kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.08.2018

Miksi luovun ripsipidennyksistä 10 vuoden käytön jälkeen? Viikko 1.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Mä otin ripsipidennykset ensimmäisen kerran muutama vuosi ennen F:n syntymää. Toisin sanoen ripsissäni on ollut pidennykset eri mittaisia taukoja lukuun ottamatta miltei 10 vuotta. Ihan jumalattoman pitkä aika!

Olen aina rakastanut ripsipidennyksiä. Mä en ole kova meikkailemaan, mutta silmät on ollut iät ja ajat asia, jota olen meikillä halunnut korostaa. Kun ripsipidennykset tulivat markkinoille, olivat ne mun pelastus. Ihminen, joka ei piitannut meikkaamisesta sai ikään kuin ilman mitään vaivaa herätä silmämeikissä. Voiko parempaa edes toivoa? Pidennykset ovat tuoneet aamuihin lisäaikaa, kun ei ole tarvinnut meikkailla. Samoin ne ovat poistaneet iltojeni kauhun, eli vedenkestävän silmämeikin (muuta en ole koskaan käyttänyt) pesun. Se kun vaatii kovat tökötit, kauheasti pumpulilappuja ja hermoja. Kun viime talvena innostuin aamu-urheilusta, oli ripset silloinkin pelastus. Salilta pääsi miltei heti töihin, kun ei tarvinnut kun marssia suihkusta suoraan pukemisen kautta ulos.

Viimeksi olen ollut pitkän pätkän ilman ripsiä ennen joulua 2016. Ihan pienen pätkän ehdin olla tänä keväänäkin, mutta otin ripset takaisin, kun halusin, että minulla on häissä takuuvarmasti hyvät räpsyttimet.

Mielessäni on kuitenkin muhinut jo kauan ripsistä luopuminen. Ei siksi, etten rakastaisi niitä. Koska rehellisesti sanottuna RAKASTAN! Eikä siksi, että niissä olisi jotain vikaa. En ole allergisoitunut tai mitään muutakaan. En siksikään, että näkisin ripsissä mitään pahaa. Arvomaailmallisesti tai muuten.

Syy ripsistä luopumiseen heräsi kuitenkin, kun aloin miettiä, voinko jatkaa näin aina. Omasta mielestäni en nimittäin voi mennä seuraavaa loppuelämää jatkuvasti ripsihuollossa rampaten, joten päätin, että miksi en lopettaisi koko touhua nyt. Koska joka tapauksessa se kirpaisee, miksi en ottaisi kirpaisua juuri nyt.

Tiedän kokemuksesta, että omien ripsieni kunto on nyt ihan kauhea. Ripsiliimat vaalentavat omaa ripsien väriä, eikä alta paljastu nyt mustat ripset, mitkä minulla luonnostani on. Samoin ripsien mitta on aivan tynkä. Ainakin omalla kohdallani se sanonta, etteikö muka ripsipidennykset tuhoaisi omaa ripseä, ole pitänyt koskaan paikkaansa.

Kokemuksesta voin kuitenkin sanoa, että onneksi omat räpsyt myös kasvavat ja vahvistuvat. Ei hetkessä – matkasta tulee varmasti kivikkoinen – mutta ajan kanssa.

Niin rohkea en ole, että kävisin poistattamassa ripset tässä vaiheessa kokonaan (vaikka paljon niitä tippuukin ihan päivittäin). Huoltoaika on mennyt ajat sitten yli ja nyt tarkoitukseni on kasvattaa irtoripset luonnollisesti pois, jotta ehdin tottua samalla paremmin harvenevaan ripsiriviini.

Mutta nyt voisin ottaa vinkkiä. Toimiiko ripsiseerumit? Jos, mitkä? Vai onko ne aivan nou-nou -juttu? Entä risiiniöljy? Ja mistä paras ripsari ja taivutin? Näistä ajoista on aikaa jo niin kauan, etten muista mitään ripsimeikeistä.

Saas nähdä, kestääkö mun hermot tätä projektia, vai olenko kuukauden päästä ottamassa uudelleen ripsipidennyksiä. Mutta yritetään nyt ainakin! Joka tapauksessa mulla on selvästi alkamassa tällainen luonnollisemman kauneudentavoittelun vaihe, kerran tukallekin kävi viimeksi näin. Kuvat postaukseen muuten otti 7-vuotias, eikä naamassa (kuten EHKÄ huomaatte), ole muilta osin meikkiä. 

-Karoliina-

 

Kommentit (2)

Jos et oo kokonaan valmis luopumaan näyttävistä ripsistä, niin miten olis omien ripsien kestotaivutus? Yumi lashes on ainakin yksi tekniikka, jolla lyhyistäkin ripsistä saa miltei pidennysten kaltaiset. Itse oon ihan rakastunut tähän 🙂 Käyn ottamassa silloin tällöin ja ei ole vaikuttanut ripsien kuntoon negatiivisesti.

Ei ole kokemusta muista kuin vain omista ripsistäni, mutta. Oon kuullut risiiniöljystä niin hyvää, että ostin juuri omani yliopiston apteekin luonnonkosmetiikan sarjasta (omia ripsiäni vahvistamaan). Muistaakseni Katja Kokko kirjoitti aiheesta jossain vaiheessa lähimenneisyydessä.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X