kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 29.11.2018

Piparitalotalkoot ja ajatuksia turvallisesta kodista

Teksti
Karoliina Pentikäinen

// Kaupallinen yhteistyö: Dr. Oetker//

 

 

Me vietimme eilen F:n kauan odottamaa hetkeä –piparkakkutaloiltaa siskoni Hipun, eli F:n tädin, kanssa.

F on, kuten varmasti melkein kaikki lapset, innokas piparien koristelija (ja syöjä). Siskoni on taas se tyyppi, joka osaa väkertää pikkutarkkoja yksityiskohtia niin leivonnaisiin, kortteihin kuin vaikka hiuksiinkin, joten päätin kutsua siskon mukaan piparitalotalkoisiin. Siskoni ja F:n yhteinen huvi kun on ollut jo vuosia katsella netistä kuorrutusvideoita.

Yhteiseen iltaan, piparien koristeluun ja pyöreän pöydän ääreen istumiseen liittyi kyllä toinenkin – se aika paljon suurempi – tarina. Dr Oetker, jonka tuotteilla piparitalon koristelimme, on nimittäin mukana SOS-lapsikylä -hankkeessa, jonka tarkoituksena on antaa tukea ja apua niille lapsille, jotka apua Suomessa ja maailmalla tarvitsevat. Antaa turvallinen koti, jos oma ei sellainen ole. Tarjota moniammatillista tukea koko perheelle, jos siihen on tarve. Rakentaa siis ikään kuin piparkakkutalon turva silloin, kun maailma ympärillä ei ole yhtä lempeä.

Siinä omassa turvallisessa kodissa, rakkaiden tyttöjeni ympäröimänä, mieli seikkaili monet kerrat niihin koteihin, joissa asiat eivät syystä tai toisesta ole tänä jouluna näin hyvin. Ja myös siihen, kuinka haavoittuvaista elämä on. Yhdessä hetkessä moni asia voi muuttua, eikä koskaan tiedä, milloin itse tai oma lapsi tarvitsee muiden apua. Se on sellainen näkökulma, jonka toivoisin kaikkien muistavan: Apua kannattaa antaa silloin kun itse voi!

Vaikka hyvän tekeminen kuuluisikin ihan jokapäiväiseen arkeen, on joulu tietysti aikaa, jolloin moni näiden asioiden äärelle herää. Ja eikä se ole lainkaan väärin! Minusta on hyvä, jos ihmiset pysähtyvät oikeiden arvojen äärelle edes silloin. Ehkä hyvän mielen antanut joulu tuo pontta toimia muinakin kuukausina samoin.

Kyselin F:ltä, kenen taloa me rakensimme ja ketä talossa oikein asuikaan. Hänen ajatuksensa lensivät niin satuhahmoista meihin todellisiin perheenjäseniin ja sitä kautta vielä Vain elämä -tähtiin. Miten ihana huomata, kuinka yksi piparitalo ja sen koristeet saavatkaan mielikuvituksen laukkaamaan. Tuo on sellainen kyky, jota ihailen lapsissa.

#piparikoti -haaste, johon mekin tällä upealla luomuksellamme osallistuimme, on osa Sos-lapsikylän ja Dr. Oetker Suomen yhteistä kampanjaa, jolla tuetaan SOS-lapsikylän toimintaa Suomessa. Tarjotaan koti sellaisille lapsille, jotka eivät voi asua vanhempiensa kanssa. Dr Oetkerin maayhtiö on tukenut SOS-lapsikylää Suomessa jo vuodesta 2009 lähtien ja tälläkin kampanjalla kerättävä lahjoitus maksetaan vuotuisen tukisumman päälle.

Myös sinä voit olla mukana tekemässä hyvää:

  • Tägää kuva omatekoisesta piparitalostasi tunnisteella #piparikoti someen (Instagram, Facebook tai Twitter)
  • Jokaisesta kuvasta lahjoitetaan 1 euro SOS-lapsikylän toimintaan. Piparikotien kylän rakentumista voi seurata osoitteessa oetker.fi/piparikoti

Ihanaa marraskuun toiseksi viimeistä päivää!

-Karoliina-

 

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X