisaalta: Kun olen maksamassa laskuja, on todella ärsyttävää kaivella niitä sähköpostitililtä. Haluan paperia! Ja sellaisia laskuja, joita saa oikeasti repiä maksun jälkeen.
  • Juuri käyttämäni sanapari samaan syssyyn. Kuulostaa ja näyttää todella ärsyttävälle. 
  • Postista toiseen. Nimittäin kyllä ärsyttää se, että postipaketit ovat postissa säilössä nykyään enää vaan viikon. Arvatkaa, monta pakettia on lähtenyt paluupostiin ennen kuin olen ehtinyt hakea ne kotiin?
  • Taudista toiseen seilailu. Juuri, kun astma alkoi vähän näyttää paranemisin merkkejä, iski päälle jo toiset vaivat. Joku ihmeellinen mahapöpö (mutta ei kuitenkaan vatsatauti), ahdistuksen siirtyminen keuhkoista kurkkuun ja kipeä SUU. Hei kellä on kipeä suu? En ole koskaan kuullutkaan, mutta nyt sitä on hoidettu tässä alkuviikko. Tuntuu sille, että olen joku kävelevä aikapommi ja oikein sapettaa edes puhua koko sairastelukierteestään.
  • Tavaran määrä. Olen pidemmän aikaa katsellut tätä meidän kotia sillä silmällä, että sama tavaroiden – lähinnä vaatteiden – määrän lisääntyminen ei vaan voi jatkua. Ja silti joka paikka pursuilee kamaa.
  • Käsiin hajoavat kamat ja kaiken maailman saneeraukset. Meillä rikkoontui reilu viikko sitten liesi, kattoa uusitaan (ihan omasta tahdosta ja tarkoituksella, mutta kuitenkin) ja rappukäytävässä on remontti. Meidän koti ja talo on siis yhtä myllerryksessä kuin tuo Hämeenkatu. Kaunista tulee siis joskus…mutta tämä vaihe ei ole mikään mieltä ylentävä.
  • Arjen mutkat. Viime viikkoina on tuntunut sille, että arki on koko ajan sellaisessa muutostilassa, etten meinaa pysyä perässä. Kun lääkärikäynnit lykkäävät koko ajan muuta elämää, ruuanlaitto on tehtävä ilman liettä ja pienet esteet kerääntyvät, tulee tunne, että tekisi mieli alkaa lopulta vaan kiljumaan. Tai lyödä hanskat tiskiin! Harmi, kun aikuisena ihmisenä ei vaan voi jättää asioita kesken, vaikka kuinka ottaisi pannuun.

No niin. Tulipahan päästettyä höyryjä ulos. Mites siellä menee?

-Karoliina-

Kuva: Laura Ikonen 

 

Kommentit (16)

Vaikka ajattelen kuten sinäkin, että hyvä mieli lisää hyvää mieltä, mutta kyllä näillä valituspostauksillakin on paikkansa! Mulla on ollut tosi tahmea viikko. Yhtään ei auttanut, että olin neljä vuorokautta yksin kolmen lapsen kanssa, eikä tämä viikko vaan ole käynnistynyt. Pää kyllä keksisi kaikkea puuhaa, mutta kehoa ei kiinnosta. Toivottavasti pitkä vappuvapaa auttaisi!

Netposti on tosi kätevä! Säästää paperia ja palkkakuititkin on tallessa. Sähköpostilaskut syötän samantien verkkopankkiin ja kaikki toistuvat laskut tulee e-laskuina.

Minulla kurkkua kuristaa refluksi, kun ruokatorven pää on haposta punainen. Tai voisiko vaan olla psyykkistä, kun viimeksi astmakin paheni negatiivisen palauteryöpyn jälkeen.

Kipeän suun vielä ymmärrän, mutta arvaapa kenellä on kipeä nenä 😀 ja on ollut muuten pitkään…

Ota laskut verkkolaskuina suoraan verkkopankkiin. Myös kunnan laskut saa sinne (julkiset palvelut). Minulle ei tule yhtään laskua muualle kuin suoraan verkkopankkiin. Ei minulla ole mitään NetPostia käytössä. Hyvin pärjää ilman.

Mulla oli alkukeväästä suu koko ajan kipeä, mut sit vaihdoin hammastahnan Elmexiin, missä ei ole niitä vaahtoavia ainesosia ym jotka monille helposti aiheuttaa aftoja ym. Ei oo kertaakaan ollut suu kipeä sen jälkeen ️ kantsii kokeilla!

Se on Enterorokko! Kipeä suu ja oudot vatsaoireet.

Ihanaa, kun joku muukin hermostuu arjen pienistä asioista. Eilen harmitti kaikki (myönnän, hormoneilla osuutensa asiaan). Kodin kierrätys ei ole looginen. Puuron rakenne oli vääränlainen. Turhautuminen, kun satuin näkemään kämppiksen kaoottiset kaapit, mutta tiesin, etten saisi järjestellä niitä.

Kipeä suu voi johtua anemiasta. Tarkista ferritiinisi.

Tämä tuli itsellänikin heti mieleen. Voi myös johtua raudanpuutteesta ilman anemiaa. Eli tosiaan ferritiini kannattaa tarkistaa, hemoglobiini ei kerro kehon rautavarastojen tilasta yhtään mitään.

”Netposti. Voiko olla paskempaa konseptia. Miksi ihmeessä (okei, tiedän, luultavasti tietoturvasyistä) lääkäriajat, laskut ja vaikka mikä tärkeä menee Netpostiin, josta saa ilmoituksen sähköpostiin? Miksi ihmeessä tuota laskua/lääkäriaikaa ei voi lähettää SUORAAN sinne sähköpostiin, jonne ilmoitus kuitenkin tulee. Inhoan tämmöisiä mutkia ja tuplakirjautumisi”

Tämä johtuu lainsäädännöstä. ”Normaalia” sähköpostia ei katsota luotettavaksi kanavaksi välittää arkaluonteisia henkilötietoja jne. Aiheuttaa tosiaan ylimääräisiä kirjautumisia. Pikkuhiljaa siirrytään Suomessa Suomi.fi -viesteihin, eli jokaiselle kansalaiselle (halutessaan) tulee tietoturvallinen sähköposti, johon kaikki viranomaisviestintä siirtyy. Ja sieltä tulee sitten samalla tavalla tekstiviesti/sähköposti, joka kertoo, että sinulle on postia.

Tämä oli ammatillinen kommentti 🙂

Kiva että muillakin. Vituttaa täälläkin, mietin että ehkä haen karkkipäivä karkit vaikken ole niitä ansainnut (syönyt pitkin viikko karkkia). Vituttaa niin kaikki että poistin facenkin tällä viikolla. Eniten ottaa päähän että mies lähti kavereiden kanssa vapaa vkl viettää, ihanaa että voi mennä mutta olen tammikuusta asti puhunut että milloin minä ja hän menisimme reissuu? Eipä hän osaa mitää järjestää enkä järjestä minäkään, olen tehnyt sitä yli 10 vuotta jo….Olisin halunnut käydä jossain kauempana, ennen kuin raskaus on tässä vaiheessa että parhaat kohteet missä voi käydä on vessat….Ehkä mä kostona ostan lentoliput vain itselle….#loukkaatunut vaimo jonka mies nyt vasta sen tajuaa kun se on jo myöhäistä. Yritän nyt töissä olla vaikka kokoajan itkettää ja kiukuttaa….Viime vkl olin myös yh lasten kanssa, eikä siinä mitää murut on isoja mutta olin vaan niin helvetin väsynyt että itkin koko viikon jo valmiiksi…mä tarvin lomaa äitiydestä ja haluaisin sen loman jaksaa mieheni kanssa……Että paska perjantai täälläkin! Viikko sinänsä oli iha jees kuitenkin …

Minä taas olen itkenyt koko viikon sitä, että monen vuoden yrittämiselläkään en voi saada lasta. Vaihdetaanko osia? Jos minä ottaisin ne sun lapset niin saisit pitkän loman äitiydestä?

Olen pahoillani, lapsettomuus on todella painava taakka kantaa. Toivottavasti tarinasi saa vielä onnellisen lopun, jollain tapaa.

Silti on ihan ok, että ne naiset joille lapsia on tullut, väsyvät. Heillekin pitää antaa vapaus murehtia omaa tilannettaan, vaikka jonkun muun mielestä heillä ei pitäisi olla mitään hätää. Se ei ole keneltäkään pois, eiks jeh?

Suosittelen kans tuota laskujen merkitsemistä tai kansioimista. Ainakin Gmailissa onnistuu hyvin, kun merkitsee laskut tähdellisiksi. Suora e-lasku verkkopankkiin on myöskin kätevä, tosin ei taida onnistua julkisten palveluiden lääkärilaskujen kanssa.

Mulle tulee noin 200 sähköpostia päivässä ja oon huomannut että paras tapa on merkitä laskut. Varmaankin kaikissa sähköpostiohjelmissa on tapoja merkata sellaiset huomiota tarvivat asiat. Sitten ne on palkkapäivänä helppo etsiä sieltä sähköpostista ton merkinnän avulla 🙂 Ja mulle sen merkinnän poistaminen merkkaa sit samaa kuin paperilaskun repiminen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X