kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 19.07.2018

Kaikki, mitä olen koskaan oppinut kaappien siivoamisesta ja inventaariosta

Teksti
Karoliina Pentikäinen

//*tällä merkillä merkityt tuotteet saatu// 

Meikäläinen on kova sotkemaan ja toisaalta siivoamaan. Niinpä kokemusta erilaisista inventaarioista on kertynyt rutkasti kokemusten kautta ja lukuisista niistä kirjoista, joita olen elämässäni siisteyden saralta lukenut.

  1. Ryhdyt hommaa yksi kaappi kerrallaan niin, ettei hommaan tuhlaannut koko viikonloppua kerrallaan. Kun on tehnyt yhden kaapin ja yhden tunnin homman kerrallaan, sen siisteys inspiroi jatkamaan vähän lisää seuraavana päivänä.
  2. Hommaa pölynpyyhintä- ja imurointikamat lähelle.
  3. Tyhjennä ensin koko kaappi kaikesta.
  4. Kartoita kaappien tarpeet ENNEN KUIN ALAT siivota niitä. Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin se, että kaappia ei saa siistiksi ekalla yrittämällä, jos sieltä puuttuu inventoidessa oikeanlainen laatikko, säilytyspussi ja teline. Meikäläinen sai valita ennen meidän kodin tämän kesän urakkaa Orthex Groupilta* meidän kaappeihin ja varastoon sopivat lootat. Kuljin ihan mittanauhan kanssa ja mittailin, mitä laatikkoa minnekin kaivataan. Varastoon meni isoja kannellisia Smart Store -bokseja ja kosteuden kestäviä laatikoita. F:n huoneeseen värikkäitä laatikoita pienillä sisäjakajabokseilla ja vessaan taas minilaatikoita pinneille ja purnikoille.
  5. Jaottele sitten tavarat eri kasoihin. Itselläni kasat ovat seuraavia: takaisin kaappiin, varastoon, kirpparille, roskiin, muuhun kieroon, jonnekin toiseen kaappiin kodin sisällä.
  6. Älä anna armoa turhalle roinalle. Jos et käytä tavaraa ja se ei maritusfilosofian mukaan ”tuota iloa”, anna sen mennä. 
  7. Varusta heti paikat ja sijoituskohteet niille kamoille, jotka eivät päädy kaappiin takaisin. Muuten käy niin, että niitä ”kirpparille sitten joskus sadan vuoden päästä” nyssäköitä vaeltelee kotona kuukausitolkulla. Lopulta niihin hermostuu ja ne tunkee takaisin kaappiin.
  8. Varaa kirppispöytä, pakettiauto, kierrätyskeskuksen hakupalvelu. Koska: Edellinen kohta.
  9. Nauti työsi tuloksista, eli fiilistele kauniilla vaate- ja tavarariveillä ja dymotetuilla pikkulaatikoilla. Tämä toimii kaikissa muissa tiloissa, paitsi lastenhuoneessa.
  10. Kun olet siivonnut lastenhuoneen läpikotaisin, ÄLÄ KOSKAAN PALAA ENÄÄ HUONEESEEN. Koska jos palaat – esimerkiksi puolen tunnin päästä – et usko enää koskaan, että tekemälläsi työllä on mitään merkitystä.

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X