Helppo lankkupitsa (G) omatekoisella tomaattikastikkeella
![](https://kaksplus.fi/awpo/img/sites/68/2019/03/img_20180718_190415.jpg?s=caa43ce725686e9ad24078d9aa1dc277&fit=crop)
![](https://kaksplus.fi/awpo/img/sites/68/2020/08/img_20180718_190415.jpg?s=5b1af7c2f60059a11ddb18a368a1a54c)
![](https://kaksplus.fi/awpo/img/sites/68/2020/08/img_20180718_191928.jpg?s=6bae6b6b6c01581d294c557434e4ba51)
![](https://kaksplus.fi/awpo/img/sites/68/2020/08/img_20180718_193855.jpg?s=32c5bb37099f1d1bc1fe6847023d5804)
Menimme viime viikolla iltauinti- ja iltapalareissulle rannalle. Katselin jääkaapin sisältöä ja mietin, mitä iltapalaa kyhäilisin jääkaapin jämistä. Päätin tehdä pitsaa. Samalla, kun veivasin taikinaa, tajusin, ettei meillä ole minkään sortin tomaattikastiketta tai -murskaa. Niinpä oli pakko tehdä kastike itse. Ja samalla tehdä yhtä elämäni parhaista pitsoista. Tässä ohje myös teille.
Gluteeniton pitsapohja (2 lankkupitsaa)
- 2-3dl kädenlämpöistä vettä
- 0,5tl suolaa
- loraus oliiviöljyä
- puolikas paketti hiivaa
- gluteenittomia jauhoja (parhaat tähän Viljatuotteen vaalea jauhoseos) niin paljon, että taikinaa on tiivistä, mutta ei niin tiivistä, kun vehnäjauhopitsapohjassa. Toisin sanoen sellaista, että taikinan voisi juuri ja juuri saada kaulittua.
- Sekoita kaikki aineet keskenään (tätä ei voi vaivata käsin).
- Kohota liinan alla minimissään 15min.
- Kaulitse leivonpaperilla vuoratulle pellille.
Tomaattikastike
- 2-4 kpl melkein ylikypsiä tomaatteja
- 1 valkosipulin kynsi
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
- sokeria
- oreganoa
- Surauta kaikki aineet blenderissä mössöksi.
- Keittele mössö kattilassa hetki niin, että maut syvenevät.
- Täytä pitsa lempitäytteilläsi ja paista sitä 250 asteessa niin kauan, että se on kypsä ja juusto päältä sopivan ruskea.
Ihania herkkuhetkiä!
-Karoliina-
Jaa oma kokemuksesi