kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.09.2018

Ripset 2 kuukautta pidennysten jälkeen! Ilot ja ongelmat!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
32 kommenttia

Enpä olisi uskonut tämän päivän koittavan. Mutta nyt on pakko sanoa, että olen tosi iloinen, että luovuin kesän lopussa mun ripsipidennyksistä. Alun järkytyksen jälkeen ripset ovat kasvaneet huimaa vauhtia ja nyt ne ovat mielestäni jo ihan normaalin mittaiset (verrattuna aikaisempaan luomuelämääni).

Olen sutinut ripsiin ripsiseerumia iltaisin, mutta muuten ripset ovat luonnontilassa. Harkitsen, josko värjäisin ripseni ja ottaisin niihin kestotaivutuksen, mutta ainakin nyt olen halunnut antaa niille vielä kasvurauhaa. Toisaalta kestotaivutus houkuttaa (ei tarvitsisi aamuisin käyttää ripsien taivuttajaa), mutta toisaalta taas ei. En haluaisi joutua taas mihinkään kauneushoitokierteeseen, johon pidennyksillä ikään kuin pakosta ajautui. Haluan toki käydä joissain kauneushoidossa, mutta en halua, että siitä syntyy mikään pakko. Haluan, että voin lopettaa ne koska vaan ilman katastrofivälivaiheita.

Hassua, kuinka tekoripsistä luopuminen on saanut mut muutenkin meikkaamaan vielä vähemmän. Se, missä ennen pitkät ja mustat ripset tekivät kasvoista meikatun näköiset, on alkanut tuntua ainakin arkisin jopa aika vieraalle. Jotenkin olen alkanut jopa saamaan kiksejä siitä, että naama on sitä, mitä se ihan kaikessa hyvässä ja pahassa aidosti on. (Vaikka puolustukseksi entiseen verrattuna on sanottava, että en silloinkaan kokenut oloani tekoripsissä mitenkään vieraaksi epäitsekseni).

Ärsyttävintä tässä luomuprosessissa on kaksi asiaa. Ensinnäkin sitä ihan parasta ripsaria ei ole vielä löytynyt. Olisi ihana saada joku kohtuuhintainen (alle 20 euroa) luottoripsari, joka tekisi kaiken sen, mitä haluan: Erottelisi, tuuhentaisi, taivuttaisi ja pidentäisi. Edelleen saa vinkata!! Ja nyt on kommentointi taas (hetkeksi?) auki myös ei-kirjautuneille.

Toisekseen olen huomannut, että mun kasvojen painopiste on muuttunut silmistä kulmiin. Mullahan on luonnostaan todella tummat ja aika paksut kulmakarvat, jotka saavat mun mielestä mun kasvoista aika maskuliinisen näköiset silloin, kun ripset eivät olekaan niin hallitsevat. Olenkin nyt nypityttänyt kulmia ohuemmiksi ripsiprosessin aikana. Ja samalla harkinnut asiaa, jota varmasti aika harva harkitsee. Haluaisin nimittäin vaalentaa kulmiani asteella tai parilla. Onko kellään kokemusta sellaisesta? Toisaalta mietin, onko vaalennus taas asia, joka johtaa kauneushoitokierteeseen, että en sitten tiedä, haluanko sitäkään. Hassua vaan, miten yhdet ripset voi muuttaa koko naaman mittasuhteita ja olemusta.

Sellaista kauneushömppää tänään! Jos kiinnostaa nähdä, miltä nämä samat silmät näyttivät päivälleen kuukausi sitten, vertailukuvat löytyvät täältä. Ripset ovat rutkasti lyhyemmät..samoin kesäpisamat kadonneet melkein kokonaan. 

-Karoliina-

P.S. Reima-voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti! 

Kommentit (32)

Löytyisiköhän Suomesta jostain Bioniken 3D-maskaraa? Ainakin Italiassa se maksaaalle 20 euroa, ja mun ripsissä tekee kaiken mainitsemasi.

Mä olen itse tykästynyt Nyxin Double Stacked ripsariin. Saa todella näyttävät ripset !

Ehdottomasti paras on Lancomen Mr. Big. Mutta ei valitettavasti ole alle 20€.

Essencellä on monta hyvää ja sikahalpaa ripsaria. Esim. I love extreme volume waterproof-mascara. Mun piikkisuorat ripset pysyy taivutettuina koko päivän. Maksaa n. 3,90€.

Ehottomasti Nuskin Curling Mascara, tosin hinta enemmän kuin 20e. Kuitenkin ripsarin mahtavuus korvaa hinnan. Eli on taivuttava, koko päivän kestävä, kestää itkut ja vesisateet mutta mikä parasta lähtee pois lämpimällä vedellä pesten. Ja on kaiken kukkuraksi riittoisa. Ihan huippu

Ja ai niin se jäi mainitsematta, että ei sisällä haitallisia mineraaliöljyjä.

Essencen ripsarit on tosi hyviä! Olin yllättynyt, että niin halvalla saa hyvää. Miksi muuten kommentointi on ollut pois ei-rekisteröityneiltä?

Yks hyvä ja edullinen on Oriflamen All in one. Maksaa alle kympin ja kestää tosi hyvin koko päivän! Aika luonnollinen look, mutta tykkään paljon.

Ite oon luopunut monta vuotta sitten ripsien taivuttamisesta kokonaan, mun mielestä kauniimpi ja freshimpi ilman!

Tuo ja toinen loistava on Oriflamen Wonderlash.

Paras ripsari ehdottomasti on Lorealin Telescopic! Sillä tulee pisimmät ja erotelluimmat, sellaiset ”paksut” ripset. Oon käyttänyt sitä varmaan 10 vuotta. Mikään muu mun testaama ei oo ollut läheskään yhtä hyvä

Sensain 38 volume -ripsari on ollut itsellä jo vuosia luottoripsari. Maksaa kylläkin enemmän kuin 20€, mutta usein esim hullareilla tarjouksessa ja Tallinnan lautalta saa edullisemmin. Tällä ripsarilla toivuin itse ripsipidennysten jälkeisestä elämästä.

Nu Skinin ripsari on ollut mulla käytössä reilu 2 vuotta ja pois en vaihda. Säänkestävä mä ihmettelinkin miks en oo saanu ennen kommentoitua

Suosittelen harkitsemaan kestotaivutusta vielä, jos toiveissasi ei ole ripsien hoitolakierre.
Mä laitatin ripsiini viime talvena Yumi Lashes kestotaivutuksen, ja samalla ripset värjättiin. Ripset oli ihanat ja helpot noin 2 viikkoa, jonka jälkeen osa ripsistä alkoi sojottamaan eri suuntiin kuin muut. Ne ripset, jotka olivat taivutushetkellä kasvuvaiheen alussa, olivat silloin kasvaneet sen verran lisää pituutta, että taivutus olikin ”väärässä” kohdassa ripseä. Tätä hankalaa vaihetta kesti huomattavasti pidempään kuin sitä, jolloin ripset olivat kauniit.

Moikka! En yleensä kommentoi blogeihin, mutta nyt ajattelin, että monta asiaa joihin haluan kommentoida.
Kestotaivutus ripsiin on ihan parhautta 2vk, jonka jälkeen piikkisuorat ripset alkavat erottua tosi rumasti omana rivinään. Jopa mieheni joka ei huomaa yleensä mitään kommentoi että miksi sulla on kahdessa rivissä ripset 😀
Etsin itse vuosikausia ripsiväriä, joka pitäisi taivutukset ja olenkin kokeillut lähes kaikki tässäkin ehdotetuista, mutta ei pysy. Entinen lumenen blueberry curl piti mutta uudistettu ei ihan niin hyvin, joten etsinnät jatkuivat. Nyt olen löytänyt mitä täydellisimmän maybellinen waterproof sensational. Tulee hyvin tavaraa kerroksella ja pitää taivutukset täydellisesti.
Kulmien vaalennuksesta sen verran että joo onnistuu yleisilmeen vaalennus ja perään pitää sävyttää jollei halua olevan oranssihtavat. Ongelma kuitenkin on että ensin vaalenevat haituvakarvat ja paksummat eivät juurikaan, joka tekee helposti sen, että muoto kärsii.

Olipas kunnon besserwisser kommentti, mutta työskentelen kauneudenhoitoalalla ja nämä on niin asiat joista mulla on kokemusta :’D

Ihan paras ripsari on Max factorin 2000 calories. Tuuheuttaa ja ei muuten valu..

Maydellinen Colossal Volume, se perus keltainen! Luotto jo vuosia(kymmeniä) 🙂

Täältä ääni Essencelle! Mulla ollut käytössä SuperCurl, joka avaa katseen koko päiväksi ja on _halapa_.

Toinen, jota käytin varmaan kymmenen vuotta putkeen oli Maxfactorin Masterpiece. Aivan ässä! Nyt houkuttaisi kokeilla Isadoran ripsaria, joka lähtee lämpimällä vedellä mutta lupaa tehdä kaikki nuo mainitsemasi! En vaan muista nimeä..

Max Factoryn 2000 caloriesin vedenkestävälle ripsarille pisteet täältä! Mun jäykät ja tikkusuorat ripset pysyvät kauniisti taivutettuina koko päivän

Moi! Mulla on myös luonnostaan tummat ja paksut kulmakarvat. Kesällä blondasin kulmakarvojani Refectocilin(?) Blonde sävyllä. Tykkäsin vaaleammasta ilmeestä kasvoillani, mutta näin syksyn tullen kun iho on taas vaalentunut niin olen antanut kulmakarvojen kasvaa tummiksi. Vaalennuksessa on vaan se huono kun ainakin minulla kulmakarvat vaihtuvat tiuhaan niin jossain kohdassa on semmonen välivaihe että kulmakarvat näyttävät läheltä katsottuna ”raidoitetuilta” kun seassa on omia tummia kulmakarvojani sekä vaalennettuja 😀 Tätä ei ulkopuoliset tuskin huomaa. Jotkut ovat vielä blondauksen jälkeen käyttäneet saman merkin Grey sävyä, koska kulmakarvat voi vetää lämpimän sävyiksiksi blondaamisen lopputuloksena.

Essencea kokeilemaan vaan, etenkin vedenkestävät ovat olleet todellisia ylläreitä! Hinta kun on pari khassu euroa, voi huoletta kokeilla vaikka koko valikoiman läpi!

Minä käytin aiemmin pitkään Sensai 38 -ripsivärejä, mutta en voi käyttää enää. Olen siirtynyt Cliniquen Lash Power Flutter-to-full -ripsariin. Siinä voi säätää ”vahvuutta” ja sen saa pestyä pois helpommin kuin Sensain ripsarit. Tosin hinta taitaa maissa olla yli 30 euroa, mutta ripsari kestää tosi pitkään.

Minä käyn 2-4 kertaa vuodessa ottamassa Yumi-ripsientaivutuksen ja samalla kestovärin. Taivutus pysyy hyvänä useamman viikon. Otin edellisen taivutuksen elokuun lopussa enkä ole vielä tarvinnut käyttää ripsentaivuttimia. Minulla kai ripset tippuvat tasaisesti, koska en ole huomannut mitään ”sekasotkua” taivutettujen ja uusien ripsien välillä. Kai se riippuu tekijästä ja myös omista ripsistä.

Max Factorin false lash effect <3

Hei!
Vedenkestävä ripsiväri pitää taivutuksen pidempään! Suosikkini on lumenen blueberry curl waterproof.

Vaikka moni muu onkin ehtinyt jo ensin, pakko tulla antamaan omakin ääneni essencelle, aivan huippu! Itsekin luovuin ripsienpidennyksistä samoihin aikoihin (olikohan itseasiassa jopa sun postaus viimeinen rohkaisu mullekkin :D), ja oon tottunut tosi nopeasti ja ollut tyytyväisempi kuin osasin odottaa. Silloin suuntasin heti meikkiosastolle ,jossa mulle suositeltiin myös tota Lancomen Mr.Bigiä, joka on oikein hyvä, mutta mun mielestä harja ”suttaantuu” tosi äkkiä. Essenceltä oon aiemminkin käyttänyt sitä sinistä get BIG! lashes volume boostia vedenkestävänä. Vaikka hinta-laatu-suhdetta voikin ylistää, on se mun mielestä jopa parempi kun tuo melkein 10x kalliimpi Lancomen.

Mä itse haluan mahdollisimman erotellut ripset. Siks oonkin iät ja ajat laittanut ripsarin niin, että laitan ensin muutaman sipaisun ripsaria, ja sitten ripsiharjalla harjaan niitä kun ne on vielä märät. Koska varsinkin tuolla Mr.Bigillä mulla meni ripset tosi pahasti yhteen, mutta heti kun harjasi niin sai hyvin eroteltua 🙂 Joskus olin jopa ihan neuroottinen tästä ja ripsarin laittoon meni siksi _ikuisuus_, mutta nyt oon löytänyt kultaisen keskitien ja saan ripsarit laitettua ja ripset harjattua muutamassa minuutissa 😀

Ja oon kanssa harkinnut tuota Yumi-taivutusta, ja itse asiassa nyt kohta menossakin. Noi aiemmat kommentit aiheesta olikin ihan mielenkiintosia, katotaan kuinka mun käy, alkaako heti uudet ripset sojottaa vai ei!

Minusta näyttää että ripsesi olisivat paljon nätimmät ilman taivutusta, mutta se nyt on se mikä yleensäkin omaa silmää miellyttää.
Lisäksi uskoisin että sinulle sopisi paremmin vähemmän kellertävä meikkivoide tai puuteri. Ihosi on aika vaalea, eikö vain?

Aikanaan kirjoitin että et tarvitsisi tekoripsiä, tekohiuksia etkä mitään muutakaan kovin luonnollisuudesta poikkeavaa, koska olet muutenkin kaunis ja sohaisinpa jopa muurahaispesään kommentoimalla antaakohan se hyvän esikuvan esim. omalle lapselle. Niin tai näin, mutta tässä nykyisessä lookissa olet kyllä kauniimpi kuin koskaan aikaisemmin. Ripsiväri sensai 38 on ollut itsellä käytössä.

Hei mikä ripsiseerumi sulla on käytössä? Uskomaton kasvunpyrähdys!

Moi, Essencen ripsari ollut paras mitä nyt käytössä. Ne kynsilakat on myös tosi hyviä.
Mulla meni Yumi Lashes ripsien kestotaivutuksesta ripset yhtä huonoiksi kuin ripsienpidennyksistä. Oli hetken aikaa nätit, mutta harmitti jälkikäteen todella kun omien hyvien ripsien takaisinkasvu kesti todella kauan. En aio enää tehdä mitään ripsilleni. Olen tosi tyytyväinen niihin nyt luonnollisina! 🙂 Aika usein jätän ripsarinkin pois ja taivutan vaan ja laitan rajaukset.

Max Factor Masterpiece Max musta tuubi 🙂 erottelee ja antaa pituutta, ei varise ollenkaan ja sään kestävä. Parempi kuin Diorit ja Sensait, kannattaa kokeilla! Tuuheutta saa sitten vielä lisää kerrostamalla tai lisäämällä vielä tämän päälle volume mascaraa. Vierastin ensin kahden eri ripsivärin käyttöä, mutta tää on kokeilun arvoinen.

Tähän ripsiväri asiaan en osaa sanoa mitään mutta yhtä tuotetta haluaisin suositella.
Puhdas+ Risiiniöljy!
Jostain syystä mun ripset oli katkeillut kesän loppupuolella.
Nyt olen poistanut meikin silmistä risiiniöljyllä ja lämpimällä vedellä ja puhdistuksen jälkeen laittanut öljyä sormella ripsiin sekä kulmiin.
Mieskin sanoi eilen että sun ripset on kasvanut ihan valtavasti ja niin on käynyt. Kuukaudessa! Oon tosi yllättynyt.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X