kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 10.11.2018

Parasta on tiskirättiteline! Aikuiselämää.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
14 kommenttia

Me laitettiin alkuviikosta mun ystävän kanssa joku 23 ääniviestiä siitä, miten pyykit saisi kuivumaan piiloon, millainen teline on hyvä, mitkä säilytysratkaisut sopii meille ja heille, sekä toimiiko kuivaava pesukone. Kun tätä viestinvaihtoa oli käyty arviolta tunti, ystäväni sanoi, että ”vitsi mä tunnen itseni vanhaksi, kun keskustellaan tällaisista järkevistä tilaratkaisuista”. Ja tottahan se on! Ei tämmöinen aihe paljon napannut parikymppisenä.

Mä kuitenkin saan todella paljon kiksejä kodin toimivista, mutta kauniista ratkaisuista. Olen varmasti koristetyynyfetissiäni lukuun ottamatta ihminen, jolle kodin kauneus on miltei synonyymi kodin toimivuudelle. Parhaita on ne arkea helpottavat niksit tai nätit – mutta arjessa pakolliset – asiat. Kivempi katsella kaunista vessanpönttöä, kerran sellainen on kuitenkin pakko olla. Kivempi laittaa vaatteet toimivaan vaatekaappiin kuin epäkäytännöllisiin avohyllyihin.

Yksi mun ehdoton hurahdus oli, kun ostin viime viikolla DomDomista Zone Denmarkin tiskisetin, johon saa samaan telineeseen niin saippuan, tiskiharjan kuin tiskirätinkin TELINEESEEN. Kylkeen vielä väreihin sopiva keittiösuihke, niin ai että.  

Mies nauroikin, kun istuttiin autoon. Minä olin ostanut lauantain kaupunkireissulta tiskisetin ja hän puolestaan Ruohonjuuresta pyykkietikkaa. On meillä hurjat shoppailuhimot.

Muuten: Mikä on OIKEASTI toimiva pesukone, jossa on kuivaustoiminto mukana. Siis sellainen kunnollinen, joka ei rypistä, kutista, kuumene tai tee muutakaan hölmöä. Nykyinen Siemens on tosi surkea: Rullaa pyykkiä kaksi tuntia, kämppä kuin sauna ja pyykit silti märkiä.

-Karoliina-

Kommentit (14)

Tämä on aihe jota seuraan hyvin mielelläni. Toki itseä harmittaa kun ei ole varaa näihin kaikkiin hienouksiin mitä blogissa esitellään mutta tuon tiskirättitelineen tilasin heti vaikka hinta kirpaisee

Meillä Electrolux ja toimii hyvin.

Kerro lisää!!

Meillä on Boschin pyykkikone, kierrokset 1400, nopein pesu 45 minsaa ja pyykit hyvin lingottuina, kuivuu nopeasti. Tuota 45 minsan pesua käytän arkivaatteissa, puolittaa pesuajan ja puhdasta tulee. 60 asteen ohjelma pesee n.2 tuntia.

Mäkin pesen usein miniohjelmalla. Megapesu aika turha, jos vaate ei ole kokonaan likainen. 

Meillä AEG jossa lämpöpumpputoiminto. Toimii todella hyvin!

Meillä on varmaan sama kone, nimihirviö AEG L99697HWD ÖKOKombi kuivaava pesukone. Ei ollut ihan ilmainen mutta toimii todella hyvin — elämäni ehkä parhaiten sijoitettu 1000 euroa, kun ei ole vauvanhoidon lomassa tarvinnut ripustella pyykkejä vaan on voinut huristella koneella kuiviksi. Pesutorni tietty voi olla parempi, jos sellaiselle vaan on tilaa, meillä ei ollut kylppäriin mahdollista asentaa.

Jes! Kertokaa pliis mulle lisää tästä AEG:stä!! Kauan kuivaaminen kestää? Mitä koneeseen voi ja ei voi laittaa? Kutistuuko vaatteet? Kuumeneeko huone?

Huonot kokemukset ihmisillä kuivaavista pesukoneista johtuu siitä, että yritetään pestä ja kuivata liian täyteen ahdettua konetta. Niissähän on aina ilmoitettu pienempi kilomäärä kuivaukselle kuin pesulle. Mulla on Lg:n se isompi 12kg/8kg ja hyvin kuivaa ja pesee esim. lakanat 3-4hssa riippuen ohjelmasta.

Mä en oikein usko, että syy on meillä siitä. Tai jotenkin koen, että jos yhtä ainoaa pussilakanaa rullaa 2h, ei sen pitäisi olla liikaa. 

Itselläni eivät kuivaavan pesukoneen kanssa kuivuneet minkään kokoiset pyykkisatsit, joten tuskinpa on siitä kiinni 🙂 Nyt on pesutorni ja aaaai että kun ei tarvitse tällaisia enää miettiä!

Osta suosiolla pesutorni eli kuivausrumpu erikseen. Noi kuivaavat pesukoneet eivät ole vielä riittävän kehittyneitä ja siksi kuivaustoiminto on huono.

Meille ei mahdu :/ Pesukone keittiössä.

Mäkin mietin tuota telineen hintaa. Mutta on kyllä ollut ihan huippu käytössä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X