kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 22.08.2018

Oman hiusvärin kasvatus! Ongelmia ilmassa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Olen kasvattanut omaa hiusväriäni esiin toukokuusta lähtien. Prosessi on ollut siinä mielessä hirveän helppo, että juurikasvu ei ole tuottanut päänvaivaa. Päinvastoin! Kun värjätty osuus ja oma juuri ovat nyt lähellä toisiaan, on kasvatus ollut helpompaa kuin blondin tukan ylläpito. Väri on ollut juuressa myös juuri sellainen kuin muistinkin, ja Umpun värjäämä osuus – siis se vanha blodaus, jonka päälle laitettiin ruskea sävy – sointunut hyvin juurivärin kanssa. Kuten oli siis tarkoituskin.

Mutta onpas eteeni sattunut erikoinen ongelmakin. Nimittäin se, että luomutukka rasvoittuu varmasti kolme kertaa nopeammin kuin entinen, monen monta kertaa käsitelty hiusosuuteni. Kun ennen pystyin vetelmään viikon kahdella tukanperuskerralla (jos en kauheasti hikoillut päästä), täytyisi nyt tukka pestä joka toinen päivä. Oma hius kun on niin paljon terveempää kuin käsitelty, kuiva osuus.

Nyt olenkin miettinyt, kuinka pärjään jatkossa kahden niin erilaisen hiustyypin kanssa. Kerran nuo molemmat kuitenkin sijaitsevat omassa päässäni ja niitä tulisi hoitaa samoilla pesu- ja käsittelykerroilla. Sanoisinko, että pieni haaste. Vinkit saman ongelman kanssa kamppailleilta otetaan ilomielin vastaan!

-Karoliina-

Kommentit (2)

Itse painin saman vaivan kanssa myös! Olen ottanut käyttöön tuuheuttavan shampoon jonka pitäisi olla shampoista se vähiten hoitavin ja sitten siloittavan hoitsikan latvoihin. Shampoona siksi vähiten hoitavin jotta se ei lässäyttäisi heti hiuksia. Hoitoainetta käytän ainoastaan latvoissa. Jätettävänä hoitoaineena käytän latvoihin korjaavaa voidemmaista seerumia. Nämä tuotteet siis goldwellilta. Huomasin tämän kyllä helpottavan vaikkei kyllä tilanne ole vieläkään täysin sama kuin ennen värjäämättömiä hiuksia. Hiuspohjalla kestää myös tottua uuteen tilanteeseen ja rasvoittumisen pitäisi  helpottaa. Hiuspohja myös tottuu jos sitä jatkuvasti pesee, se saa silloin ns luvan rasvoittua. Käytän kuivashampoota hätätilanteissa kun pitää lähtä äkkiä johonkin ja tukka on lintassa! 🙂 

Kannattaa laittaa shampoota vain hiusten tyveen ja jättää latva peseytymään huuhtelun yhteydessä ja hoitoaineet vain latvaan. Kannattaa välttää muotoilutuotteita ja sitkeästi pidentää pesuväliä vähän kerrallaan. Mulla myös stressitaso ja hormonikierto vaikuttaa hiusten likaantumiseen. Suosittelen siirtymistä hiustenhoitotuotteissa luonnonkosmetiikkaan, jos et jo ennestään niitä käytä. Itselläni pesuväliä sain pidennettyä entisestään myös siirtymällä palashampooseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X