kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.06.2018

Mikä ihmeen matcha? + alekoodi

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kaupallinen yhteistyö: Rohtos Labs

Mulla on jo pidemmän aikaa ollut kiinnostusta lisätä omaa hyvinvointiani sellaisin tavoin, joille nuorempana olisin saattanut jopa nauraa. Nuorempana en jotenkin ymmärtänyt ravinnon ja elämäntapojen merkitystä mun oloihin. Enkä myöskään sitä, että kaikki lisäravinteet eivät todellakaan ole vain mitään ”hippihömppää”.

Mä olen kuitenkin ottanut noita aikoja takaisin tässä viimeisen vuoden aikana, kun olen vieraillut lisäravinne- ja superfood-hyllyillä aika tiheästi. Ja siitäkin huolimatta, että välillä lipsun hyvien elämäntapojen tieltä jonnekin metsään, on tämä sellainen teema, jota kohti haluan pitkäjänteisesti mennä. Yksi uusista tuttavuuksistani hyvinvoinnin saralla on Rohtos Labs, joka valmistaa ensimmäisenä pohjoismaisena yrityksenä lisä-, täyte- ja säilöntäaineettomia ravintolisiä kotoisassa Suomessa. Tarkemmin sanottuna Oulussa.

Rohtos Labsin perustajat ovat halunneet paneutua oikein kunnolla ravitsemuksen, ravintolisien ja luontaistuotteiden maailmaan, joten Rohtos Labs tekee tuotekehitys- ja tutkimusyhteistyötä mm. Biohakkerin käsikirjan kirjoittajien sekä Oulun ja Helsingin yliopistojen kanssa. Tällä hetkellä Rohto Labs työllistää kuusi henkilöä ja yrityksellä on valikoimassaan neljä eri tuotetta. Olen testannut viime viikkojen aikana niistä kaikkia, mutta nyt kerron tarkemmin Matcha-kapseleista.

Matcha-teehän on ollut jo pitkään sellainen somehitti, jota tuntuu juova joka toinen. Itse asiassa kun näin talvella kaverini kuvissa Matchaa useammankin kerran, oli pakko laittaa viesti, mitä ihmeainetta tuo mukin sisältö oikeasti olikaan.

Rohtos Labsin Matcha ei kuitenkaan ole tällä kertaa varsinaista teetä, vaan kapseli, jossa on kaikki vihreän teen hyödyt yhden kapselin sisällä. Kahdessa kapselissa* kun sattuu olemaan niin paljon matcha-pulveria, että se vastaa peräti 20 kupillista vihreää teetä. Siis yhtä luonnon voimakkaimmista antioksidanteista!

Matcha-valmiste sisältää nimensä mukaisesti matchaa eli varjossa kasvatetusta vihreästä teestä tehtyä pulveria. Syitä, miksi matchaa kannattaa puolestaan nauttia, on lukusia. Ensinnäkin matcha on suunniteltu aineenvaihdunnan avuksi laihduttamiseen, sekä kehon ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Matchan tiedetään myös vahvistavan immuniteettia, lisäävän energiatasoja ja kestävyyttä. Se parantaa myös kehon kolesterolitasapainoa ja polttaa kaloreita. Tämän kaiken lisäksi matcha rauhoittaa, parantaa muistia ja keskittymiskykyä ja puhdistaa kehoa. Matcha sisältää myös runsaita määriä C-vitamiinia, seleeniä, kromia, sinkkiä ja magnesiumia. Niin ja paljon muuta. Tuntuu sille, että matcha on sellainen ihmeaine, jolla on niin paljon positiivisia vaikutuksia kehoon ja mieleen, että menisi puolipäivää niiden kirjoittamiseen.

Mulla itselläni on matcha-kokeilua takana vasta tämän viikon, joten kokeilujaksoni ei tällä erää ole vielä kovin pitkä. Siitäkin huolimatta, että olen sabotoinut terveyttäni muuten tässä hiljattain, on Matcha tuonut ihan aidosti hyvää oloa. Suurin ero onkin ehkä ollut energiatasoissani. Se, missä normaalisti tällaiset liikkumattomat ja aika sokeripitoiset viikot saavat aikaan laiskan olon, on jostain syystä minulla ollut hyvinkin energinen olo. Vähän sellainen samanlainen vireystila, joka minulle tulee vaikkapa aamulenkistä koko päiväksi.

Sen lisäksi jo muutaman matcha-päivän jälkeen minusta on tuntunut, että kasvoilta on alkanut hävitä sellainen syön-juon-liikaa-ja-hikoilen-liian-vähän -pöhötys.

Jatkan matcha-kokeiluja ja yhdistän juhannuksen jälkeen (!) tämän vähän terveempiin elämäntapoihin. Saa nähdä, mitä kaikkea tällä saadaan vielä aikaiseksi.

Ihanaa juhannusta! Ja jos joku muukin teistä haluaa hyvää oloa juhannuksen jälkeen, koodilla Kolmistaan saatte –20% Rohtos Labsin verkkokauppaostoksista. Matchan lisäksi löytyy apua niin KRAPULAAN kuin rauhankin löytämiseen.  

-Karoliina-

* suositeltu päiväannos: 2 kapselia, aamulla mielellään tyhjään vatsaan nautittuna.

 

.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X