kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.10.2018

Perjantain asu, nro 6. Nahkatakki, joka kestää äidiltä tyttärelle. Niin ja se luottopitsimekko.

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Asu: pitsimekko, nahkarotsi, biker-saappaat ja sukkikset

Merkki: mekko, ikivanha luottikseni Ivana Helsingiltä. Takki, Grenelle Jacket NEUW*, kengät Vamos* ja sukkikset Vogue

Hankintapaikka: Mä en enää edes muista, koska hankin tämän mekon. Mutta jostain syystä siitä on tullut mustan pitkähihaisen Ivanan pitsimekon kanssa mekko, joka ansaitsee todellisen luottovaatteen arvonimen. Kesällä mekko menee sellaisenaan, talvella se puetaan neuleen ja nahkatakin kanssa. Mekko hankittu Ivana liikkeestä. Muistaakseni. Takin olen saanut NEUWlta, kengät Vamokselta ja sukkikset on ostettu Nanson liikkeestä jostain mega-alepäivästä.

Käyttöönottotoimenpiteet: Kengät suihkutettu nahkasuojalla. Muille ei tehty mitään. Pitäisiköhän nahkatakki suojata ennen käyttöönottoa?

Käyttökohde: Kuten sanottu, mekko menee kesät talvet, arjessa ja juhlassa. Muistan, kuinka vedin pari vuotta sitten Flow-viikonloppuna tällä mekolla niin iltafestaroinnit kuin kummityttäreni ristiäisetkin. Festareilla jalassa oli Dr.Martensti, juhlissa balleriinat. Mun tyylin kulmakivi on jo vuosia ollut nahkarotsi. Entinen takki ei kuitenkaan valitettavasti mahdu enää päälle kuin jakuksi, joten sen alle on turha yrittää tunkea pitkähihaista. Kun tämä NEUWn takki asteli vastaan showroomilla, tiesin, että vanhan rakkaan takin jatkaja oli löytynyt. Rotsi on vielä tosi ryhdikäs ja hieman jäykkä, koska takki on ekoja kertoja päällä. Ja kuulinkin, että tämä on juuri sellainen takki, joka paranee vain vuosien ja käyttökertojen saatossa. Sellainen ”isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle takki”. Jos käyttökohdetta miettii, niin vastaus on varmasti ”kaikki ne tilanteet, jossa pitää saada untuvatakille vaihtoehto”. Nahkarotsi on minusta niin perustarve vaatekaapissa kuin esim hyvät farkut ja lämmin neule. Pakollinen. Kengistä kirjoittelinkin jo kertaalleen täällä.

Hankinnan kannattavuus: Mekko on nyt aivan selvä. Yksi parhaita kaappini mekoista. Bikereistä on tullut uudet suosikkikengät ja takista toivon edellisen jatkajaa. Sitä, jonka voin vetää niskaani vielä 10 vuodenkin jälkeen ja olla siihen aina yhtä tyytyväinen. Ainoa ei-kannattava ostos on nuo sukkikset. Tykkään Voguen laadusta, mutta tuo sivuraita tekee koivistani mielestäni aika karmaisevat. Sopivat paremmin varmaan pitkäsäärille.  

Nauratti, kun löysin tämän postauksen. Kuinka samanlainen staili mulla olikaan reilut kaksi vuotta

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

*saatu tuote 

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X