kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.07.2018

Pienten jalkojen tepastelua

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Jopas on ollut ihanan ihana alkuviikko. Tai no maanantai, mutta tuntunut sille, kun viikko olisi lähtenyt niin tapahtumarikkaasti käyntiin, että voi jo puhua koko alkuviikosta. Se, missä eilinen oli synkeä päivä. On tämä ollut ihana ja täynnä valoa. 

Viikonloppuna juhlittiin Hipu-siskoni polttareita (niistä lisää myöhemmin) ja jösses, mikä oli sunnuntaina oli. Väsytti niin paljon, että kun ummistin silmäni ysiltä sunnuntai-iltana, havahduin vasta maanantaina seitsemän aikaa ensimmäisen kerran (ja nukun siitä vielä puolitoista tuntia). Minun piti mennä sunnuntai-iltana ”nukuttamaan” F omaan huoneeseensa niin, että ”lepään” hetken vain lattialla patjalla. Sinnehän minä olin sitten jäänyt ja kun aamulla heräsin, oli F:n sänky tyhjä. Löysin lapsosen sikeästä unesta A:n kainalosta. Oli näköjään varastanut niin miehen tyynyn kuin peitonkin.  En ollut siis herännyt edes siihen, kun tyttö oli yöllä loikkinut minun ylitseni toiseen huoneeseen.

Tänään meillä on sitten uusin virkein silmin palattu ruotuun. Pyykkikone on laulanut, kalenteri otettu esiin ja mikä parasta, saimme kauan odotetun yökylävieraan. Rakas pieni taapero tuli aamupäivällä meille hoitoyökylään. Miten jännää!

Miten nopeassa ajassa onkaan unohtanut totaalisesti sen, kuinka kokonaisvaltaista noiden pienten kanssa elämä on. Vaikka neitokainen on mitä kiltein,helpoin ja suloisin, täytyy koko ajan olla valppaana. Lääkkeet ja pienet lelut siirretty ylähyllyille ja tuntuu, kuin joka paikassa olisi vaaroja. Taas muistutus siitä, miksi pikkulapsiperheissä kaikki avohyllyt ja -tasot ovat aivan tuhoon tuomittuja.

Niin ja tämä työnteko. MITEN IHMEESSÄ KUKAAN TAAPOROIDEN VANHEMPI VOI TEHDÄ MITÄÄN HOMMIA? Ehkä oman kanssa olisi tietysti erilaista (vai onko?), mutta tuntuu, kun ei uskaltaisi laskea lasta hetkeksikään pois näköpiiristä. Tiskikoneen täytössä meni 25 minuuttia. ..mutta silti! Ihana pieni <3 (Ja jos lapsokainen nukahtaa 8 minuutissa, en voi kun nauraa. F:n kanssa ei koskaan selvitty alle tunnin.)

Nyt unille kohta itsekin. Voi olla, että lapsonen heräilee jo ennen kuutta. Jännä yö tiedossa siis!

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X