kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 26.09.2018

Joutsen-untuvatakkiarvonta! + 10 vinkkiä laadukkaan untuvatakin tunnistamiseen!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
642 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Joutsen Finland Oy // 

 

 

Moni teistä on kysellyt multa vinkkejä Instan puolella untuvatuotteiden hankinnasta. Kirjoitin joskus aikanaan untuvavuodevaatteista täällä, ja nyt kerron taas mun omat havainnot untuvatakeista. Mähän olen tehnyt töitä kotimaisen untuvatuotevalmistaja-Joutsenen parissa jo tovin, joten mulla on himppunen kokemusta jo niin sanotusti myös kulissien takaa. Ja toki käyttäjänäkin, koska tietysti untsikoiden käyttö on lisääntynyt huimasti tässä vuoden aikana.

Kokosin tähän mun omat vinkit siitä,

KUINKA TUNNISTAA LAADUKAS UNTUVATAKKI?

  1. Selvitä, mistä takin untuva on peräisin. Kaikki Joutsenen käyttämä untuva on peräisin EU-alueelta ja kaikki Joutsen-untuva on lihanjalostuksen sivutuotetta (ts. sitä materiaali, joka muuten päätyisi hukkaan). Koko prosessi noudattaen EU:n määräyksiä ja lainsäädäntöä, eikä untuvaa esimerkiksi näin ollen nypitä koskaan elävältä linnulta. Joutsen käy myös säännöllisesti tarkistamassa kumppanuustiloilla tuoteprosessia ja sitä, miten lintuja kasvatetaan. Joutsen tuntee jokaisen tilan ja tilojen johdon, josta untuva tulee.
  2. Tarkista, onko untuvatäyte todella 100% untuvaa vaan vain osaksi untuvaa. Untuvan lämmönsitomiskyky ja hengittävyys ovat omaa luokkaansa. Jos siis haluat kevyen, lämmittävän, mutta toisaalta takin, joka ei hiosta, tulee täytteen olla 100% untuvaa.
  3. Katso, ettei takin saumoista tunge täytettä ulos. Jos tunkee jo kaupassa, ei se ainakaan vähene käytössä.
  4. Tarkista, että takin voi pestä ihan normaalisti kotona pesukoneessa. Se, että takin voi pestä normaalisti kotioloissa, helpottaa tuotteen huoltoa ja samalla sitä, että untuva säilyy hyvänä. Säännöllisesti pesty untuvatakki kun kestää paremmin pitkää käyttöä ja samalla myös untuvan ominaisuudet tulevat paremmin esille.
  5. Kysy, kuinka takissa käytetty untuva on puhdistettu. Monillahan on se mielikuva, että untuva ei sovi esimerkiksi allergikoille. On totta, että kaikki untuva ei sovi, koska vaikkei itse untuva allergisoisikaan, siinä oleva hilse ja pöly kylläkin. Siksi untuvan puhdistusprosessi on oltava riittävän tehokas. Joutsen puhdistaa untuvansa monivaiheisella Down System -menetelmällä, jonka ansiosta Joutsenen untuva on maailman puhtainta. Prosessi on toki hinnakkaampaa kuin yksinkertainen puhdistus, mutta samalla Joutsen voi taata, että tuotteet ovat laadukkaita myös puhtautensa ansiosta. 
  6. Läimäytä takkia! Ehkä vähän hassu vihje, mutta sen avulla huomaat, pöliseekö takki. Jos pölisee, ei untuva ole luultavasti puhdistettu niin hyvin kuin olisi pitänyt. Sen lisäksi, että pölisevä takki ei tietenkään sovellu herkille, vaikuttaa epäpuhtaudet suoraan untuvatäytteen ominaisuuksiin lämmön ja käyttöiän osalta. Mitä puhtaampaa untuva on, sitä paremmat ovat takin käyttöominaisuudet. 
  7. Pue untuvatakki päälle. Vasta kun saat takin päällesi, tajuat, mistä on kyse. Itseni yllätti ainakin täysin se, kuinka kevyitä ”isotkin” untuvatakit voivat olla! Itse asiassa tästä on tullut mulle jopa pieni ongelma. Yhtäkkiä kaikki muut takit – vaikka hyviä ovatkin – ovat alkaneet tuntua kauhean raskaille.
  8. Mieti, millaisen untuvatakin tarvitset. Joutsenelta löytyy esimerkiksi kevytuntuvatakkeja ja niitä kovan pakkasen muhkeita talviuntuvatakkeja. Vaikka untuvan ominaisuudet sopivat moneen menoon, kannatta valita takki omiin käyttötarpeisiin. Joskus lyhyt jakkumainen takki on paras valinta (esim. alkusyksyyn, sisätakiksi kylmään toimistoon tai sitten jopa paksumman takin alle koville pakkasille) tai sitten jossakin tilanteessa mikään ei voita melkein nilkkoihin asti ylettyvää maksitakkia.
  9. Pyydä myyjän apua takkivalinnassa! Mulla itselläni on esimerkiksi Joutsenen takkeja koosta XS kokoon M. Toisin sanoen riippuu paljon takin mallista ja käyttötarkoituksesta, millainen takki ja missä koossa sopiikin parhaiten. Mun XS-takit (Neilikka ja Mercier) ovat sellaisia ”mekkotakkeja”, kun taas isommat over size -henkisiä pidettäväksi muhkeiden paitojen ja boufriend-farkkujen kanssa. Itse asiassa valitsin ensin tuon kuvan Kanerva-takin koossa XS, mutta näiden kuvien jälkeen vaihdoin sen kokoon S. Halusin, että takki on vielä isompi ja ilmavampi.
  10. Ajattele yhtä kautta pidemmälle. On ihan totta, että laadukas untuvatakki on monellekin sijoitus, johon pitää säästää hetkinen. Toisaalta samalla se on valinta, joka on ekologinen (=ei uutta takkia joka talvi). Joutsenella pyritäänkin suunnittelemaan takit niin, että ne näyttävät hyville ja ajankohtaisille vielä vuosienkin päästä. Joskus mua vähän tylsistyttää termi ”klassinen”, koska siitä tulee mieleen usein vaan jotain mautonta ja hajutonta. Mun omasta mielestä Joutsenelle klassisuus on kuitenkin kaukana tylsyydestä. Ja mä ajattelinkin, että Joutsenen takkien klassisuus on samaa klassisuutta kuina klassisuus farkuissa tai vaikka biker-nahkatakissa: Joutsenella takit ovat sellaisia, että ne kestävät aikaa, mutta niissä on silti aina palanen särmää ja ajankohtaisuutta.

 

Ja nyt tämä paras osuus. Talven Joutsen-takeissa on muutamakin ihana unisex-uutuus. Yksi niistä on ihanan muhkea, lämmin ja kevyt Aarni-takki. Vaikka nimi ehkä viittaakin hieman maskuliiniseen suntaan, sopii takki niin miehille kuin naisillekin. Katsokaa vaikka Krista Keltasen kuvaamat ja Jonna Kivilahden stailaamat  AW18-19Aarni-kuvat! Takin ovh. 399e. Voit osallistua arvontaan kommentoimalla oman takkikokosi tähän alle! Arvonta-aikaa reilu viikko, eli torstaihin 4.10 klo 7.00 asti! Osallistumalla arvontaan annat luvan minun nähdä sähköpostiosoitteesi siinä tapauksessa, jos voitat kisan. Sähköpostiosoitteet tallentuvat blogialustalle salasanani taakse, kun osallistut arvontaan, mutta sinun ei tarvitse laittaa niitä muille julkisesti nähtäville. Arvontaan voi osallistua, vaikkei olisi kirjautunut Lilyn käyttäjäksi. 

-Karoliina-

Karoliinan kuvat: Noora Näppilä 

Kommentit (642)

Miehen koko xl.
Ihana ja lämmin takki!❤

XL olisi varmasti mukavan väljä ja lämmin!

Mukana. Koko S.
Joutsen untuvatakki on aivan must
Mulla ei oo koskaan ollut lyhyttä untsikkaa, ois kivaa saada tuntumaa sellaiseen

S-koko saattaisi olla hyvä 🙂

Luulen, että kokoni on L tai XL, mutta olisipa kiva päästä sovittelemaan

L, jos menee samalla mitoituksella kuin naisten takit.

Oi vitsi, onpa täydellinen takki! Pääsispä jo kaivautumaan sen sisälle lämpimään 🙂 Jos onnetar suosii, niin otan mielelläni tämän ihanuuden koossa S. Kiitos upeasta arvonnasta!

Ihania takkeja! Sopiva koko olisi varmaan M

Untuvatakki olisi kyllä ihana! Koko M

Osallistun arvontaan ja takin koko luultavasti M-kokoa 🙂

Ihanan muhkea takki! XL-koko olisi varmaan sopiva.

Miehelle tai pojalle lahjaksi koko L

Meinasin jo ostaa Joutsenen takin, mutta kokeillaanpa eka onnea! Mukana arvonnassa, koko L. 🙂

Vau onneaan on pakko koittaa , koko L

Mukana arvonnassa, S koko!

Mahtava takki! Koko M sopisi minulle.

Osallistun M-koon takin arvontaan 🙂

VAkikäyttäjä jo 30v…. L tai XL

Tuo päällä ei tarvitsisi palella.Aivan ihana takki<3 koko M olisi varmaankin sopiva

L koko olis varmaan sopiva 😉

Joutsen ja sen ajattomat kotimaiset laatutuotteet <3 XS

Näyttää ihanan lämpimältä. Kokoni on S 🙂

Oi ihanan muhkea, varmaankin koko M hyvä

Mukana arvonnassa, vaatekoko M-L. Takin nimi osuvasti rakkaan esikoispoikani nimi, olisi hauskaa pukeutua siis nimikkotakkiin ️..!

Yksi Joutsenen takki käytetty loppuun ja uusi olisi kiva yllätys.Koko M/L

L-koko. Olisi hieno takki.

Olen haaveillut ihanan muhkeasta ja lämpöisestä pitkästä untuvatakista jo pitkään eli ehdottomasti olen mukana arvonnassa Koko S.

Miten ihana takki! Uskoisin että kokoni olisi xs.

Joutsen on mun ikisuosikki. Varmaan 20v vanha takki käyttökelpoinen. Koko L

Ihana takki! Kokoni on S. 🙂

Mukana arvonnassa, koko S 🙂

Varmaankin M-koko olisi sopiva 🙂

Moikka,

Luin pitkästä aikaa sun postauksia ja ajattelin, että täytyypä kirjoittaa ja kiittää monesta postauksesta. Olet kirjoitellut paljon viisaita juttuja lähiaikoina. Etenkin kieltäytymispostaus kolahti. Joutsen-takin arvonnan takia pysähdyin heti kommentoimaan, juuri takaisin Suomeen ulkomailta muuttaneena on juuri tajunnut, että kunnon lämpimille talvivaatteille olisi tarvetta. (Koko S)

Mukana arvonnassa, takin koko L / XL mallista riippuen.

Ihana takki! Kokoni on S 🙂

takin koko M tai L, takki menisi miehelleni

Siis tää on niiiiiin ihana! Oon himoinnut tätä täksi talveksi ja oli pakko tulla koittamaan onnea

Ihana takki, koossa M olisi varmaan täydellinen

Aah kuinka ihana. Ja tuo ois ihan mun väri. Olen ostanut Joutsen-untuvapeiton ja se on niin ihana . Nyt kuolaan tuon takin perään. Mukavaa syksyä!
Kokoa L

Ihana takki! Sopiva koko on luultavasti S.

Ihana arvonta! Mallista riippuen kokoni on joko S tai M.

Ihana takki! Koko M voisi olla sopiva.

Aarni on niin ihanan näköinen! Kokoni on XL.

Oi mukana ehdottomasti untuvatakin arvonnassa! Kokoa on vähän vaikea arvioida, koska minulla ei ole koskaan ollut Joutsenen takkia. Hmm varmaan XS tai S. Jos voitan, niin pitää käydä nopsasti testaamassa liikkeessä. 😀

Oih, oon aina haaveillut Joutsenen takista! Mukana siis 🙂

Koko M olisi ihana vauvan kanssa ulkoillessa! ️

Tämä ihanuus tulisi minulle koossa s

Olen unelmoinut niin kauan kunnon Joutsen- takista!
Ehdottomasti mukana arvonnassa, kokoni varmaan xs.

Upea takki! Mulle menee koossa S. Sormet ristissä!

Aivan ihana takki – täydellinen lähestyvään talveen! Mukana arvonnassa M koolla 🙂

 

heti tuli lämmin, kun ajattelin tuon päälleni. 🙂 koko xs

Mukana arvonnassa! Takin koko 38

Täällä Pohjois-Suomessa asustaessa tämä takki olisi täydellinen! Kokoni takissa olisi luultavasti M (/S).

S-koko olisi varmaan sopiva, mikäli voitto osuisi kohdalleni 🙂

Mukana arvonnassa!! Koko M

Mukana arvonnassa, koko S 🙂

Ihana arvonta 🙂 koko L.

Oooo, näyttää niin ihanan lämpimiltä.

Pitäisikin jo kaivaa talvitakki varastosta Varsinkin viime yönä olisi ollut tarve kun koira herätti klo 3 pihalle. Ei ollut lämmin.

Kokoni olisi L jos voitan. 

Oi, olisi täydellinen takki päivittäin ulkoilevalle vilukissalle!

Toipas onkin nätti takki 🙂 Ja muodon vuoksi, koko S!

näyttää ihanan lämpimältä! koko L olisi varmaan passeli 🙂

M-kokoinen saattaisi olla passeli.

XL (XXL).
Tässäkö se oli arvontaan osallistuminen?

Mukana arvonnassa, koko on S / M, ei oo tullut perehdyttää Joutsenen kokoihin tarkemmin vaikka muutaman kerran on jo kaupassa tullut niitä ihasteltua!

Kiitokset hyvästä postauksesta, koko xl. Takki olisi mieleinen.

Aivan super ihanan näköinen takki! Itsellä juuri lyhyt mutta hieman paksumpi untuvatakki etsinnässä, pyöräilen vuoden ympäri ja tarvitsisin lämpimän takin mutta en liian pitkää joka häiritsisi polkemista. Koko olisi varmaan M tai L, vähän vaikea sanoa ilman sovitusta mutta veikkaisin että hieman väljempää kokoa kun kun unisex-malli kyseessä niin silloin varmaan M riittäisi.  

Vaikea sanoa täysin oikeaa kokoa, jos se noin paljon vaihtelee, mutta S lienee turvallisin valinta 🙂

Koko S! Kivaa syksyä Karoliina 🙂

Mukana arvonnassa! Sopiva koko olisi varmaankin S.

Mukana, koko L olisi varmaan sopiva!

Onpas hieno takki. Viime talven värjöttelin kylmissäni vanhalla toppatakilla, joka on pesujen jäljiltä jo parhaimmat lämpöominaisuudet menettänyt. Lapsille ostin uudet toppavaatteet, mutta jäin toistaiseksi itse ilman. Täytyypä siis tulla mukaan kokeilemaan onneani, L-koko olisi varmasti hyvä 🙂

Ihana takki, minulla on valkoinen untuvatakki joka oli vika ostos, pitää pestä jatkuvasti ja sehän pilaa takin. Kokoni on L.

Mukaan mahtavaan arvontaan, M koko olis passeli ensi talveen.

Mukana arvonnassa! 🙂 Takin koko XS

Mukana arvonnassa. L-kokoinen varmaan menis miehelle.

Ooo kylläpä lämmittäisi tätä vilukissaa! Takkikoko S

Mukana kisassa, joutsenen takki on ollut kauan toiveissa! Takkikoko S.

Mukana arvonnassa! Takin koko voisi olla M, uskon että sopisi yhteisomistukseen poikaystävän kanssa 🙂

Joutsenen untuvatakkeja sovitin yhtenä talvena, ihania olivat, mutta hinnakkaita. Kooksi tämän kokeilun perusteella arvioisin L-XL.

Meneekö tuo siis myös miehille? Mä sanon XL ja antaisin lahjaksi miehelleni, koska itselleni tuollainen malli ei sovi.

Ihana takki! Koko olisi varmaankin L.

Voi miten hieno takki, S olisi varmaan sopiva. 🙂

Tuntuu, että pari vuotta sitten Joutsenen takit eivät olleet ns. ajan hermolla. Nykyään takit ovat todella tyylikkäitä ja ehdottomasti haluaisin merkin takkeja täydentämään omaa takkivarastoani!
Kokoni on xs, jos onni osuu kohdalle arvonnassa 🙂

Mukana arvonnassa! Koko s.

Ihania takkeja! Mukana kisassa ja koko Xs tai S.

Joutsenen tuotteet ovat super laadukkaita Minulla on jo paksu talviuntuvatakki ja tarvitsin vielä kevytuntuvan. Meiltä löytyy myös Joutsenen talvi makuupussi -30 asteeseen tarkoitettu. harmi että Joutsen ei enää valmista niitä.

Ihana möhkötakki! Mukana arvonnassa koolla M

Mukana arvonnassa ja takin koko L.

Mulla ei ole ollut untsikkaa sitten 90-luvun. S-koolle olisi käyttöä

Aivan ihana takki! 🙂 Koko M.

En ole ihan varma koosta, todennäköisesti M on sopiva valinta. Ihanan muhkea ja varmasti lämmin!

Ihana takki! S-koko taitaisi olla sopiva.

Ihana takki! L koko olisi sopiva.

Puolisolle tämmöinen tulisi tarpeeseen! Koko M.

Joutsenen takit on ihania! Oma kokoni on M 🙂

Kokoni on luultavasti M. Joutsenen lämmin untuvapeitto on ihana, takkia ei vielä ole.

Mukana ja takki kokoa M olisi ihana ylläri

Takista m-koko olisi sopiva!

Ihana takki! Mukana arvonnassa, koko M

Ihana <3 S-kokoinen olisi juuri passeli

L-koon untsikka olisi kyllä aarre, jota vaalisin huolella

Teinityttöni otti minun Joutsenen untsikan käyttöön viime talvena ja minä jäin palelemaan :)) XS olisi kokoni.

Koska tämä syväjäädytysaikakausi on taas alussa, M-kokoinen takki lämmittäisi mahtavasti.

Oi mikä täydellinen takki tulevaan talveen! S on kokoni.

Aivan ihana! Sopiva koko olisi varmaan M.

Kaunis takkia! Mukana arvonnassa. S-koko olisi varmaankin sopiva.:)

Mukana arvonnassa. Kokoa on hieman vaikea arvioida, luultavasti kuitenkin M.

Ihana takki! Mukana arvonnassa ja koko M!

Talvitakki on vielä hankkimatta, viimeiset vuodet menty samalla takilla ja nyt on kyllä jo aika päivittää 😀 koko m olisi passeli

Koska takkia ei koossa xs ole itselleni niin koko L tai XL miehelleni 🙂 olis mahtava

Kaunis, lämmin ja laadukas takki! Mukana arvonnassa. Koko S.

S tai M. Tänä talvena ajattelin panostaa juurikin Joutsenen takkiin, en jaksa enää palella talvella!

Ihana takki! Olisipa mahtava ulkoilla talven tuiskuissa kunnon takilla. Kokoni on M/38. Mukana arvonnassa.

Voi ku ois täydellinen takki pidemmäksi ajaksi käyttöön!töihin (päiväkotiin) ja kotiin tietty
Koossa s.

Mukana! Takista ei taideta valmistaa kokoa XS? Ottaisin pienimmän koon, eli se taitaa olla S. 🙂

Olen jo useamman vuoden haaveillut Joutsenen takista. Vielä en ole koskaan omistanut ns.täydellistä talvitakkia. Jospa nyt? Ja koko olisi mitä luultavimmin xs

Ihana takki, luulen että kokoni olisi XS 🙂

Mukana arvonnassa. Takin koko M.

Ihana takki ja koko olisi XS/S

Uh emmä kestä!! Menee toivelistalle vaikkei arvontavoitto osuiskaan kohdalle… Veikkaan, että S-koko olis mulle se oikee!

Ihana takki, ja kestää luultavasti käytössä monta vuotta! Takkikokoni on S.

Mikä arvonta, ehdottomasti mukana! Takkikokoni on XS.

Voi miten ihania takkeja! Mun koko on S/34

M tai L. Kiitos!

Haaveena Joutsenen untuvatakki 🙂 koko M

Ehdottomasti mukana! Koko S.

Ihana! Koko M olis kiva 🙂

Oih, ikuiselle vilukissalle tämmönen ihana, lämmin untuvatakki olisi kuin lottovoitto Kokona varmaan XL

Koko 36. Kyllä lämmittäisi ️

Mukana arvonnassa ja XS 🙂

Mukana, koko olisi varmaan M.
Entinen 15 vuotta vanha Joutsenen takki toimii yhä 🙂

Mukana! S koko lienee passeli 🙂

XS/S (aiemmat Untuvat tätä kokoa) kokotaulukkoa en kylläkään katsonut;-)

Oi ihana muhkea untsikka <3 Yksi hyvä syy odotella talvea 🙂 Osallistun arvontaan ja takki koossa S on minulle sopiva <3

Oi miten ihana takki! Koko xs varmaan sopivin.

S tai M – lämpimältä näyttää! 🙂

Ehdottomasti mukana-opiskelija äidille olisi unelma takki tälläinen voittaa

Lapsena Joutsen-takki oli niiiiin nolo, nyt sellainen olisi ihana. M:mä on aina hyvä, kokonakin.

Voi tällaista kiusattua sytopotilasta lämmittäisi tuommoinen ihana takki, koko M.

Oi, takin koko olisi S tai M riippuen mitoituksesta!

Ehdottomasti tämä koossa S!

Joutsen on aivan huippu!!! Koko  S

Isoin mahdollinen eli ilmeisesti XL.

Mulla onkin talvikäytössä pelkkiä untuvatakkeja, mutta ei mitään noin laadukasta! Eli kokeillaan arpaonnea, ja jos se sattuisi suosimaan, niin koko olisi M tai L.

Koko on M, toivottavasti onnistaisi!

Olispa arpaonnea! Koko S

M kokoisena olisi varmasti sopiva talven tuiskuissa lämmittämään.

Ihana takki olisi! Ikinä ei oo varaa ostaa tuon hintaluokan takkeja itse, olisi ihana kyllä! Koko M..

Mukana arvonnassa! Koko xs tai s olisi sopiva

Lämpimältä näyttää! S- koko olisi varmaan sopiva.

Onpa mahtava arvonta jonka palkinnon antaisin päiväkodissa työskentelevälle miehelleni kylmien talvipäivien varalle. Koko lienee M.

Aivan loistopäivitys. Olen miettinyt paljon uuden untuvatakin hankintaa. Canada Goose on ikivanha jo, yli kymmenen vuotta, edelleen kunnossa, mutta liian painava.
Uusi takki koossa M lämmittäisi mieltä ja laittaisin vanhan takin kiertoon seuraavalle tarvitsevalle.

Todella kauniita, ja ihanaa kun tuot esiin laadukkaita vaatteita 🙂 XS

Xs tai s riippuen takin mitoituksesta

Oi, tulee ihan lämpöinen olo kun vain ajatteleekin tuota takkia <3 koko on M-L, olisipa ihana voittas tuo!

Oi, tämä takki lämmittäisi perhepäivähoitajaa kun lasten kanssa ulkona touhuaa 🙂 Koko S

Laadukas untuvatakki kiinnostelee, kokoni on L.

Pitkään olen haaveillut kunnon untuvatakista, ehkä tänä talvena

Ehdottomasti arvonnassa mukana. Niin vaatteet, irtaimisto ja terveys on mennyt uusiksi homeasunnon takia. Uusi talvitakki uupuu ja rahat finaalissa. Koko S. Kaunista syksyä!

Olispa mahtava tälläsenä vilukissana voittaa lämpönen takki, koossa S

Oi vitsi, miten tulisi lämmin, kunnollinen takki tarpeeseen. L.

Aivan ihana takki. Tulisi käyttöön koossa xs.

Talven pakkasia varten olisi ihana saada uusi laadukas untuvatakki. Oma kokoni on S!

Ihana arvonta! S-koon takki lämmittäisi kehoa ja mieltä.

Koko L minulle, jos onni suosii 🙂

Koko S lämmittäisi mukavasti sydäntä ja mieltä <3

Oih, oon just muuttanut Helsingistä lappiin ja tää takki pääsis tositoimiin testiin tänne pakkasiin. Koko S, tai XS mikäli löytyy.

Mukana! Entinen joutsen xs-kokoa mutta jotain xs-m väliltä lienee oikea koko. Huippu takkeja nämä!

viime syksynä ostamani joutsen-takki oli auttamatta liian iso ja piti myydä eteenpäin. olisi ihanaa saada vihdoin sopiva! luultavasti koko s.

Oi, olisi ihana! Mukana siis, kokona S 🙂

Ihana arvonta, kiitos! L tai XL

Onpa kiva takki 🙂 koko xs

Oon itseasiassa pidempään jo haaveillut joutsenen untuvatakista ja kun olivat viime talven jälkeen pienessä alessa melkein painoin jo tilaus nappia, mutta jäi painamatta. Ehkä siksi että pääsääntöisesti haluan kyllä kokeilla vaatteita ennen ostopäätöstä, ihan siksikin että oon ihan onneton palauttelemaan nettiostoksiani. Mutta siis ehdottomasti mukana ja koko luultavasti S. Ihan niinkuin itsekin sanoit koko politiikka vähän vaihtelee… oon tavallaan tosi pieni (saatan mennä kokoon xs) mutta sitten mulla on hartiaa että joskus S:kin saattaa ottaa kiinni. Mutta suurin osa vaatteista on koossa S niin sanotaan se. Voi kun voittaisin. 

Ihana untsikka! Tulisi tarpeeseen kun entinen jo useita vuosia vanha. Koko on M.

Mukana arvonnassa!! koko S

Ihana takki! Vähän vaikea arvioida kokoa mutta S olisi varmaan sopiva. (xs mahdollisesti myös jos takki on suurta mallia)

Ihana takki <3 Mukana arvonnassa ja koko M.

Upeita.
Koko XL toivottavasti mahtuisi…

Upeita.
Koko XL toivottavasti mahtuisi…

Näyttääpä lämpimältä. Juuri tuollaista tarvitsisin. Koko m saattaisi olla passeli.

Meillä mies tarvitsis tälläsen, sillä hiihtelee pihalla niin plirulla takilla että palelee jo tossa etuterassilla. Koko taitais olla L.

Osallistun arvontaan. Edellinen Joutsen onkin jo 15 v vanha.
Olisikohan kokoni s tai m…

Ihanan muhkea takki!
Mukava kuulla uusia vinkkejä.En tiennyt että untuva voi allergisoida.Sinisilmäisenä olen kuvitellut myös kaiken untuvan olevan ”hyvää” ja puhdasta.Tärkeä muistutus taas siitä että laatu&eettisyys maksaa.
Luultavasti S kokoinen olisi sopiva

Mukana arvonnassa 

Oikein menisi jos koon L saisin.

Mahtaisikohan tämä takki sopia jaettuun käyttöön puolison kanssa 😀 kokoa on kyllä vaikea arvioida, olisikohan S tai M

Oi, tulisi niin tarpeeseen tänne pohjoiseen. Kokoni olisi L 🙂

Mukana arvonnassa! Kokoni on M.

Mukana arvonnassa! Mallista riippuen koko s-m.

Ihana takki, uskoisin että Joutsenen mallistosta koko S olisi itselleni hyvä.

Mukaan arvontaan, kiitos! M tai L-koko

S koko olisi passeli! Olisipa varmasti lämmin takki. Ja tyylikäs. 😉

Oi mikä ihanan lämmin takki! M-koko olisi sopiva minulle

Voi miten hyvä arvonta! L-koko kelpaisi tänne.

Onpas mahtava arvonta! Mukana ja koko luultavasti s.

Kyllä kelpaisi vaunuja työnnellä kylmemmässäki viimassa tuo takki päällä 🙂
Koko s

Koko L, niin mahtuu alle vielä lisää kerroksia!

M koko olisi luultavasti sopiva. Tämmösenä vilukissana ois ihana saada kunnon untuvatakki 🙂

Pohjoisen vilukissalle tulisi kunnon untuvatakki niin tarpeeseen. Ja kokoa S.

Ihanaa kun on kevyt takki. Koko M luultavasti on oikea.

Riippuu mallista, mutta kokoni taitaa olla S. Olisi ihana voittaa tämä arvonta, sillä tarvitsen uuden, pidemmän untuvatakin.

Ihanat joutsenet! Mukana takkikoolla S!

Mukana arvonnassa! M-kokoinen takki olisi loistava!

Mukana arvonnassa. Takin koko S.

Rakastan Joutsen -untuvatuotteita! Kotiini olen näitä hankkinut pikkuhiljaa. Tyynyt & peitot ovat parhaimmat! Samoin joutsenen kevytuntsikkani, jonka ostamista tuumailin hetken arvokkaan hinnan vuoksi. Mutta kyseinen takki on ehdottomasti vaatekaappini paras sijoitus! Pitkämallinen takki on tyylikäs kaupungissa ja on myös lämmittänyt muutamalla lapin vaelluksellani!! Seuraavaksi olisikin hakusessa paksumpi joutsenen untuvatakki.

Mukana ollaan! 🙂 Takin koko M.

Luettuani tekstisi heräsin juuri siihen todellisuuteen, että edellinen untsikkani täyttää tänä syksynä 10v ja alkaa myös näyttää siltä. Ehkä olisi aika siirtää se mökkitakiksi ja päivittää kaappiin Joutsenen takki. Jos sattuisin saamaan sen arvonnassa, kokoni on xs.

Tämä kyllä kelpaisi lämmittämään, koossa xl.

Upea takki! S koossa kiitos.

Kaapista löytyvä 25 vuotta vanha Joutsenen untuva takki kaipaisi päivitystä. Koko olisi oletettavasti M.

Aarni-takki sopisi niin hyvin miehelleni <3 sopivin koko lienee L

Mukana arvonnassa, takkikokoni on L. Toivoisin vaan hitusen pidempiä hihoja, lähes kaikissa Joutsenen malleissa hihat jäävät minulle vajaiksi, vaikka mitkään poikkeuksellisen pitkät kädet minulla ei olekaan.

Mukana, ihanan lämpimän oloinen takki. Koko S

Pelkkää superia tää arvonta! Ehdottomasti mukana! Koko luultavasti M.

Ihana takki! Kokoni lienee s!

Aivan mahtava takki! Koko olisi S 🙂

Mukana S-kokoisen takin arvonnassa

Koko S.

Ihanaa syksyä sulle!

Ihanan muhkea takki, mutta budjettiini valitettavasti liian hintava. Olisipa onnekasta jos arpaonni suosisi. Mulle soppeli olisi S-koko.

Huh upeita takkeja, kyllä lämmittäis! Koko S

Ihana takki ja tämä todellakin lämmittäisi ihanasti työmatkojen kävelyt <3 Koko olisi M.

Mukana arvonnassa! Koko varmaan M

Mukana ehdottomasti ja koko on XS.

Olisipa ihana voittaa lämmin takki koossa S, jolla tarkenisi käydä lenkillä pienen koirani kanssa talvipakkasilla:)

Ihana takki! Kokoni olisi S.

M tai L. Millaista mitoitusta takki on? 

Mikä lie pienin koko tämmöselle kitukasvuiselle? XS/34?

Koko M!

Voi tää tulis kyllä niiiiiiiin tarpeeseen…! <3

M-koko olisi luultavimmin sopivin 🙂

Vau! Laadukkaaseen untuvatakkiin ei etenkään opiskelijalla ihan heti varaa olekaan, joten tämä tulisi tarpeeseen. Koko L.

Ihana untuvatakki olisi sopiva M-koossa!

Xl koko. Haluaisin päästä nauttimaan oikeasta untsikasta.

Voi miten mahtava arvonta! Aivan upea takki Suomen talven. Koko olisi varmaan S!

Koko S 🙂 ja pakkasia odotellessa!

Koko M olisi sopiva ja takki mitä ihanin tulevan talven pakkasiin.

Untuvatakille on pian käyttöä. Mukana arvonnassa tietysti.
Koko L

M-koko olisi varmaan hyvä. Aivan ihana takki!

Näyttää mahtavan lämpimältä! Jos löytyy xs niin se, mutta s käy myös 🙂

Koko L menis kovaan käyttöön! Eli mukana arvonnassa.

S tai M, vähän mallista riippuen. 

Oih, hyvä aihe! Oon tässä selaillutkin ja haaveillut kevytuntsikasta
Arvontaa varten sanoisin että M tai L ️

Tällä varmastikin kerrankin tarkenisin tulevat talvet. Koko olisi S todennäköisesti.

Luultavasti koko xs olisi passeli minulle!

Tällänen ollut haaveissa jo monta vuotta!!!

Ois varmasti vilukissalle hyvä takki pakkasille. Kokoa on vähä vaikea arvioida pelkän kuvan perusteella mutta veikkaisin että M sopisi.

Villikissa kaipaa elämänsä ekaa untsaria, koko L

Toi on IHANA!!!! < 3 Mun koko ois varmaan XS.

Kiitos ihanasta arvonnasta, osallistun, koko S 🙂

Mukana ehdottomasti! Koko olisi L

Mikäli voittaisin, antaisin takin pikkuveljelleni, hänen kokonsa on luultavasti M (tai L).

Ihana! S koko varmaan menis ️

Mallista riippuen xl tai xxl. Ihana muhkea takki. Mukana.

Nyt tulisi kyllä uusi laadukas takki hyvään saumaan. Oma kokoni on S.

Joutsenen takit kyllä todella hyviä ja lämpöisiä Suomen keleihin. Itselle koko xs paras.

Tälle olisi käyttöä! Koko olisi xs.

S-koko olisi passeli! Äitini on ihan Joutsen-untsikoiden fani ja aivopessyt meidät lapsetkin

Takki koossa M olisi passeli.

Täydellinen untsikka Stokiksen talveen! Kokotoiveena on L.

Ihanan lämpimän näköinen takki! Koko S olisi itselle passeli.

Lämpimän näköinen. Varmaan L koko tai XL jos on oikein pientä mallia nääs.

luultavasti s olisi oikea koko.

Eiköhän oikea koko olisi xl

Mukana arvonnassa 🙂 Takin koko M

Vanha untuvatakkini on jo todellakin vaihdon tarpeessa. Koko M olisi varmasti sopiva!

Oi miten ihana takki. S olisi varmasti paras jollei ole kovin suurta mallia.

Mukana 🙂 eiköhän m koko ole sopiva

Mukana arvonnassa. Takin koko M. 🙂

Olen mukana arvonnassa! Takin koko olisi varmaankin S

Voi, olen untsikka-fani! ️ Koko S tai M olisi hyvä mallista riippuen.

Oi, ihana arvonta! Koko olisi todennäköisimmin M. 

Sun ruskea hiusväri sopii sulle nyt täydellisesti! Iloa päivääsi!

Koko S, kiva arvonta näin kelien kylmetessä

Todennäköisesti oikea koko olisi M 🙂

M koko olisi varmasti täydellinen – voitaisiin käyttää poikaystävänkin kanssa vuorotellen

Mukana arvonnassa! Takin koko olisi luultavasti S.

Makee takki, jonka antaisin mun miehelle jos onni potkaisee Koko L

Mukana kisassa. Sopiva koko olisi S.

Toi takki on -niiin- ihana!

Just samanlainen, mitä oon mielikuvissa suunnitellut itselleni!

Ja koko on S.

Multa puuttuu juurikin tällanen perustakki, joka on lämmin ja siisti mut ei liian pitkän mallinen. Mulle menis kaikista pienin mahollinen koko.:)

Luulen että M olisi kokona paras.

Nää on ajattomia, äidilläni on Joutsenen untuvatakki joka on ollut käytössä jo yli 20v. Viime talvena ihastelin sitten tätä takkia hänellä ja luulin sitä uudeksi koska oli niin upeassa kunnossa… 🙂

Kiva arvonta ja ihana takki! 🙂 Koko S.

Ihana takki! Koko M olisi hyvä 🙂

Mukana arvonnassa, koon M luulisi olevan sopiva 🙂

Mukana arvonnassa! Takin koko M 🙂

Täällä yksi, joka on jo aloittanut untuvatakkien käytön tältä syksyltä. Paksummalle olisi tarvetta, että selviytyisi läpi talven. Koko xs.

M-koko olisi varmasti sopiva

Takki koossa M olisi varmasti hyvä 🙂

Täydellisen takin metsästäjälle sopisi koko xl. 

Ämmälle ämmä tai äijälle ällä

No juu ois cool vaik lämpönen! Koko varmaa M

Onpa upea takki! Jos voitan, haluaisin koon L.

Tämä olisi ihana! Ehkä koko S, ei ole kyllä Joutsenen takeista aiempaa kokemusta.

Oi mikä ihana arvonta! Koko M olisi minulle passi. 🙂

Ihana! Koko S olisi varmaankin sopiva 🙂

Hieno takki, muhkea ja lämmin. Osallistun avontaan, koko M

Tyttärelleni antaisin takin, olisi aivan ihana, kun talvisin kouluun pyöräilee. Koko s olisi hänelle sopiva.

Ihana arvonta ja takit, ah! Kelpaisi talven tulla. Mukana, S-koko ois ihana! <3

Ihana arvonta ja takit, ah! Kelpaisi talven tulla. Mukana, S-koko ois ihana! <3

Joutsenen tuotteet ovat ihania. Tällähetkellä on käytössä untuvatäkki, untuvatyyny sekä höyhentyyny.
Upea väri tuossa takissa on. Luulusin, että kokoni olisi L.

Mukavia takkeja! Mulle passeli koko on luultavimmin S.

Osallistun arvontaan. Koko olisi s tai m.

Mukana arvonnassa. Koko xl tai xxl.

Aivan ihana takki! Sopiva koko olisi varmasti S 🙂

Minulta puuttuu juurikin tällainen pehmoinen ja lämmin talvitakki. Osallistun arvontaa n ja ottaisin takin koossa M.

Uudelle talvitakille olisikin tarvetta! L koko.

Oi oi, ihan täydellinen! L-koko olisi jees 🙂

Ehdottomasti mukana arvonnassa! Koko S olisi varmasti sopiva:)

Ihan huippu mukavan oloinen takki!
Jos voitan niin menee lahjaksi tyttärelle. Koko L/XL. (Tarkistan jos voitto osuu kohdille).

M/38 olisi ihan passeli!

S/M- koko. Kauniita takkeja!

Ihana arvonta! Koko L olisi täydellinen.

M tai L koko ois paras. 🙂 ja moni untuvatakeista näyttää hyvältä. Lyhyttä mallia kuitenki itelle haluaisin.

Ihanaa, takin koko XS tai s vähä mallista riippuen

Voi, minunlaiselle vilukissalle tuo olisi ihana, peukut pystyyn. Luulen, että M koko olisi hyvä

Ihania takkeja,mukana arvonnassa S

Tulis kyllä tarpeeseen :). Koko xs

Koko olisi s, jos arpaonni suosisi.

Osallistun arvostaan. Takin koko M.

Näyttääpäs lämpimältä! Luultavasti M-koko olisi sopiva.

XS-koko olisi varmaan passeli.

Ihania ovat kaikki Joutsenen untuvatakit. Koko M minulle

Koko M! Juuri tarpeeksi muhkea, mitä olen etsinyt 🙂

XS-kokoinen takki olisi mieluisa kaveri kylmempiin keleihin 🙂

Osallistun arvontaan, takin koko M!

Mukana arvonnassa, takin koko S.

Niin kaunis takki! Kokoni olisi XS.

Tulisi tarpeeseen,kasvoin edellisestä ulos nyt koko olisi XL

Mukana! Kerrassaan ihana takki. Koko S.

Äidiltäni löytyy 30v. vanha Joutsenen untuvatakki, jonka olemme nimenneet plussapallo-takiksi, koska se on ISO, mutta todellakin kevyt!
Ja koska olen pitkään haaveillut omasta Joutsenesta niin osallistun arvontaan. Takin koko saisi olla xs tai s ️

Nyt kaipaisi lämpöä! Koko S.

Aikaisemmin Joutsenen takkikoot minulla ovat olleet S-L. Luulen että nyt ko.takki menisi koossa M.

Mukana myös arvonnassa! Takin koko XS.

M olisi varmaan meikäläiselle sopiva

Xs, jos kokoa löytyy =)

Uskoisin, että itselleni paras koko voisi olla S

Ihana takki, joka lämmittäisi ilmojen kylmetessä! koko M.

Oi, upeus! Takki saisi olla kokoa XL️

Ihanan muhkea takki! Kokoni on S tai M, riippuen takin mitoituksesta 🙂

Ihana ois vilukissalle koossa xl

Osallistun arvontaan ja takin koko: S

Jos voitto osuisi kohdalle niin ottaisin takin miehelleni. Koko M tai L varmasti olisi hänelle passeli.

Ompas upea takki! 🙂 Sopiva koko olisi varmaan S

Aivan ihana takki! Mukana arvonnassa M koolla 🙂

Oi, kunnon untuvatakki olis talveksi ihana.
Koko M vois olla hyvä! 🙂

Mahti arvonta ja hyviä vinkkejä! Toistaiseksi käytössä on uniqlon yksilö, mutta eihän se niin laadukas ole kuin esimerkiksi nuo joutsenet. Takki näyttää sen verran väljältä että arvioisin omaksi kookseni ässän, jos nyt kävisi tuuri!

M-kokoinen takki olisi sopiva minulle 🙂

Musta lyhyempi takki näyttää tosi kivalta! Mukana arvonnassa, koko olisi varmasti S, jos voittaisin.

Mukana arvonnassa, takin koko xs 🙂

Mukana kilpailussa ja takkikoko: XS-S 🙂

Mukana! L koko olis varmaan passeli

Lämpimän kesän jälkeen on aika odottaa pakkasia ja tuo takki lämmittäisi mukavasti viluista. Minun takkikoko on xs. Mukana siis arvonnassa 🙂

Ihana takki, M voisi olla hyvä.

Ihanaa! Lämmin takki tulisi tarpeeseen näin talvea vasten pienen lapsen kanssa pihalla leikkiessä. Kokoni on S.

Mallista riippuen xl tai xxl

Oijoi, lämmintä päälle koossa M!

S-koko ois varmasti passeli, aivan ihana takki!

Mukana ! Untsikka ollut viimeksi varmaan 15v. sitten. Kokona L.

Ihana takki, M-koko olisi hyvä!

Mukana arvonnassa. Takin koko L.

Voi mikä ihanuus! Mukana arvonnassa, takin koko mitä luultavimmin S 🙂

Uskoisin sopivan koon olevan M 🙂

Mukana arvonnassa. Kokoa on hieman vaikea arvioida, jos se voi vaihdella noinkin paljon kuin sanoit, luultavasti kuitenkin M.

Mukana arvonnassa, takin koko s

Mukana arvonnassa! Koko olisi varmaankin S.

XL

L/40/42 ja ai että olis töissä mukavata töissä talvipakkasella hienossa takissa lämmitellä ️

Ihanan muhkea, tuolla tarkensi varmasti seistä kaukalon laidalla kannustamassa pikku pelimiehiä! Koko M.

Mukana, ihanan muhkea takki. Koko L

Ihanan lämmin untsikka koossa L.

Hieno takki, koko M olisi varmaan sopiva.

Kolmas untsikka joutseneelta jo menossa. Ei ole parempaa, kuin joutsen.

Tämä ihana takki koossa S!

Ihania takkeja. Minulla on yli 10 vuotta vanha Joutsenen takki. Vielä käytössä. Mukana arvonnassa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X