kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.06.2018

10 asiaa, joita vain piilolinssien käyttäjät ymmärtävät

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Näitä juttuja ymmärtää vain toinen piilorillipää eli toinen, joka pitää piilolinssejä kaiken mahdollisen ajan.

  1. Se epätoivo, kun menet reissuun, ja tajuat, että olet unohtanut piilolinssikotelon ja/tai nesteen kotiin.
  2. Se fiilis, kun alat selvittää MacGyverinä kyseisestä hätätapausta.Teet ihmiskokeita sille, kuinka monta yötä piilolinssit säilyvät käyttökunnossa, jos ne säilöö esimerkiksi kertakäyttäpiilolinssien paketin nesteeseen. Tai jälkiruoka-astiaan. Tai niillä nukkuu puoliviikkoa putkeen.
  3. Se voitonriemu, kun ahdettuasi monta vuotta piilolinssinesteen minipulloa lentokoneen käsimatkatavaroiden litraiseen muovipussiin kuulet, että koska piilolinssineste lasketaan tässä tapauksessa lääkeaineeksi, saa sen kuljettaa ilman mitään millilitrarajoja tai pussukoita. Päätät roudata isoa pulloa matkassa aina tästä eteenpäin ihan siksi, koska sä voit. 
  4. Se sumu, joka silmissä on, kun olet nukahtanut piilolinssit päähän.
  5. Se asiantuntemus, jolla elvytät silmät piilolinssinukkumisen jälkeen. Kosteutustipat, vesi ja pyörittely. You name it!
  6. Se nippelitieto, joka sulla on silmänkosteutustippojen suhteen. Säilöntäaineita vai ei? Suljettava pipetti vai ei? Kyllä sä tiedät!
  7. Se ihmettelyn määrä, kun joku kerta astelet silmälasit päässä töihin/kylään/kauppaan. ”Ai onks sulla silmälasit?””Miten sä olet niin erinäkönen?”
  8. Se hämmennys, kun olet tottunut käyttämään piilolinssikoteloa, jossa värillinen piilolinssikoteloluukun kansi on oikean linssin kolosessa. Ja sitten menet ostamamaan kotelon, jossa värit ovat toisinpäin.
  9. Se, kuinka monta kertaa olet kuullut ottaessasi piilolinssejä pois/laittaessasi niitä silmiin,  ettei kaverisi todellakaan voisi koskaan koskea itseään tuolla tavalla silmään. Että eikö ällötä? 
  10. Se tunne, kun kaverisi hauskuuttavat itseään otettuasi piilolinssit pois, mutta ennen sitä, kun ehdit saada silmälasit päähän. ”Hei monta sormea, monta sormea?”. Sori, mutta en näe edes koko sun kättä.

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X