kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 02.08.2018

10 x gluteenittomat täysosumat

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Multa on pyydetty useammankin kerran viime aikoina juttu gluteenittomista tuotteista. Tässä alkuun muutama vinkki.

  1. Parhaat gluteenittomat jauhot ja jauhoseokset tekee Viljatuote. Ne ovat ihan ”oikeaa” jauhoa, ei vaan valkoista perunajauhomössöä, ja sekaan laitettu psyllium tekee leivonnasta melkein vehnäjauhotasoista.
  2. Cafe Pella`s – Tampere. Kahvila aivan ydinkeskustassa, jossa varmaankin 80% tuotteista on gluteenittomia. Ihana, kun saa kerrankin valita herkun niin, että voi pohtia, mitä tekee mieli. Ei niin, että ”mikähän on tämän paikan ainoa gluteeniton tuote”.
  3. Hannun leipomon leivät. Ihana tumma jälkiuunileipä on sellainen köyhän miehen ruisleipä. Kun sen paahtaa, voi melkein kuvitella syövänsä ruisleipää. Gluteenittoman ihmisen pieniä iloja.
  4. Lidl. Siinä on kauppa, joka on panostanut viime vuosina hyvin gluteenittomiin tuotteisiin. Oma lempparini on 100% kaurasydän (moni gluteeniton voi syödä normikauraa) ja olenpa ostanut mm. gluteenittomia kalapuikkoja ja kerran jopa töihin valmispasta-annoksen. Ihan oli syötävää. Einekseksi.
  5. Urtekramin gluteeniton pasta!
  6. Laukontorin vohvelikahvila Kahveli. Kaikki vohvelit on jo suoriltaan gluteenittomia. Oma lempparini on kinkku-cheddarvohveli. Plus tietysti perinteinen makea kermavaahdolla ja vattuhillolla.
  7. Tammelan torilla taas parhaat aamupalaleivät Kahvikeitaasta. Tiskissä leivät ovat ”normaaleja”, mutta pyytämällä saa gluteenittoman leivän tai sämpylän samoilla herkkutäytteillä.
  8. Risentan Chia-siemennäkkileipäseos. Niin koukuttavaa näkkäriä puoli-itsetehtynä.
  9. Fazerin Wienernougat. Yksi kaikkien aikojen lempparisuklaistani on gluteeniton (ja muuten myös maidoton).
  10. Napolin ja Sitkon (taas Tampereella, anteeksi muu Suomi) gluteenittomat pitsat. Hyviä, ohuita ja maistuvat ennen kaikkea oikealle pitsalle. Ei mitään pakastepohjakoppuroita.

-Karoliina-

 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X