kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.05.2018

Vintage-kihlasormusrakkautta ja rantalomaa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kyselitte keväällä minulta hirmuisen listan asioita. Nyt jatkuu niihin vastaaminen. 

Mitkä ovat sinun luottotuotteet joita ilman et tule toimeen?

Dödöistä toimii vain Nivea, kasvot pesen yleensä Favoran vaahdolla ja got2be:n pinkkipakkauksinen hiuslakka on luottikseni jo monen vuoden takaa. Tennareissa  parhaat omaan jalkaani ovat Converset ja Vansit, kännykkämerkki on ollut jo varmaan viisi vuotta Huawei.

 

Kysyisin, mikä on teillä tyttären lempivaatemerkki?

F:llä itsellään ei kyllä ole varsinaista lempivaatemerkkiä, vaan lempparit muodostuvat yksinkertaisesti niistä yksilöistä, jotka miellyttävät lapsukaisen silmää ja mitkä tuntuvat hyvältä päällä. Tällä hetkellä hän haluaa pitää aina mustia leggareita.

 

Mikä sai sinut tekemään elämäntaparemontin?

Haluan olla terve.

 

Jos voittaisit lotossa 90 miljoonaa, mitkä olisi 3 ensimmäistä asiaa, mitä tekisit?

Ensin jakaisin rahat perheen kesken. Sitten ostaisin omalla osuudellani unelmakämpän samalta asuinalueelta jossa nyt asumme ja teettäisin sinne juuri sellaisen remontin ja sisustuksen, että asunnosta tulisi täysin sellainen, jonka haluan. Lopuksi varaisin monen monta matkaa, jonne ottaisin meidän kolmikon lisäksi mukaan rakkaita ystäviä ja perheenjäseniä.

 

Voisitko kuvitella tekeväsi joskus vierailuja eri seminaareissa/tilaisuuksissa, jossa puhuisit bloggaamisesta ja mikä on tehnyt sinusta menestyvän bloggaajan?

Voisin. Ja olen tehnytkin sellaisia. Tuollaiset puhekeikat ovat kivoja, vaikka välillä mietin, olenko oikea ihminen neuvomaan muita. Itse kuitenkin koen, että moni asia omalla urallani on tapahtunut onnenpotkujen kautta. En nimittäin tiedä, toimivatko omat vinkkini myös muilla.

 

Jos saisit olla ihan kuka tahansa tunnettu henkilö, kuka olisit?

En kyllä halua olla kukaan muu kuin minä. Toki mielelläni lainaisin monilta ihmisiltä yksittäisiä ominaisuuksia, mutta kokonaan en haluaisi olla kukaan muu.

 

Inspiraatiosi kevääksi/kesäksi 2018? Esim. sisustus, fiilis, muoti, jne.

Hmm. Nyt tuli paha kysymys. Ehkä kevättä ja kesää leimaa mulla sellainen halua vähän boheemimpaan tyyliin. En tiedä, toteutanko sitä kuitenkaan sisustuksessa tai pukeutumisessa, mutta kaikki hapsut, pitsit ja värit alkavat kiinnostaa aina keväisin.

 

Mikä on paras siivousvinkkisi?

Siistit kaapit (joita itse en aina tosin toteuta) ja se, ettei tasoille kerää liikaa tavaraa. Silloin on nopea siivota ja pitää paikat puhtaina.

 

Mitä kirjaa luet tällä hetkellä?

Laura Honkasalon Vie minut jonnekin.

 

Mikä on rakkain tavarasi?

Kihlasormukseni (josta itse asiassa ollaan juuri tekemässä vihkisormustani liittäen siihen vähän lisukkeita ympärille). Kihlasormus on ensinnäkin symbolisesti ihana, koska se on kokonaan A:n valitsema ja kaiken lisäksi vintagea. Ja juuri niin täydellisesti minun tyyliseni, että en olisi itse osannut valita parempaa. Varsinaisen kosinnan lisäksi sormus ilahdutti, koska se kertoi siitä, että mies tuntee minut niin hyvin.

 

Mikä on suurin haaveesi bloggaamisen saralla?

Suurin haave on varmasti se, että saisin jatkaa tätä hommaa mahdollisemman pitkään. Olisi upeaa kehittyä kirjoittajana, kasvattaa lukijamääriä ja tienata sen verran enemmän, että olisi mahdollista käyttää kuvaajaa/kuvittajia vieläkin enemmän. Niin ja assaria, joka hoitaisi yhteistyöasiat ja sähköpostit. Olisi luksusta (ja aika epärealistista), että voisi itse keskittyä vain sisällöntuotantoon. 

 

Millaisena koet pitkän välimatkan vanhempiisi/kotipaikkakuntaasi?

F:n ja isovanhempien suhteen vuoksi  olisi ihanaa, että asuisimme lähempänä toisiamme. Silloin isovanhemmat voisivat olla enemmän mukana tyttäreni arjessa. Toisaalta koen, ettei tämäkään välimatka estä todellisuudessa hirveästi ja näemmekin melko usein. Toki itsekin koen, että olisi kiva olla lähempänä vanhempiani, mutta toisaalta välimatka on kasvattanut minua itseäni vanhempana olemaan alusta asti itsenäisempi: Kun ei ole voinut tukeutua isovanhempien hoitoapuun joka viikko, on tullut pärjättyä paremmin itse. Koen, että se on lisännyt esimerkiksi itseluottamustani vanhempana olemisessa.

 

Sisustuksellisesti tärkein tavarasi?

Hmm. En tiedä, onko ruokapöytä ”tavara”, mutta se on ainakin yksi kotimme lempiasioista. Löysin sen todella halvalla nettikirpparilta ja maalari maalasi siitä vielä ihanamman. Tykkään huonekaluista ja esineistä, joilla on elämää takana.

 

Mitkä on sinun must kevät asiat? Onko sinulla jotain perinteitä mitä tulee aina keväisin tehtyä?

Pyörän kaivaminen esiin on minulle aika vahva kevätjuttu. Sen lisäksi sukista luopuminen, tennareiden ja sandaalien tuonti varastosta ja nahkatakin käyttöönotto. Keväisin vapaus tuntuu ihanalle: Saa valvoa pidempään ja arki-iltaisinkin jaksaa tehdä vaikka mitä.

 

Jos lopettaisit työssäsi vuoden päästä, mikä olisi todennäköisin syy?

Apua! En usko, että lopetan mun töissä enää pysyvästi ikinä, koska teen nykyisin töitä, joita voi tehdä missä ja milloin vain. Työt muuttuuvat joka päivä ja niitä voi räätälöidä elämäntilanteelle sopivaksi. Jos siis lopettaisin kokonaan kaiken tämän, olisi varmasti sattunut jotain ihan kamalaa, jota en halua edes miettiä.

 

Mikä kirja on vaikuttanut sinuun eniten? Entä mikä on lempikirjasi?

Maria Jotuninen novellit ovat vaikuttaneet eniten. Niistä alkoi kirjoitusintoni ja asioiden tiivistämisen tutkailu. Minulla ei ole yhtä lempikirjaa. Kirjat on nimittäin kuin musiikkia: Eri elämäntilanteisiin ja tunnelmiin käy aina erilainen musa.

 

Aktiiviloman vai rantaloman?

Rantsu!

 

Mikä Tampereen rakennuksista puhuttelee sinua eniten?

Oma kotitalo. Se on historiallinen ja kaunis sen lisäksi, että se on koti.

 

Mitkä ovat keittiösi kolme parasta esinettä?

Pippurimylly, kahvikone ja blenderi.

 

Mitä arkista asiaa kaipaat opettajan arjessa verrattuna nykyiseen arkeesi?

Palkallista lomaa, isoa työyhteisöä ja vuodenaikojen selkeää rytmitystä.

 

Onko sulla ja F:llä jotain ”salaisia” lempparitekemisiä mitä teette aina kahdestaan?

Hmm. Ei kyllä mitään salaista, mutta meidän kahdenkeskinen juttu on muun muassa kirjastossa käynti, jalkahoidot, kynsien lakkailu ja lukeminen. Ehkä meidän salainen juttu on se, että me ollaan aika hyvä, hauska ja pippurinen tiimi.

 

Olet pieneltä kylältä kotoisin mutta et kuitenkaan julkaisujesi perusteella vietä aikaa luonnossa: mitä luonto merkitsee sinulle?

Ehkä juuri siksi, että olen kirjaimellisesti elänyt 19 ensimmäistä vuottani peltojen keskellä, on luonto ollut minulle aika itsestään selvä elementti. Ei ole tarvinnut haikailla hiljaisuuden ja metsän keskelle, kun se on ollut omaa arkea niin kauan. Haaveilin itse asiassa lapsena aina kaupunkiasumisesta ja vaikka Hankasalmi onkin minulle tärkeä paikka, koen, että kuulun paljon enemmän kaupunkiin kuin maalle. Siksi koenkin, että luonto ei varsinaisesti ole minulle mikään pakopaikka, vaikka tietysti arvostankin Suomen puhtautta, metsiä ja järviä.

 

Onko jokin ruoka-aine, jota et voi sietää?

Huono liha. Sellainen löllöinen ja sitkeä jänneliha.

 

Jos saisit nyt uudelleen valita olisitko muuttanut, mihin päätyisit?

Päätyisin kyllä muuttamaan juuri tänne. Vaikka Tampereelle muutto tuntui hyvälle jutulle jo ideanakin, niin onhan tämä kaupunki yllättänyt niin positiivisesti. 

 

Kuinka usein käyt kosmetologilla ja mitä kosmetelogia suosittelisit Tampereelta?

Kasvohoidossa kosmetologilla käyn ehkä kaksi kertaa vuodessa. Lempihoitoni on Hydra Facial -puhdistus ja siinä olen Tampereella käynyt KC Beautyssä.

 

Käytkö kuinka usein ulkona syömässä? Ja onko vuoden ajalla vaikutusta?

Kun olen töissä, käymme aina lounaalla ulkona (paitsi talvella, jos on kylmä. Silloin tilataan Woltista). Muuten käymme perheen kanssa ulkona syömässä/kahvilla ehkä kerran viikossa. Viikonloppuisin ja kesäisin tulee syötyä ravintolassa useammin kuin arkipäivinä ja talvella.

 

Tällaisia vastauksia tänään! Kivaa keskiviikkoa. Aivan ihanaa, että huomenna on lomapäivä!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Asu: mekko, Marimekko // leggarit, Noisy May // korvikset, Uhana Design 

Kommentit (1)

Moi! Onko tuo mikä Marimekon mekko?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X