kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 13.11.2018

Vaimo vastaa x 33! Blogihaaste toisin päin.

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Blogissa ja varsinkin instassa toivottiin tätä miehen vastaamaa haastetta tehtävän toisin päin. Joten niinpä tein. Mä vastaan tässä siis kysymyksiin, jotka koskevat aviomiestä. 

 

Mitä oikeasti ajattelit minusta ensitreffeillämme?

Ajattelin, että sä vedät hassusti jalkoja perässäsi, kun kävelet. Niistä kuului ihan suhina. En vielä silloin tiennyt, että se johtuu sun ammatista . Olit musta komea ja hymyilit paljon. Tottakai sun pituus oli huomiota herättävä piirre. Erityisesti mä kiinnitin huomioita sun hyviin käytöstapoihin. Tosin ajattelin myös, että olet rusketuksessasi, geelitukassasi ja ruutushortseissasi matkalla golfiin niin tervehenkinen, että oikein hirvitti. Enkä uskonut, että meillä olisi juuri yhteistä. Itse olin festarikrapulassa ja myös sellaisella habituksella. 

 

Nauranko vitseille, mitä en oikeasti tajua?

Ei me musta paljon kerrota vitsejä. Meidän naurut liittyy tilanteisiin tai sitten ne on sellaisia sanaleikkejä. Ne sä hiffaat ja myös teet niitä itse, joka on musta tosi kivaa. Ne vetoaa muhun! 

 

Pidänkö halailusta?

Kyllä. Halailet myös tosi paljon yöllä unissasi niin, että olen välillä ihan liiskassa. 

 

Haluanko pienet vai isot häät?

Sulla oli enemmän kutsuttavia listalla meidän häissä, kun mulla. Jos tila ja budjetti olisi antanut periksi, olisi sun kutsuttavissa ollut vielä paljon enemmän ihmisiä. 

 

Olenko koskaan rikkonut lakia?

Hmm. En mä tiedä. Et ainakaan pahasti.

 

Millainen on voileipäni?

Ruisleipä, jossa on Oivariinia, juustoa ja Wigrenin metvurstia.  Leipä pitää olla paahdettu.

 

Millaista musiikkia kuuntelen mieluiten?

Countryä. Ed Sheerania ja Coldplayta. Inhoat mun rakastamaa Ultra Brata ja Scandinavia Music Groupia. 

 

Mitä pelkään?

Mä en usko, että sä pelkäät kunnolla oikein mitään. Otat elämän sellaisena, kun se eteen tulee. Et murehdi asioista ainakaan etukäteen.

 

Kestänkö stressiä?

Kestät. Varsinkin päivisin. Jos sä olet stressaantunut, heräilet öisin ja nukut levottomasti. Se on suuri eri normaalitilanteeseen, koska yleensä nukut todella sikeästi. 

 

Oudoin tapani?

Imuroit ilman leveää imurointipäätä, ainoastaan pyöreä pieni suutinpää kädessäsi. Luulisi olevan hieman vaikeaa varsinkin, kun joudut kyykkimään. Myös sun siivousjärjestys on mun omiin tapoihin verrattuna hassu. Tai siis se, että sulla ei ole mitään järjestystä, kun alat siivota. 

 

Mihin työhön et missään nimessä laittaisi minua?

Sellaiseen, jossa ei saisi puhua ja olla ihmisten kanssa.  

 

Jos saisin viettää päivän jonkun kuuluisan, elävä, kuolleen tai ihan kenen kanssa tahansa. Kuka se olisi?

Mä uskon, että haluaisit tavata sulle tärkeän, jo edesmenneen, mummun. Toinen vaihtoehto olisi Paolo Coelho. Sä tykkäät sen kirjoista ja mm. alleviivasit mulle yhdellä kesälomareissulla Coelhon kirjasta kohtia, jotka mun piti sun mielestä lukea. Sä haluat miettiä tuon tyyppisiä juttuja, joten keskustelut Coelhon kanssa olisi varmasti jotain sellaista, joka jäisi sun mieleen ja josta nauttisit.

 

Voittaisin lotossa, mitä tekisin rahoilla?

Sä jakaisit rahaa niin paljon ympärillesi, ettet itse olisi enää miljonääri. Mutta tiedän, että se tekisi sut kaikkein onnellisemmaksi. Lopuilla rahoilla ostaisit jonkun ihan kelpoasunnon ja kelpoauton, mutta et lähtisi keulimaan. 

 

Mikä väri vastaisi persoonaani ja miksi?

Hmm. Violetti. Sillä perusteella, että se on sekoitus sinisestä ja punaisesta. Sä olet  tasainen ja vakaa, eli sininen. Mutta sitten sussa on se tulinen puoli, eli punainen. Et rauhallisuudesta huolimatta ole nimittäin mikään lapanen, vaan sussa on tosi paikan tullen vastusta, pontta ja temperamenttia. Mä luulen, että se on sellainen piirre, jota moni ei susta ainakaan ekana huomaa.

 

Mikä minua ärsyttää eniten muissa ihmisissä?

Sua ärsyttää epärehellisyys ja se, ettei jengi pidä sanojaan. Sua ärsyttää epäkorrekti retoriikka (jota viljelen tahallani silloin, kun haluan ärsyttää sua). Sua ärsyttää myös kiittämättömyys. 

 

Mikä on suosikki roskaruokani? 

Sä syöt kaikkea, mutta roskaruuan sijaan rakastat enemmän oikeaa, kunnollista ruokaa. Sun roskaruokasuokkari on kuitenkin SiipiWeikkojen siivet.  

 

Rumin vaatteeni mistä minä pidän, mutta sinä et?

Sä pidät usein liian pieniä paitoja. Joka on tietty ymmärrettävä, että aika monessa KIVASSA miestenvaateliikkeessä paidan koko loppuu XL:n, joka on sulle liian pieni. Toinen sun vaateongelma on helkkarin ryppyiset paidat. Kauluspaidat pitää silittää, jos niitä käyttää! Niin ja ne yhdet harmaat kengät on ihan karmeet ainakin työkäyttöä ajatellen. 

 

Mikä oli viimeisin tekstiviesti minkä lähetin sinulle?

Saatko rakas ostettua yhdet sellaiset ”juhlasukat” T:lle synttärilahjaksi?

 

Kun olen kipeä, haluanko että minua hoidetaan vai olenko mieluummin yksin kunnes paranen?

Kyllä sä haluat. Mutta et ole oikeasti koskaan kipeänä.

 

Kun riitelemme miten käyttäydyn?

Vaikka rakastat rauhaa, olet myös aika kiivas riitelijä, kun tietty limitti on ylitetty. Kyllä voit esimerkiksi huutaa ja sulkea korvasi mun sanomisilta. En tiedä, miten riitelet muiden kanssa, mutta meillä kaava on selvä: Tulista taisto, jossa ääntä ja sanakäänteitä ei säästellä. Mutta lepyt nopeasti. Et ole pitkävihainen, mutta saatat kelailla asioita kyllä jälkikäteen pitkäänkin. Lähtökohtaisesti susta riitely on epäonnistumista, etkä tykkää siitä. 

 

Menemme ravintolaan, mitä tilaan?

Yleensä tilaat jotain freesiä. Kalaa tai tarjoilijan suosittelemaa annosta. Kauden annos on myös yleensä sun valinta.  

 

Minkä asian äärellä voisin viettää tuntikausia?

Hyvän ruuan, hyvän keskustelun, kunnon dekkarisarjan ja R-kioskin hedelmäpelien. Varmaan myös urheilun katsomisen ja urheilun ylipäätään. 

 

Mikä saa minut todella vihastumaan?

Epärehellisyys. Itsekkyys. 

 

Entäs piristymään?

Se, että sun ympärillä ihmiset on onnellisia. Sä lähtökohtaisesti voit hyvin, kun sun ympärillä olevat ihmiset voi hyvin. Suhun tulee myös eloa ja virtaa, kun urheilet. Tai kun käyt saunomassa ja uimassa/avannossa kavereidesi kanssa. Kyllä sä piristys myös pöhköstä hassuttelusta.

 

Millainen olen aviomiehenä?

Olet sellainen turvallinen muuri, johon voi luottaa. Sä osaat olla parisuhteessa, koska sulla on kyky jakaa elämäsi ja puhaltaa tiimityöllä yhteen hiileen. Sun kanssa arki on tosi iisiä, koska olet tosi joustava, etkä tee ongelmaa pienistä asioista. Mahdollistat esimerkiksi sen, että mä voin tehdä omaa työtäni ja käydä menoillani, ja silti lapsiperhearki rullaa. Ajattelen, että meillä vallitsee tasa-arvo ja tasapuolisuus. Olet tosi hellä. Sun kanssa voi puhua mistä vaan aiheista ja sussa on tarpeeksi myös vastusta mulle henkisesti ja verbaalisesti. Rakastan sun huumorintajua ja karismaa. 

 

Kumpi sanoin ensin “rakastan sinua” ja missä se tapahtui?

Outoa, etten muista tätä tarkkaan. Luulisi, että tämä on aika olennainen juttu. Joku hämärä mielikuva mulla kuitenkin on, että rakastumissanat vaihdettiin Hankasalmella Kihveli Soikoon -festereilla, mutta aivan sata varma en ole.  Jotenkin kuitenkin uskon, että mä sanoin ensin.

 

Mitä teen heti ekana aamulla?

Makaat puoli tuntia aivan koomassa sängyssä ja räpellät puhelinta.

 

Millaisia vaatteita käytän kotona?

Shortseja (myös talvella) ja hupparia/kollaria.

 

Mitä kotiaskaretta en osaa hoitaa?

Ei tule mieleen mitään, mitä et osaisi. Tosin. Olet asunut niin kauaa myös yksin, että olisi kummallista, jos et osaisi. 

 

Kumpi määrää kaapin paikan?

Me molemmat ollaan aika vahvoja luonteita. Tästä syystä meille tulee yhteenottoja, koska molemmat meistä haluaa sanoa viimeisen sanan. Sä sanotkin liittyen vääntöihin: ”En mä kakkoseksi jää”. Ongelma syntyy siitä, että en minäkään.  

 

Mikä on paras luonteenpiirteeni?

Helkkarin siirappinen vastaus, mutta totuus on se, että sä olet hyvä ihminen. Et halua kellekään pahaa ja haluat tehdä asioita siitä lähtökohdasta, että haluat olla ihmisille hyvä ja toimia sun arvojen mukaisesti oikein. Sellainen on musta välillä nykypäivänä tosi harvinaista ja se tekee muhun vaikutuksen edelleen päivittäin. 

 

Entä paras piirre ulkoisesti?

Olethan sä nyt yksinkertaisesti vaan ilo silmälle. Sä olet miehekäs. Se pitää sisällään kaikki sun koosta kasvonpiirteisiin, olemukseen ja ääneen.

 

Ihanin yhteinen muisto? 

Mun eka reissu Itävaltaan sun luo oli aikamoinen. Koko se Grazin lämpö ja ensimmäinen tapaaminen kaukosuhteessa oli niin uutta ja jännää. Enkä mä voi vähätellä hääpäivääkään: Olin ajatellut, että ”täydellinen päivä” on joku typerä myytti, mutta sille se kuitenkin tuntui. Koko hääpäivän kruunasi se,  kun oltiin unohdettu hotellinavain kaason laukkuun ja istuttiin Lillanin portailla joskus viiden aikaan aamulla. Päivä valkeni, linnut lauloi ja me vaan naurettiin pikkuhiprakassa.

 

-Karoliina-

 

Kuva: Noora Näppilä

 

 

 

Kommentit (2)

Teidän suhde kuulostaa tosi hyvältä, ihanasti kirjoitit Atesta! Tuo paras luonteenpiirre on ihan sama, miten kuvaisin omaa aviomiestäni: hyvä ihminen. Ja se todellakin on nykyään harvinaista. Me ollaan löydetty kultakimpaleet <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X