kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 15.09.2018

Aina kun olen lapsuudenkodissani...

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä en ole käynyt sitten kesäloman Hankasalmella lapsuudenkodissani. Mutta nyt me tulimme F:n kanssa kaksistaan eilen tänne. Tajusin pakatessani reissukassiin eilen kynsiviilaa, kuinka ennalta-arvattava olenkaan, kun matkustan Hankasalmelle. Teen nimittäin Hanksulla aina samat jutut.

 • Teen pedikyyrin. Isi kysyikin kesällä, kuinka usein laitan varpaankynteni, kun hänestä tuntuu, että olen aina lakkailemassa niitä. Oli pakko vastata, etten tee niitä koskaan muuten kuin Hanksulla. Syy tähän on varmasti se, että Hankasalmi on yksi niistä harvoista paikoista, jossa minulle on luppoaikaa. Kun ei tarvitse tehdä ruokaa tai töitä, eikä pestä pyykkiä, voi keskittyä vähemmän pakolliseen.
 • Käyn kirppiksellä. Minun kaikkien aikojen lempikirpputorini on Hankasalmen Aseman kylällä sijaitseva Aseman Kirppari. Se on sekä minun, että F:n vakiokohde, jossa haluamme aina mummolassa käydessä vierailla.
 • Juon kahvit MelliEllissa, eli kylän ainoassa kahvilassa.
 • Käyn mummolla.
 • Saunon mökkisaunassa. Meillä on Hankasalmella myös lapsuudenkotini lisäksi mökki. Aina kun mahdollista, saunomme siellä. Puusaunan ja järven yhdistelmää ei voita mikään kylpylä. Tosin en tiedä, uskallanko enää järveen tänään.
 • Syön äidin tekemää ruokaa.
 • En itse nukuta F:ää. Harvoin saan edes nukkua samassa huoneessa, koska F haluaa nukkua mummon kanssa.
 • En pakkaa koskaan mukaan yöpukua tai hammasharjoja, koska meillä kaikilla on ne odottamassa mummolassa.
 • Jos olen ahkera, käyn iskän kanssa kuntosalilla tai lenkillä.
 • Nukun niin pitkään, kun huvittaa. 
 • Kiroan nettiä, joka ei toimi. Varsinkin olohuoneen sohva on katvealueella.
 • Katson dekkaria. Wallanderit, Beckit ja muut on mun ja mun vanhempien yhteinen juttu. Jännitys ei synny itse leffasta, vaan siitä, minkä minuutin kohdalla meidän iskä möläyttää loppuratkaisun. Tuntuu, että hän on katsonut aivan liian monta elokuvaa etukäteen.
 • Näen, kun F leikkii minun ja siskojeni lapsuudenleluilla. Parhaita todella raffia muotoilua olevat Dublo-hahmot ja ”tuoksuvat” My Little Ponyt. Ne vielä pulleat. 

-Karoliina-

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X