kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.07.2018

Mä lähden vaatetehtaalle Portugaliin!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Kun suunnittelimme tätä reissua joskus keväällä, tuntui heinäkuun 23.päivä niin kaukaiselle, etten osannut aavistaa, että reissu tulisi näin pian. Mutta siellä se jo häämöttää. Sunnuntaina matkaan jo Helsinkiin hotelliin yöksi ja maanantaina aamuna kukonlaulunaikaan mä lennän kohti Portugalia ja Portoa. Mä nimittäin lähden Portugaliin Blackmodan tehtaalle katsomaan, miten kotimaiset brändit tekevät siellä vaatteensa! Erityisesti Aarrekid ja AARRE jotka minut tuonne seikkailulle ovat kutsuneet.

Mun silmät tekstiiliteollisuuden suhteen ovat avautuneet hurjasti, kun olen päässyt tutustumaan Kivatin ja Joutsenen tehtaille täällä Suomessa. Odotan tältä tulevalta reissulta siis todella paljon. Haluan nähdä, miten ulkomailla voi toimia vastuullisesti ja Suomea hyödyttäen? Ketä siellä oikein onkaan töissä? Missä oloissa? Mitä reittiä mun ja tyttären mekko Suomeen tulee ja paljon muuta! Ennen kaikkea haluan kuljettaa teitä reissussa mun mukana ja näyttää myös teille sen, mitä minä näen. Päästää teidät mukaan matkalle ja oppia yhdessä vielä paljon enemmän tekstiiliteollisuuden lainalaisuuksista.

Vaikka teenkin kaupallista yhteistyötä Aarrekidin ja AARTEEN kanssa ja he ovat esimerkiksi reissuun minut vieraakseen kutsuneet, tuuttaan tänne blogiin ja instaan varmasti paljon myös sellaista sisältöä, josta ei ole kaupallista yhteistyötä (kuten vaikkapa nyt tämä postaus) sovittu. Joten kun postauksessa tai somessa on tuo *kaupallinen yhteistyö -merkintä, on se kaupallinen. Kaikki muu reissu-,Portugali- ja vaatehöpinä ihan vaan sitä omaa tarinaa sellaisena, kun se päivittäin suusta tai näppiksiltä tulee ilmoille.

Ihanaa perjantaita! Mä olen AIVAN täpinöissäni. Me vietetään tänään Tampereella Tammerfestejä kera sekalaisen ystäväkatraan. Skumppa on kylmässä, mansikat vielä torilla ja asukriisikin alkamaisillaan.

Ja hei: Jos haluatte tietää jotain Portugalin tehtaasta, tulee mieleen asioita joita haluatte minun selvittävän paikanpäällä tai mitä tahansa, KERTOKAA! Mä selvitän asiat parhaani mukaan! 

-Karoliina-

Kuvat:Noora Näppilä

Asu: paita, BikBok // housut, AARRE* // kengät, Vamos*

*saatu

Kommentit (1)

Heräsipä ristiriitaisia tunteita. Kotimainen vaatemerkki, mutta tehdas Portugalissa. Voiko silti sanoa vaatteita suomalaisiksi? Onko kankaat Suomessa tehtyjä? Työntekijät tehtaassa portugalilaisia? Ilmeisesti halvempaa tehdä Portugalissa, mutta ostajille silti kalliita, hmmm.

Mukavaa matkaa, otahan selvää kaikesta 🙂

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X