kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 05.12.2018

Mun salainen mielikuvaleikki ja kasapäin inspiraatiota

Teksti
Karoliina Pentikäinen

// Kaupallinen yhteistyö: A-lehdet // 

Mä olen varmaan kertonutkin joskus aikaisemminkin täällä blogissa, kuinka mulle aikakauslehtien – niiden oikeiden, paperisten – ostaminen on sellaista arjen luksusta, joka jollain kummalla tavalla saa joka kerta mulle ylevän olon. Ehkä lapsuus, jossa ei ollut varaa turhaan hupulointiin, ja toisaalta tiukat opiskelija-ajat ovat jättäneet sellaisen jäljen, että edelleenkin koen voitonriemua siitä, että voin hemmotella itseäni lehdellä. Ostaa rivistön kauneimman ja mielenkiintoisimman lehden, suklaapatukan ja käpertyä sohvannurkkaan. Tiedätte varmasti, mitä tarkoitan.

Kun sunnuntaina – lapsen syntymäpäivien jälkimainingeissa, mutta kuitenkin ennen tätä meidän Budapestin reissua – sain hetkeksi omaa aikaa, käperryin peiton alle lukemaan viime viikolla postilaatikosta kolahtanutta Trendiä. Olin selannut lehteä jo etukäteen ja ollut otsikoiden perusteella melko varma, minkä jutun lehdestä valitsisin esittelyyn tänne blogin puolelle. Vaan toisen kävi. Kun näin Meri Milashin täydellisen kiharapilven ja sen vieressä tekstin ”Uskaltaja”, ei muita vaihtoehtoja enää ollut. Ja kuinka olisikaan voinut olla? Minun tyylini -postaussarja, jossa Meri tässä lehdessä oli pääosassa, kun on ollut Trendi-suosikkini jo vaikka kuinka kauan. Itse asiassa jopa salainen höpsö mielikuvaleikkini: Miltä näyttäisi, jos ammattitoimittaja kuvaisi meidän kodin ja minun vaatekaapin parhaat palat? Näyttäisikö se yhtä mielenkiintoiselle kuin sarjan naisten kodit? Vai niin tavalliselle, mitä se omaan silmään näyttäytyy? Entä mitä kertoisin reissuista hankituista koruista, perintöhuonekaluista ja tarinoista tyylini takaa? 

Mutta. Nyt siis asiaan. Eli hiustaitelija ja stailisti Meri Milashiin, jonka sanat saivat hihkumaan sisäisesti joka toisessa kappaleessa. Miten mielenkiintoinen nainen!

Meri kertoo haastattelussa, kuinka koki 27-vuotiaana, että oli työpaikassa, joka tuntui elämän tuhlaukselle. Niinpä hän päätti vaihtaa alaa, opiskella ja tehdä jotain oikeasti mielekästä. Nykyisin Meri on hiustaitelija, joka stailaa lähinnä malleja ja artisteja. Niin ja on sellainen Instagramin sädehtivät tähti, jonka kasvoihin ei varmasti edes voi olla törmäämättä puhelinta selaillessa. 

Mua ei voisi inspiroida enempää tämmöiset tarinat, jossa naiset – vieläpä äidit – uskaltavat kuunnella sisäistä ääntään ja suunnata sinne suuntaan, minne sydän vie. Meri sanookin, että ”on osattava antaa elämän viedä”. Mitään ei kannata puskea väkisin. 

Vaikka Minun tyylini -juttusarjaa saattaa luulla vain ja ainoastaan ulkoista tyyliä käsitteleväksi jutuksi, on minusta sarjassa parasta se, miten ihmisen tyyli yhdistetään sisäiseen maailmaan. Esimerkiksi Meri puhuu rohkeudesta niin pukeutumisen, uran kuin vaikkapa lasten saanninkin näkökulmasta. Jotenkin sarja on oiva esimerkki siitä, millaisia kokonaisuuksia me ihmiset olemme. Se, missä koti, vaatekaappi, mielenmaisema, juuret, perhe, ystävät ja ura muodostavat kokonaisuuden, mistä lopulta koko minuus rakentuu. 

Mä en nyt viitsi tyhjentää koko Merin haastattelua tähän, koska se ei tekisi kuitenkaan oikeutta jutulle. Tyydyn siis vaan kertomaan, että kaivele lehti käsiisi ja katso, miten mielettömällä tavalla Meri on yhdistänyt kodissaan aasialaisesta ikkunasta tehdyn seinäkoristeen, keltaisen retrohenkisen valaisimen ja lasisen ruokapöydän. Lue, miksi Meristä on tärkeää, millaisilla ihmisillä itsensä ympäröi. Ja aisti, millainen elämänasenne esimerkiksi äitiyteen Merillä on.

Muut Trendi 9/2018 tärppini tässä:

  1. Anna Heskarin (Abreu) henkilöhaastattelu, jossa nainen kertoo mm. sen, mitä feminismi hänelle tarkoittaa
  2. Best Beauty Buy 2018 -voittajat. Eli siis ne kosmetiikkatuotteet, jotka ovat alansa kuningattaria. (Tämä on muuten juttu, jonka tulokset googlailen aina jälkikäteenkin kosmetiikkaosastolla navigoidessani.)
  3. Koko Hubaran kirjoitus siitä, kuinka ikä ei tuonutkaan ulkonäköpaineista luopumista, vaan ihan jotain muuta.” seuraavana aamuna vilkaisen peilistä alastonta ylävartaloani. Ennen pikkuisista ja kiinteistä rinnoistani on tullut pikkuiset ja tyhjät.”

Loistavia lukuhetkiä!

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X