kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 04.05.2018

Minun Tampereeni: Kaupungin ihanin kukkakauppa – Kukkaikkuna

Teksti
Karoliina Pentikäinen
8 kommenttia

Te tiedätte, että olen todellinen leikkokukkafani. Olen varmasti jo vuosia ostanut leikkokukkia kotiin sillä tahdilla, ettei kukkamaljakko ole koskaan ollut tyhjillään. Reilu vuosi sitten sain jopa perheeltäni synttärilahjaksi ”tilin” senaikaiseen lähikukkakauppaani. Tämän tilin turvin sain sitten hakea kukkakaupasta kukkia koko kevään ajan kotiini. Ihan loistava lahjaidea minusta!

Kun muutin Tampereelle, oli edessä myös sen ”oman” kukkakaupan löytäminen. Koska meidän kodin lähellä ei kukkakauppoja ole, tuli Tampereen keskustaa tarkastella vähän laajemmalla haitarilla. Ja niinpä sieltä löytyi, aivan Stockan vierestä, ihana Kukkaikkuna*. Kukkakauppa, joka vaan ensisilmäyksestä asti on näyttänyt sille, että tuo on minun juttuni.

Kukkaikkunan omistaja Tanja on pyörittänyt liikettä jo 15 vuotta lähes tismalleen samalla paikalla Tampereen keskustassa. Töitä kukkien parissa omistaja on tehnyt jo 21 vuotta. Kukkaikkunan koko tyyli on ainakin näin kasveja tuntemattoman ihmisen, ainoastaan visuaalisen fiilistelijän silmään, todella yhtenäinen. Kaikki kasvit niin leikkokukista ruukkukasveihin asti puhuvat ikään kuin samaa kieltä ja kukkakaupan ilmekin on yksi kokonaisuus. Sellainen valon ja varjon, tumman, vaalean, maskuliinisen ja herkän yhdistelmä, että liikettä ei voi olla ihailematta.

Kukkaikkunan linja onkin tehdä asioita omalla tavalla. Niin, että persoonallinen ote ja visio näkyy jokaisessa valinnassa ja kaupasta asiakkaan mukaan lähtevässä paketissa. Tanja sanoo, että hän haluaa Kukkaikkunan olevan aina askeleen edellä. Nyt tehdään tulevaisuutta, eikä vain tätä hetkeä tai ainakaan historiaa. Kukkaikkunassa on muutenkin pyritty etsimään sidonnoille ja kasveille aina se ”parempi versio”. Se, joka kohottaa kimpusta tai ruukkukasvista vielä vähän paremman, laadukkaamman ja kauniimman.

Minulle tulee Kukkaikkunassa aina kauhea tarve alkaa hamstraamaan ruukkuja ja kasveja meille kotiin. Vaikka tiedän, että olen totaalisen surkea pitkäaikaisten kasvien kanssa, jotenkin alan aina pohtia, josko meidän ikkunalaudalle saisi miniviidakon. Tai mitä jos eteistä ryhdittäisikin kasvien rivi.

Olisikohan niin, että viherpeukalon itsestään voisi löytää itsestään vielä tällä iällä? Vai vedänkö leikkokukkafanina tästä eteenpäinkin?

-Karoliina-

*postaus toteutettu yhteistyössä Kukkaikkunan kanssa

Kommentit (8)

Osta rohkeasti viherkasveja, vaikka et uskoisikaan omiin viherpeukalotaitoihin! Kasvit tuovat kivaa särmää kotiin ja osa taitaa parantaa jopa huoneilmaa.

Kysy vinkkejä asiantuntijoilta kaupoissa ja osta helppohoitoisia kasveja. Yleensä liialla huolehtimisella tappaa kasvit, joten ota rennosti 🙂

Kun ostaa edullisia kasveja niin aina voi ostaa uusia kuolleiden tilalle, niin mä teen 😉

Rrrrrakastan kukkia! Leikkokukkia, ruukkukasveja, parvekekukkia…ihan kaikkia! Meiltä löytyy vaikka ja mitä ja lisää Haalin aina kun ihania tulee eteen. Nyt kiinnostais ilmakasvit sekä kaktukset. Orkideoja meillä on useita, mutta ei ne mulla oikein kuki uudestaan. Anopilla taas kukkivat koko ajan 😀

Täältä suunnalta löytyy tuon aiemmin mainitun Hohdon lisäksi myös aivan loistava Opintoja. Opuntia, Kukkaikkuna ja Hohto muodostavat oman kärkikolmikkoni.

Jä Opintoja = Opuntia.

Myös yksi niistä harvoista blogeista, joka pyrkii oikeasti samaan aikaan k-e-s-k-u-s-t-e-l-u-a. Harmi vain, että aika monta kertaa joidenkin lukijoiden huomio kiinnittyy aivan epäolennaisiin seikkoihin (usein bloggaajan henkilöön ja siihen liittyviin seikkoihin), eikä käsillä olevaan ASIAAN. Mutta on varmaan niin, että blogit mediana ovat vielä niin uusi ilmiö, että niiden tarkoitusta ei oikein vielä ymmärretä eikä niitä näin ollen osata vielä oikein ”käyttää”. Mutta pikkuhiljaa opitaan… Aurinkoista kevättä kaikille Kolmistaan-lukijoille!

On jo pitkään pitänyt sanoa, että olet yksi harvoista blogeista tänä päivänä, jota jaksaa lukea. Blogi on aikuismainen, fiksu, asiallinen, mutta kuitenkin huumorintajuinen, tyttömäinen ja hauska! Kiitos!
Mukavaa viikonloppua!

Lämpimät kiitokset sekä Karoliinalle että kommentoijille asiallisista vinkeistä! Kesää kohti kukista iloiten!

Satamakadun ja Mariankadun risteyksessä on megakiva kukkakauppa HOHTO! Loistavan palvelun (Linda on esim. vaihtanut ihan pikkurahalla meidän kaikkiin kasveihin ruukut ja mullat, tilannut kaikkea mitä mieleen tulee haluta ja joustavasti järjestänyt ex tempore -yksityiskukkakimpputilaisuuden ystäväni polttareihin) ja kulkavalikoiman lisäksi täytyy kehua jouluista kranssikurssia! Kannattaa poiketa 🙂 käyn itse siellä edelleen, vaikka muutin ihan toiselle puolelle kaupunkia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X