kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.07.2018

Pyydän anteeksi

Teksti
Karoliina Pentikäinen
35 kommenttia

Minä mokasin. Pyydän anteeksi, että loukkasin.

Pyydän anteeksi sitä, että kirjoitin tyhmiä ja testilläni loukkasin teitä ajattelemattomuuttani. Se oli väärin.  

Anteeksipyyntöön kuuluu tapojen muttaaminen. Lupaan, etten toista virhettäni. Ettette joudu enää koskaan epäilemään, olenko kirjoitusteni takana.

Toimin väärin ja otan vastuun viime päivien tapahtumista. Tästä eteenpäin aion käyttää kaiken kykyni ja näkyvyyteni hyvän edistämiseen vihan sijaan. Puhuin tänä aamuna Seta ry:n hallituksen puheenjohtaja Viima Lampisen kanssa. Menen tapamaan häntä keskiviikkona Setalle Helsinkiin ja jatkamme silloin jo tänä aamuna aloittamaamme suunnittelua siitä, kuinka voin jatkossa toimia yhdenvertaisuuden hyväksi ja tukea Seta ry:n toimintaa.

Olen pahoillani siitä, että toimin väärin. Minä henkilökohtaisesti. Ei kukaan edustamani yritys tai yhteistyökumppani. Nyt en voi muuta kun päättää, että jatkossa toimin oikein ja opin virheistäni.

-Karoliina-

 

 

Kommentit (35)

Noniin tässä on hyvä anteeksipyyntö! Saat anteeksi. Ja iso plussa toimista Setan hyväksi 🙂

En viitsi edes lukea alkuperäistä kirjoitusta, enkä ota siihen kantaa. Vaikka ajatus taustalla olisi hyvä niin toteutus tuli ulos aivan liian väärin keinoin toisten kustannuksella. Tietääkseni tässä ei ole toisten postauksiin tai instafeedein menty hieromaan asiaa kenenkään naamaan vaan kirjoitettu OMAAN blogiin. Joka tarkoittaa, että ei ole pakko lukea. Tästä syystä juurikin itsekin jätän lukematta, koska en siitä pidä. Omaan blogiin pitäisi saada kirjoittaa omista mielipiteistä, tiedostaen mahdollisen kritiikin, mutta henkilökohtaisuuksiin menemistä ei kukaan osaa odottaa. Pointti on, että vaikka ei hyväksy tapaa toimia, niin pitää silti suvaita ja antaa anteeksi. Jaa että miksikö? Ihan inhimillisyyden nimissä.
Eiköhän kirjoittaja tajunnut jo tekonsa jälkeen, että testin olisi voinut tehdä jostain muusta aiheesta ja ensinnäkin omalla mielipiteellä ja pointti olisi mennyt varmasti perille silloinkin. Tuollainen haukkuminen siitä, että olisi pitänyt tietää jo ennen kuin julkaisi on todella epäinhimillistä. En usko, että siitä tarvitsee erikseen satojen ihmisten päivitellä. Minusta se on inhimillistä, että mokaa, koska asioita ei opi jos ei tee virheitä. 
Kyllä minustakin sanavapaus on vielä nykypäivänäkin puutteellinen kun ihmiset leimaa toisten mielipiteitä vääräksi. Onko se suvaitsevaisuutta jos ei suvaitse suvaitsemattomia? Ei minusta. 
Toisekseen mitä tulee mielipiteeseen, kun tietoisuus asiasta kasvaa saa mielipidettä muuttaa halutessaan ilman, että aletaan haukkua takinkääntäjäksi, moittimaan että on vähän myöhäistä tai väittää feikiksi. Tähän haukkumiseen mukaan luetaan ”tämän olisi pitänyt tulla jo aikaisemmin”. Ei ihmisen kasvulle saa laittaa deadlinea. 
Sen lisäksi, että tässä postauksessa pyydetään anteeksi ja toivottavasti myös annetaan anteeksi, voi jokainen omalle kohdalle miettiä voisiko pyytää anteeksi kirjoittajalta, että oli osallistunut omalta osaltaan asettamaan toisen noin julmaan myllytykseen. 

Ps 

Minusta sekin on inhimillistä, että kaikkien hyökkäysten jälkeen anteeksipyyntö on ensin puolusteleva. Alkuperäinen tarkoitus on vain inhimillinen virhearviointi. Lukija voi ottaa tämän puolustelevan anteeksipyynnönkin hyökkäyksenä. Jokaisella on silti oikeus puolustautua. Tämän jälkeen voi taas miettiä asiaa sitäkin pidemmälle ja katua oikeasti ja pyytää vilpittömästi uudestaan anteeksi. 
Minusta ihmisen ei tarvitse tavoitella täydellistä uskottavuutta. Sellaiset kriteerit on liian epäinhimilliset. 
Tämä koko jupakka näyttää sen miten täydellisyyttä lukijat vaatii, eikä ymmärretä, että bloggaajakin voi olla erehtyväinen.

Kypsiä ajatuksia, jotka pistävät pohtimaan. Kiitos niistä! Mukavaa uutta viikkoa!

Teinpä tunnukset, jotta pääsen sanomaan, että olen lukeunut blogiasi jo pitkään ja vaikutat kaikin puolin järkevältä ihmiseltä. Tämä ”kohu” ei ole muuttanut mielipidettäni sinusta/blogistasi. 

Aikamoiseen pyöritykseen olet joutunut, joten tsemppiä tämän läpi käymiseen ja mukavaa alkanutta viikkoa! 🙂

Kiitos tsempeistä. Ihanaa kesää sinne! Mukava, jos tykkään edelleen tulla blogiini. 

Nyt oli jo ihan pakko luoda tunnukset tänne, että pääsen komppaamaan nimimerkkiä karkki123.

NiinQu hei aikuisten oikeesti ihmiset, hallåå? Onko nyt hyvä mieli, kun olette saaneet blogistista tiristettyä Sen Oikean Anteeksipyynnön, kuten se kuuluu teidän mielestänne tehdä? ”Pyydäppä nyt Pekka anteeksi Sallilta, kun iskit hiekkalaatikolla muovilapiolla päähän, ja halin kera!”

Olipa Karoliinan alkup. teksti aito mielipide tai sitten ei (eli testi), niin se kyllä todellakin paljasti suvaitsevaisuuden kaksinaismoralismin. No, minulle se on ollut selvää pässinlihaa jo vuosikaudet.

Nyt kuppi teetä ennenkö otsasuoni napsaa…

Kiitos viestistäsi! Jokainen meistä on vastuussa vain omista teoistaan ja itse otan opikseni nyt tästä ja pyrin toimimaan jatkossa toisin. 

Tämä on ”kunnollinen” anteeksipyyntö. Tälläinen olisi ”pitänyt” tulla jo aiemmin.

En kuitenkaan vieläkään ymmärrä kaikkia näitä aiheeseen liittyviä postauksia.

Tulee kuitenkin mieleen, että tässä yritetään pitää lukijoista ja yhteistyökumppaneista kiinni. Onhan tämä blogi ollut jo pitkään melkoisen kaupallinen. 

Jokainenhan saa kirjoittaa blogiinsa mitä tahtoo. Usein näistä syntyy loistavia keskusteluja lukijoiden ja bloggaajan kesken. Täällä keskustelua ei kuitenkaan ole ollut pitkään aikaan. Enhän toki voi moista vaatia.

 

 

Kiitos viestistäsi! Otan opikseni ja kiitos kehitysehdotuksistasi. 

Minulla ei olisi mitään omaa sukupuoli-identiteettiäni vastaan jos se olisi normittunut uomaansa ja stabilii. Ehkä kuitenkin on oikein ja kohtuullista että se vaeltelee erilaisten rajojen yli vaikkakin se tuottaa paikoin ahdistusta. Vastakohtana on etsimisestä kumpuava kokeminen ja sitä kautta ymmärryksen lisääntyminen. Kannan salaisuutta, varjelen oman puutarhani erilaisuutta enkä vieläkään saata sitä julkisesti minkään lipun alle. Enkä uskallakaan. En liputa minkään puolesta, enkä ole vastaan, minua ohjaa kuitenkin syvä ymmärrys omien kokemusteni myötä. Minulle kysymys ei ole trendikkyydestä, muutoinhan olisin todella hukassa, sillä antaisin ulkoisten vaikutteiden velloa sisälläni sekoittaen indetiteettini loputtoman sotkuiseksi. Nostan itselleni huomionarvoiseksi Lady Gagan lukuisat ulostulot seksuaalisten vähemmistöjen puolesta, ne ovat luoneet omalta osaltaan tyyneyttä ja armeliaisuutta itseäni kohtaan. Hassua. Tarkoituksenani oli lähestyä aihetta täysin eri kulmasta, mutta siitä tulikin yllä kirjoitetun oloinen. Have mercy!

 

Tärkeää pohdintaa. Mukavaa jatkoa sinulle!

Kiitos, kuin myös sinulle. Vaikka kriisiviestintä ei toiminut toivotulla tavalla ja tilanne eskaloitui,

on lopputuloksena tunnettuisuuden lisääntyminen, joka on katsottava plusmerkkiseksi.

Lisäksi tämä pikkukohu sai minut luultavasti blogisi vakituiseksi lukijaksi!

Ole rohkea vastaisuudessakin! 

 

Kiitos, kuin myös sinulle. Vaikka kriisiviestintä ei toiminut toivotulla tavalla ja tilanne eskaloitui,

on lopputuloksena tunnettuisuuden lisääntyminen, joka on katsottava plusmerkkiseksi.

Lisäksi tämä pikkukohu sai minut luultavasti blogisi vakituiseksi lukijaksi!

Ole rohkea vastaisuudessakin! 

 

Tämä Pride-case blogissasi on taas yksi esimerkki siitä, mitä en blogiskenestä ymmärrä: sinun täytyy pyytää anteeksi kaikkia sanomisiasi uudelleen ja uudelleen, vaikka ymmärtääkseni ainoa sinun kynästäsi tullut loukkaus on se, että käytit blogisi kommenttikenttää testialueena (ja siten jotkut lukijat voivat ottaa sen loukkauksena).

Ihan kuin sinun vaadittaisiin olevan jonkinlainen täydellinen ihmisprototyyppi, jonka kaikki sanomiset täytyy olla tietynlaisia? Sinun blogisihan tämä on, mielestäni jokainen bloggaaja saa kirjoittaa blogiinsa mitä tahansa (lain ja hyvän maun rajoissa tietysti). Voihan joku bloggari olla vaikka kuinka törppö, mutta saahan itsestään kertovassa blogissa antaa itsestään sellaisen kuvan kuin haluaa ja lukijat voi aina äänestää klikkauksillaan jos eivät sen myötä enää arvosta bloggaajaa. (Yhteistyökumppanien mielipiteet ovat tietysti aivan eri arvossa.)

Siis ymmärrän kyllä miksi kirjoituksistasi ei tykätty, mutta en sitä, millä oikeudella ihmiset vaativat bloggaajan olevan niin täydellisen neutraali. Onneksi en itse koe hinkua perustaa blogia 🙂 

Tsemppiä tähän myrskyyn ja aurinkoista kesää!

Testin tekeminen oli äärimmäisen typerä teko ja koen, että tein siinä väärin. Silloin kun tekee väärin, pitää myös pyytää anteeksi. On totta, ettei kukaan meistä ole täydellinen, mutta onneksi aina voi yrittää pyrkiä parja siksi haluankin nyt oppia virheestäni.

Ihanaa aurinkoa, vaikka nyt ainakin täällä Tampereella tihuttelee vettä! 

Iso peukku sinulle ja tälle anteeksipyynnölle. Hienosti toimittu. Nyt ei muuta kuin pää pystyyn ja kesästä nauttimaan 🙂

Kiitos paljon. Ihanaa kesää sinullekin! 

Hei! En yleensä kommentoi netissä mitään, mutta nyt on pakko (vaikka onkin kyse vanhasta tekstistä). Anteeksipyyntösi kuulostaa kaupallisten yhteistyötahojen painostamalta hommalta. Olisi mielekkäämpää blogisi lukijan kannalta, jos jatkossa kirjoittaisit tai tekisit testejä juuri niin kuin haluat. Jos joku taho ottaa nokkiinsa, niin siinäpähän ottaa. Mielestäni sinun testisi oli oivallinen osoitus nykypäivän menosta ja jokainen someen asian tiimoilta ”oksentanut” saisi mennä itseensä.
Jatka omana itsenäsi, niin blogiakin jaksaa lukea. Hyvää kesän jatkoa!

Minusta on hirveän surullista että sinun pitää pyytää anteeksi jotain mikä ei missään nimessä ollut väärin. Myös trendiaiheita pitää saada kritisoida tai niistä pitää saada puhua. Julkinen lynkkaus on kamala asia kun se kohdistuu itseensä. Minusta on kamalaa ettei nykyään voi uskaltaa olla mitään mieltä tietyistä aiheista, koska kovaääniset ryhmittymät päättävät mitä mieltä asiasta saa olla. Loput ovat joko hiljaa tai heidät lynkataan. Ei hyvä sen yhteiskunnan kannalta jota kannatan. 

Kiitos sun viestistä! Mukavaa heinäkuuta!

Hei Karoliina.

En ota kantaa siihen testiosuuteen kirjoituksissasi, vaan siihen, mitä sanoit sananvapaudesta. Olen sitä mieltä, ettei Suomessa voi todellakaan sanoa ääneen ”valtavirrasta”, (jota esim Hesari kuvittelee edustavansa) poikkeavaa mielipidettä saamatta lokaa niskaansa. Olen itse tyttö, joka seurustelee tytön kanssa, ja en pidä Prideä mitenkään tapahtumana, joka edustaisi minua. En homona toivo, että minua pidetään mitenkään ”erityisenä” tai sellaisena, jota tarvitsisi nostaa jalustalle. Haluan, että minut nähdään ihan tavallisena ihmisenä, joka käy siellä samassa Prismassa kun muutkin. En oikein ymmärrä, miten puolialasti Pridessä heiluminen siihen liittyy (eiväthän kaikki siellä ole puolialasti, mutta sellasia kuvia mediassa usein näkee). Totta kai ymmärrän, mistä se on saanut alkunsa, ja arvostan ihmisiä jotka ovat muuttaneet lakeja tässäkin maassa. Mutta minua ärsyttää Setan mielipidepoliisina toimiminen, Ratinan ”boikotointi”, Aki Ruotsalan demonisointi, mielipiteenvapauden riistäminen, kaikki sellainen ihmisten ryhmässä lyttääminen. Inhottaa sekin, kuinka sinä jouduit myrskyn silmään. Ihmisillä ei ole mitään oikeutta hyökätä toisen kimppuun sillä tavalla, ei kukaan täällä ole täydellinen. 

Tykkään blogistasi todella paljon! Hyvää kesänjatkoa sinulle. 

Kiitos viestistäsi! Mukava kuulla, että tykkäät lukea postauksiani. Kivaa kesää! 

Alkuperäinen tekstisi sai naurettavat mittasuhteet! Jos olet yhtään tutustunut Aki Ruotsalan irtisanomiseen Porin jazzin pj hommasta, niin hänellä hyvin karu kohtalo myös sanomisiensa vääristelystä. Ihailen rohkeuttasi sohaista ampiaispesää juuri tarkoittamastasi näkökulmasta! Pride ja homous on aihe, josta ei saa halaistua negatiivista sanaa sanoa, vaikka ei tarkoittaisi edes sitä, ettei heitä hyväksyisi. Krittiikki ei voi kohdistua edes  siihen hypeen. Voin kuvitella, jos olisit valinnut ensimmäisen tekstisi kirjoittaa esim. uskovaisista tai jopa maahanmuuttajista, niin aihe ei olisi herättänyt vastaavat mittasuhteet saanutta kohua. 

Mutta tosiaan. Kaikkea muuta voi kritisoida paitsi mitään homoihin liittyvää. Silti on sananvapaus, mielipiteenvapaus, uskonnonvapaus ja vaikka mitä MUKA…

Minä ja iso joukko ystäviäni seisotaan takanasi. Pysy lujana ja rohkeana mielipiteen ja sananvapauden puolestapuhujana. Maamme tarvitsee kaltaisiasi naisia!

Oon kyllä niin järkyttynyt ja surullinen. Järkyttynyt siitä, miten ihmiset toisilleen puhuvat ja surullinen siitä, että kohtuuttoman ryöpytyksen kohteeksi joutuu viaton ihminen, joka ei ole sanonut kenestäkään mitään pahaa. Ensin aivan syyttä työpaikkansa menetti Aki Ruotsala, vaikka ei ole puolella sanalla sanonut pahaa homoseksuaaleista, ja nyt osa ihmisistä toivoo sinun menettävän toimeentulosi. Kokevatko homoseksuaalitkaan tällaista julkista vainoa nykypäivän Suomessa? Kokevatko todella?  Ja nyt, nyt on ihan turha tulla sanomaan, että kaikilla on mielipiteen – ja sananvapaus, koska se ei näytä todellakaan toteutuvan tässä maassa ILMAN KAUHEITA SEURAUKSIA.  Ei sellainen ole mitään oikeaa mielipiteen- ja sananvapautta, että mielipiteensä (joka ei ole millään muotoa vihapuhetta) takia menettää työpaikkansa tai tulee edes tällä tavoin julkisesti lynkatuksi. Vaikka asia olisi miten tärkeä, ei sen vuoksi pitäisi kenenkään olla toista kohtaan törkeä. Pää pystyyn Karoliina, ja tsemppiä!

Kiitos viestistäsi!

Mun mielestä keskustelu – ainaki mitkä omiin silmiin osunu- on ollu suurelta osin asiallista, eikä mitään lynkkausta. Nämä ensimmäiseen postaukseen liittyvät siis. 

Tulihan tämän viimeisen postauksen jälkeen näköjään enemmän tylympiä viestejä. 

Mitään vainoamista tai muuta kohtuutonta ilkeilyä en tietenkään hyväksy.

Olen kirjoittanut aiheeseen liittyviin postauksiin useamman viestin, enkä ole yhdessäkään kertonut selkeää kantaani liittyen Prideen. Mielestäni ei edes tarvitse. En ole missään vaiheessa varsinaisesti loukkaantunut Karoliinan postauksista. Ihmettelin vain selitystä testistä. Niin teki varmasti moni muukin. Aiemman mielipiteen takana kun olisi voinut seistä aivan hyvin. Onhan monia, jotka ihmettelevät Priden kaupallisuutta. Toki asia olisi herättänyt keskustelua, varsinkin blogissa, jossa on paljon yhteistyöpostauksia milloin mistäkin. Sanavalinnatkin olivat – osa varmasti tarkoituksella- melkoisen ”provosoivia”. Pride-hypetykseen tartutaan, koska se nyt vaan on trendikästä jne..

 

 

 

Hyvä, että ymmärsit pyytää anteeksi. Ymmärsit varmaan sen, ettet voi sanoa mitä tahansa ilman että yhteistyökumppanit siitä älähtävät. Pysyypähän jokin roti!

 

Kiitos näkökulmastasi. Mukavaa kesää!

Tiedätkö Karoliina, ettei sinun tarvitse pyytää anteeksi oman mielipiteesi sanomista tai asiallista ihmettelyä. 

Sananvapaus on tärkeä asia ja nämä Seta-ihmiset ovat oppineet vaimentamaan kaiken keskustelun nostamalla ihan kamalan metelin julkisuudessa, jos joku lausuu mitä tahansa mikä ei heitä miellytä. On tärkeää että joku on riittävän rohkea edes ihmetelläkseen toimintaa! Mikäli jokainen joka ihmettelee tai on eri mieltä, vaikenee julkisuuskohun pelossa, sitä nopeampaa sananvapaus ja mielipiteenvapaus kapenee maassamme. Sitä on jo pitkälti tapahtunut.

Olit rohkea! Ole edelleen rohkea!

Aurinkoa päivääsi!

T. Maria

Kiitos viestistäsi ja mukavaa kesää!

Kiitos sanoistasi ja valoista sadepäivää! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X