kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 29.05.2018

Onko elämää häiden jälkeen?

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Voi jukra millainen tiistai. Tuntuu sille, että en ole vieläkään laskeutunut maahan viikonlopun häähuumasta. Vaikka meninkin eilen jo kasilta töihin ja ihan normaaleja asioita olenkin hoitanut viime viikon lomailun jälkeen, on silti kaikki tuntunut tällä viikolla paljon kevyemmälle kuin aikoihin.

Osittain fiilis johtuu tietysti tästä ihanasta kesäsäästä. Kun on lämmintä ja aurinkoa, se ei vaan voi olla tarttumatta mun olotililoihin. Vaikka kuinka sanotaan, ettei sää voi vaikuttaa mielialaan, niin mulla se vaan vaikuttaa oloon aivan suoraviivaisesti.

Toisekseen elämä tuntuu nyt aika rennolle. F:llä on koulu jäljellä enää neljä päivää (!), jolloin arki-iltojakaan ei tarvitse enää räätälöidä niin tarkasti kuin yleensä. Ulkona saa olla vähän pidempään, eikä noita läksyjäkään (kai) enää ole tullut. Voi huidella ulkona, vetää iltapalaksi raparperipiirakkaa ja sujauttaa aamulla sandaalit ja hellemekon.

Kolmanneksi häiden juhliminen vapautti ihan kauheasti energiaa. Vaikka kerroin tässä postauksessa, että olen ollut rento morsian, kyllä viimeisellä viikolla iski niin kova jännitys, etten voinut keskittyä oikein mihinkään muuhun kuin perjantain odottamiseen. En edes oikein tiedä, mitä jännäsin, mutta silti hermostuneisuus leimasi koko viikkoa. Nyt kun kemut meni paremmin kuin olisin koskaan osannut kuvitellakaan, on sellainen olo, että tällä energialla ja toisaalta hääajatuskista vapautuneella päällä voi tehdä mitä vaan.

Luulen, että yksi tärkeä tekijä koko tässä tämänhetkisessä olotilassa on se, että meille vapautui mahdollisuus laskeutua arkeen koko viikonlopun ajan, kun häät juhlittiin jo perjantaina. Lauantaina söimme koko meidän kaksikymmentähenkisen ”suurperheen” kanssa ja siitä jatkoimme vielä osan hääporukan kanssa viettämään iltaa kaupungille. Isovanhemmat palauttivat F:n lopullisesti kotiin vasta sunnuntaina, joten ei tarvinnut tipahtaa arkeen aivan kylmiltään heti perjantaina jälkeen. Voin todella suositella tällaisia häiden seuraavan päivän jatkoja muillekin, jotka haluavat jatkaa hetken vielä häiden tunnelmaa.

Joten. Tiivistettynä vastaus otsikkoon. Hell yeah!

-Karoliina-

Kuvat (lehdettömän toukokuun puolivälistä): Noora Näppilä

Asu: farkkutakki, Carlings // haalari, Lille* (IVALO, kotimainen tekstiili) // kengät, Dr.Martens 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X