kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 20.11.2018

Rauhaa! Arvonnassa 5 purkillista Rauhaa!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
105 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Rohtos Labs // 

Kun mä sain tässä syksyllä diagnoosin lektiiniten puutoksesta, päätin, että tekisin kaikki ne toimenpiteet, jotka kokisin edistävän terveyttäni. Vaikka itse sairaudelleni en mitään voisi, voisin toki edesauttaa sitä, etten ehdoin tahdoin keräisi itselleni huono oloa ja sairasteluja.

Mietin, mitkä asiat tekisivät minulle hyvää (ja mitä minun tulisi niin ollen lisätä elämääni). Siihen listaan kuuluivat niin hyvä ruoka, sopiva liikunta, riittävät unet kuin hyvät ihmissuhteetkin. Samaan kasaan päätin lisätä myös hyväksi havaitut – ja välillä osin unohdetut  – ravintolisät ja vitaaminit. Sekä tietysti sen, että pesisin käsiäni vieläkin tiheämmin.

Muistatte varmasti, kun kirjoitin kesällä oululaisen Rohtos Labsin Matcha-kapseleista, joihin ihastuin kesän alussa, ja joita vetelen edelleen tänäkin päivänä kahden aamukapselin annostuksella. Rohtos Labs on oululainen yritys, joka on tuonut markkinoille Suomessa suunnitellut ja valmistetut, täysin lisä- ja täyteaineettomat lisäravinteet. Tuotteet, joiden tarkoitus on auttaa pitämään vartalo ja samalla myös mieli tasapainossa ja hyvinvoivana.

Se, missä Matcha antaa voimaa päiviin, olen alkanut käyttää ikään kuin Matchan vastaparina Rauha-nimistä Rohtos Labsin valmistetta aina iltaisin. Ja koska minä olen vain ERITTÄIN tyytyväinen käyttäjä, mutta en asian ammattilainen, päätin haastatella Rohtos Labsin toimitusjohtajaa, Marko Mäkistä siitä, mitä tämä Rauha oikeasti on. Ja mitä muuta meidän tulisi tietää siitä. 

 

Kertoisitkö Rohtos Labsistä muutamalla sanalla?

Rohtos Labsin tavoitteena on auttaa tekemään ihmisten arjesta aistein havaittavasti parempaa.

Yhtiömme suunnittelee ja valmistaa ravintolisiksi luokiteltavia mikroravinnetuotteita, joista jokainen on suunniteltu tukemaan tiettyä ruumiintoimintoa tai hyvinvoinnillista tavoitetta.

Käytämme ainoastaan erittäin korkealaatuisia raaka-aineita. Kapseliemme kuorilot ovat selluloosaa ja tuotteemme koostuvat 100% vaikuttavista aineista, eikä niissä ole lainkaan lisä-, täyte- tai säilöntäaineita. Hoidamme koko tuoteprosessin itse suunnittelusta ja testauksesta raaka-aineiden hankintaan ja tuotteiden valmistamiseen.

 

Mikä tuote Rauha oikein on?

Rauha on kapselimuotoinen kotimainen ravintolisä, joka on suunniteltu helpottamaan voimia kuluttavien arjen stressitekijöiden vaikutusta elimistöön, samanaikaisesti toimintakykyä parantaen. Se on suunniteltu yhtäältä vaikuttamaan stressihormonitasoihin ja ärsykevasteeseen, sekä toisaalta energisoimaan ja kohottamaan mielialaa.

Rauha on suunniteltu lähtökohtaisesti käytettäväksi 15 päivän kuurina eli pakkaus kerrallaan. Osalla ihmisistä havaittavat vaikutukset ovat välittömiä, riippuen henkilön metabolisesta tilanteesta. Vaikutukset kumuloituvat pidemmässä käytössä.

 

Mihin Rauhaa voi  käyttää?

Rauha tarjoaa haittavaikutuksettoman keinon vaikuttaa stressiin kaikille enemmän tai vähemmän stressaantuneille aikuisille, jotka eivät pysty nykyisessä elämäntilanteessaan välttämään stressin aiheuttajia. Stressin lievittäminen ajoissa on parempi vaihtoehto kuin jälkikäteinen hoitaminen stressin ehkä jo muututtua krooniseksi.

 

Kuinka Rauha eroaa perusmelatoniinista ja unilääkkeistä?

Rauha ei sisällä melatoniinia. Melatoniini on varsin spesifi unihormoni, jonka käytön pääasiallisena tavoitteena on edesauttaa nukahtamista vaikuttamatta mahdollisten nukahtamisongelmien syihin.

Rauha toimii astetta yleisemmällä tasolla – se ei väsytä sinällään, mutta tekemällä olosta levollisemman se voi edesauttaa myös nukahtamista ja unen laatua. Rauha ei myöskään väsytä tai turruta oloa seuraavana päivänä.

Toisin kuin useimmat lääkkeet, Rauha on tarkoitettu tilanteisiin, joissa stressihuolto on tarpeen, mutta ihminen ei kuitenkaan ole modernin lääketieteen näkökulmasta “sairas”. Kliinisissä unettomuustilanteissa suosittelemme kääntymään lääkärin puoleen, ja niissä mahdollinen lääkkeiden käyttö perustuu lääkärin diagnoosiin.

 

Mitkä ovat Rauhan merkittävimmät vaikuttavat aineet ja mihin ne vaikuttavat ihmisessä?

Rauha ei perustu yksittäiseen vaikuttavaan ainesosaan, vaan toisiaan tukevaan, samansuuntaisesti vaikuttavaan ainesosakokonaisuuteen.

Sen aineosat voi jaotella niiden ensisijaisen vaikutusmekanismin mukaisesti:

 

  • Ashwagandha ja vihreä tee ovat paljon tutkittuja ja laajasti käytettyjä rohdoskasveja, joiden keskeiset vaikuttavat aineet kuten withanolidit, EGCG ja teaniini vaikuttavat hermostoa ja muuta elimistöä rauhoittavasti usean eri aineenvaihduntareitin kautta. Käyttämämme Ashwagandha ja vihreä tee ovat uutteita eli tiivistetyssä muodossa ja niiden vaikuttavat ainesosat on standardisoitu tiettyyn pitoisuuteen.
  • Tyrosiini sekä B6- ja B12-vitamiinit vaikuttavat  puolestaan ensisijaisesti energisoivasti ja mielialaa tukevasti. Vitamiineista käytämme niiden ns. bioaktiivisia muotoja, joissa ne imeytyvät erittäin tehokkaasti ja ovat jo valmiiksi sellaisissa olomuodoissa, joissa keho voi hyödyntää niitä suoraan.
  • Piperiinin, joka on mustapippurista löytyvä flavonoidi, roolina on tehostaa muiden aineiden imeytymistä ja nostaa siten niiden pitoisuuksia verenkierrossa ja keskushermostossa.

 

Minkä lisäravinteen pariksi Rauha sopii parhaiten?

Rauha on erittäin hyvin yhteensopiva Matcha-tuotteemme kanssa. Sen vaikutukset tukevat Rauhan vaikutuksia.

Rohtos Labsin Matcha on vihreän teen monipuolisiin terveysvaikutuksiin perustuva formulaatio, joka on tarkoitettu päivittäiseen kehon ja mielen huoltoon ja jonka kohdalla on panostettu eritoten tehostettuun imeytyvyyteen. Näin talvella on syytä mainita Matchan ihoa nuorentava, kosteuttava ja sen elastisuutta lisäävä vaikutus, joka on varsin huomattava.

Muista ravintolisistä suosittelemme Rauhan pariksi hyvin imeytyvässä kelaattimuodossa olevaa magnesiumia ja laadukasta Omega-3 -rasvahappovalmistetta riittävinä annoksina.

 

Kenelle suosittelet Rauhaa?

Rauha on turvallinen, valmis kokonaisuus ja sellaisena helppokäyttöinen tuote, joka soveltuu niin tavalliselle aikuiselle kuluttajalle kuin ravintolisiin enemmän perehtyneelle. Se on laadultaan alan ehdotonta kansainvälistä kärkeä.

Rauhan asiakkaissa on varsin tasapuolisesti miehiä ja naisia. Ruuhkavuosia eläviä perheellisiä, työperäisestä stressistä kärsiviä, yrittäjiä ja freelancereita, keskushermostoaan tasapainottavia biohakkereita, voimaakkaampia lääkkeitä elämäntilanteessaan välttäviä jne.

 

Sellainen hyvinvointipläjäys tähän iltaan. Isketään lopuksi vielä arvonta pystyyn. Rohtos Labs haluaa toivottaa blogin lukijoille Rauhaa ja Rauhallista joulua, joten arvon 5 purkillista Rauhaa. Kirjoittamalla minkä tahansa ”hep-höp-täällä” tuohon kommenttikentään, olet mukana arvonnassa. Arvonta-aikaa perjantaiaamuun, 23.11.2018 klo 7.00 asti.

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (105)

Stressihörhö opettaja uupumuslomalta hep! I need this so bad.

Rauha onkin burnoutin ja IBS:n vuoksi tullut tutuksi. Valitettavasti rahallisen tilanteen vuoksi en voi sitä säännöllisesti käyttää, vaan ostana ina alennuksesta tai tarjouksesta jos minulla vain on varaa. Aina kahden viikon jaksoissa huomaa kyllä että se vaikuttaa. Toivottavasti onni potkaisisi ja saisin Rauhaa joulukiireisiin (sukulaisten luona oleminen kun voi olla aika stressaavaa… :/ )

Mukana! Täällä ilmottautuu kolmatta kertaa pääsykokeeseen lukeva parikymppinen, jolle kyllä kelpaisi parempi stressin sietokyky…!

Siis täydellinen kuvaus , niin stressin täyteinen syksy, että stressitila kääntyy usein migreeniin puolelle , eli mu ka na !

Mukana, niiiin mukana arvonnassa 🙂

T. Kaupantäti jouluhössötyksen alkaessa (ja ne työvuorot, lähes pelkkää iltaa…)

Mukana, tulisipa tarpeeseen!

Mukana, toisikohan Rauha rauhan katkonaisiin öihin…

Hep mukana! Kuullostaa just siltä mitä tarviin

Tämä viiden lapsen äitipuolitoista todellakin tarvitsisi vähän RAUHAA

Tätä haluaisin kyllä testata!:)

Voi Rauha tekisi nyt niin hyvää!️

Stressi on kyllä enemmän kun tarpeeksi ollut viime kuukausina läsnä, taapero, loppu kiri opinnoissa toisella paikkakunnalla ja työt päälle, yöunista joutuu nipistämään aina ensimmäisenä. Ehkä rauha saisi sysäyksen kokonaisvaltaisen rauhoittumisen suuntaan!

Tulisi todellakin tarpeeseen, joten mukana!

Ehdottomasti mukana <3
Käytän lisäravinteita vaihtelevasti, mutta se tuoteviidakko on aika moinen. Näitä olisi ihana kokeilla, kuullostaa puhtailta ja laadukkailta valmisteilta.

No kyllä!! Tätä oon halunnut kokeilla elämäni stressaavimpana syksynä! Rauhaa tänne 😀

Onpas mielenkiintoinen uutuus! 🙂

Kuulostaa niin jännittävältä, että pakko osallistua josko vaikka tärppäisi 🙂 stressiä kyllä riittää ihan tarpeeksi, uusi työ alkamassa piakkoin ja myös muutto edessä 😀

Mukana! Tämä tuote tulisi kyllä heti kokeiluun miehelleni. 🙂 Kiinnostuin!

Rauhaa etsimässä itsekin 🙂

Kyllä! Menossa mukana, sanoi pukama.

Mukana! Pienen vauvan kanssa touhutessa ja vanhemmuuteen totuttelemisessa Rauha tulisi enemmän kuin tarpeeseen.

Minulle Rauhaa, joulurauhaa:)

Mä oon niin rauhan tarpeessa! Mukana!

Stressitön joulu anopille! Mukana siis

Mukana! Olisi kiva kokeilla!

Mukana! Tulisi tarpeeseen..

Niin mukana, täytyy varmaan tilata jos arvonnassa ei onnista.

Oih, mielenkiinnolla lähtisin kokeilemaan!

Olisi mielenkiintoista testata.

Oi, miten sopiva hetki tällaiselle olisikaan! <3

Kyllä tulis tarpeeseen!

Kaikki nämä biohakkereiden jutut kiinnostavat, joten ehdottomasti mukana arvonnassa.

Pyörittelin tätä purkkia jo kerran kädessä, mutta jätin vielä hyllyyn. Ehdottomasti mukana siis!

Rauhaa, joulurauhaa!

Ehdottomasti mukana. T. Stressi-Erkki Oulusta 🙂

Vähän skeptinen näihin mutta hep höp nyt si

Ruuhkavuosimutsina tarvitsisin tätä kipeästi – mukana!

Mukana, olisi tarpeen näissä syksyn kiireissä

Kuulostaapa kiinnostavalta. Mukana!

Ah rauhaa kiitos tänne yksi purkillinen!

Stressitön rauha mulle kans! Noi tokaluokkalaiset imee mut kuiviin!
t. Ope, jolla on jo aamukampa joululomaan

Mukana! Olisi tarvetta molemmille tuotteille 🙂

Mukana!

Ehdottomasti mukana! Tämä vauva-aika on ollut yhtä vuoristorataa niinkuin sen kuuluukin olla. Ja kyllä, minä todella tarvitsen rauhaa 🙂 🙂 🙂

Mukana! Uskoisin että rauha olisi täydellinen juuri tähän elämän vaiheeseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X