kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.07.2018

Helppo lankkupitsa (G) omatekoisella tomaattikastikkeella

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Menimme viime viikolla iltauinti- ja iltapalareissulle rannalle. Katselin jääkaapin sisältöä ja mietin, mitä iltapalaa kyhäilisin jääkaapin jämistä. Päätin tehdä pitsaa. Samalla, kun veivasin taikinaa, tajusin, ettei meillä ole minkään sortin tomaattikastiketta tai -murskaa. Niinpä oli pakko tehdä kastike itse. Ja samalla tehdä yhtä elämäni parhaista pitsoista. Tässä ohje myös teille.

Gluteeniton pitsapohja (2 lankkupitsaa)

 • 2-3dl kädenlämpöistä vettä
 • 0,5tl suolaa
 • loraus oliiviöljyä
 • puolikas paketti hiivaa
 • gluteenittomia jauhoja (parhaat tähän Viljatuotteen vaalea jauhoseos) niin paljon, että taikinaa on tiivistä, mutta ei niin tiivistä, kun vehnäjauhopitsapohjassa. Toisin sanoen sellaista, että taikinan voisi juuri ja juuri saada kaulittua.
 1. Sekoita kaikki aineet keskenään (tätä ei voi vaivata käsin).
 2. Kohota liinan alla minimissään 15min.
 3. Kaulitse leivonpaperilla vuoratulle pellille.

 

Tomaattikastike

 • 2-4 kpl melkein ylikypsiä tomaatteja
 • 1 valkosipulin kynsi
 • tuoretta basilikaa
 • mustapippuria
 • suolaa
 • sokeria
 • oreganoa

 

 • Surauta kaikki aineet blenderissä mössöksi.
 • Keittele mössö kattilassa hetki niin, että maut syvenevät.

 

 • Täytä pitsa lempitäytteilläsi ja paista sitä 250 asteessa niin kauan, että se on kypsä ja juusto päältä sopivan ruskea.

 

Ihania herkkuhetkiä!

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X