kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.10.2018

Meidän kotimaisen Hakola-sohvan käyttökokemuksia ja luovan johtajan ajatuksia sisustamisesta

Teksti
Karoliina Pentikäinen
3 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Hakola // 

Mä olen siitä asti, kun muutin Tampereelle, yrittänyt ujuttaa alun perin A:n kotina olleeseen yhteiseen kotiimme palasia myös minusta ja minun tyylistäni. Kun muutin asuntoon, jonne toin lähinnä vain omat vaatteeni, astiani ja F:n huonekalut, on tietysti selvää, ettei koti – kauniskaan sellainen – tuntunut ihan heti kokonaan omalle.

Yksi murheenkryyni minulle oli jo legendaksi muodostunut ”ruma nahkasohva”. Periaatteessahan tuo A:n sohva oli ihan tyylikäs, mutta joku minua tökki siinä. Ehkä metrejä pitkä nahkasohva näytti vaan minun silmääni juuri tuossa ympäristössä, korkeiden huoneiden ja valkeiden seinien keskellä liian kliiniselle, kylmälle ja maskuliiniselle. Halusi jotain pehmeämpää ja kutsuvampaa. Sellaista, johon voisi läntätä myös alkkarit jalassa kinkkunsa, eikä iho tarttuisi kiinni sohvan pintaan.

Pitkällisen väsytystaistelun jälkeen sain siunauksen alkaa etsimään meille kangassohvaa tänä kesänä. Ja monen haravoinnin ja etsinnän jälkeen oikeaksi sohvaksi valikoitui kotimaisen huonekaluvalmistaja Hakolan kulmasohva. Vaan eipä sohvankaan kanssa kaikki menneet aluksi ihan putkeen. Juuri kun olimme alkaneet puhua Hakolan kanssa yhteistyöstä, selvisi, että heidän kulmasohvansa oli meille liian iso. Homma jäi sikseen. Kunnes kuukausia myöhemmin sain heiltä uuden sähköpostin: Hakola lanseeraisi Habitareille uuden kulmasohvakoon ja meillä olisi mahdollisuus olla tuon mallin ennakkokokeilijoita. Voitte kuvitella, että tästä tarjouksesta ei halunnut kieltäytyä!

Meillä on ollut Hakolan uusi kulmasohva testissä nyt muutaman kuukauden. Ja joka kerta kun astun olkkariin, yllätyn positiivisesti siitä, miltä huone näyttää. Nyt sohvan ansiosta huone on kutsuva ja lämmin. Pehmeä, mutta kuitenkin ryhdikäs Lazy-divaanisohva on yhtä aikaa hyvä istua (ja maata), mutta kuitenkin muodoltaan kaunis. Meidän sohvan on Lazy Classic -divaanisohva, kangas vaaleanharmaa Florist ja jalat mustaa metallia. Edelleen mahdutaan miehen kanssa pötköttämään iltaisin niin, että hän makaa pitkässä osassa ja minä divaanin puolella.

On tuntunut sille, että kun sohva itsessään on nyt jo niin kaunis, ettei sohvantyynyjääkään välttämättä tarvitse kuin muutaman. Mutta toisaalta kasa ihania sohvan tekstiilejä muuntaa aika neutraalin harmaan vaikka mihin tunnelmaan. Varovaisuutta tosin tämä sohva vaatii enemmän kuin nahkainen. Ihan kaikilla ruuilla ja juomilla sohvaan ei uskalla istua, vaikka kankaat ovatkin – onneksi – konepestäviä. Sohvasta saa siis tyynyosien huput pois ja ne voi pestä koneessa.

Kyselin Hakolan luovan johtajan ja perheyrityksen jatkajan, Annaleena Hämäläisen ajatuksia Hakolasta ja sisustamisesta ylipäätänsä.

Mikä oli Hakolan tila, kun hyppäsi sen puikkoihin?

Vuonna 2013 isäni oli tietynlaisessa päätepisteessä yrityksen kanssa. Isä teki ympäripyöreää päivää, mutta mitään ei jäänyt käteen. Tuontihuonekalut olivat vallanneet markkinat kotimaisen laatuhuonekalun tieltä. Perinteinen malli, eli Suomessa käsintehty huonekalu huonekaluliikkeen kautta myytynä ei enää kannattanut. Siinä vaiheessa aloimme isän kanssa yrityksen lopettamisen sijaan miettimään oman myyntikanavan luomista. Alkuun se tuntui absurdilta ajatukselta, ja meidän idealle hymähdeltiin: eihän kukaan ostaisi sohvaa verkkokaupasta. Mutta uskoimme itseemme, vaihtoehtoja ei ollut. Veimme sohvamme verkkoon ja aloimme markkinoimaan niitä somen ja bloggaajien avustuksella. Nyt myymme suoraan kuluttajalle suurimman osan tuotteistamme, ja siitä onkin muodostunut meille kilpailuetu: tunnemme asiakkaamme niin hyvin, että osaamme vastata heidän tarpeisiinsa. Saamme myös jatkuvasti palautetta erityisen hyvästä asiakaspalvelustamme.

 

Mistä luulet, että Hakolasta on tullut viime vuosien aikana se merkki, joka on kaikkien huulilla?

Yksi syy on samaistuttavuudessa, olemme itse isäni kanssa yrityksen kasvoina ja tarinamme on tosi. Olemme myös tehneet tosi paljon töitä näkyvyyden eteen, ja onnistuneet löytämään mielettömän tiimin joilla on sama intohimo tekemiseen. Myös se, että tuotteemme ovat oikeasti haluttavia, käytännöllisiä ja kohtuuhintaisia on myös ollut suuri syy onnistumisellemme. Pelkkä kotimaisuus ei riitä, tuotteen pitää ensisijaisesti olla hyvin muotoiltu ja käytännöllinen. Pyrimme joka kerta ylittämään asiakkaidemme odotukset, ja usein onnistummekin siinä. Silloin tuotteitamme halutaan myös suositella muille. On ollut myös ilahduttavaa huomata, kuinka kotimaisuuden arvostaminen on nyt siirtynyt sanoista tekoihin. Tosi monille on tärkeää tietää kuka tuotteen on valmistanut, ja missä.

 

Sisustusfilosofiasi?

Buy now, keep forever. Olen sisustajana tarkka laadun ja materiaalien suhteen. En innostu kovin paljoa trendeistä, vaan haluan sisustaa kotiani valinnoilla jotka kestävät aikaa. Oma kotimme on valmistunut 1963, ja näyttää edelleen lähestulkoon samalta kuin valmistuessaan. Se on hyvä esimerkki siitä, kuinka hyvä suunnittelu kestää aikaa. Samalla periaatteella sisustan kotiani, kaikki mikä sinne päätyy pitää olla sellaista mikä toimii vielä pitkän ajan kuluttua. Sohvat meillä tosin vaihtuu tiuhempaan, pyrin aina testaamaan uusia sohvamallejamme ja kankaitamme kotonani.

 

Lempituoteesi Hakolan mallistosta?

Lazy-sohva. Se on klassikko, jolla itsekin vietämme perheen kanssa paljon aikaa.

 

Millaisia uusia aluevaltauksia on Hakolan suhteen luvassa?

Nyt olemme suunnittelemassa lisää pientuotteita mallistoon. Tulossa on ainakin tekstiilejä ja ehkä jopa jotain lapsille.

 

 

Nyt mä painun tuonne sohvan uumeniin katsomaan vähäksi aikaa telkkaria. Vastaan myös mielelläni kaikkiin kysymyksiin koskien meidän sohvaa! Niin ja hei: Maalaisitteko tuon sohvan takana olevan seinän ja jos, millä värillä? Vai pitäisikö hommata vaan sohvan taakse isompaa ja värikkäämpää taidetta? Vinkit ja linkit (esim. Pinterestiin) otetaan vastaan ilolla. 

-Karoliina-

Kommentit (3)

Oi noi Hakolan sohvat on niiin ihania!! Hyvältä näyttää! Mistä muuten on tuo olohuoneen matto?:)

Mua kiinnostaa kanssa tuo vaaleanpunainen tyyny, kenen valmistama se on?

Meillä kotona myös Hakolan harmaa lazy sohva, mutta ilman divaani osaa. Olenkin yrittänyt etsiä siihen sopivia tyynyjä. Onko tuo vaaleanpunainen puutarhurinparhaat jokin Marimekon uusi vai vanha kuosi? Sopii täydellisesti harmaaseen sohvaan!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X