kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 09.12.2018

Mistä on täydellinen joululahja tehty?

Teksti
Karoliina Pentikäinen
24 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Aarrekid // 

 

 

Olimme miehen kanssa itsenäisyyspäivänä lenkillä kun aloimme puhua siitä, mitä lahjoja F saisi jouluna juuri meiltä. Monet F:n toiveet oli jaettu jo mummoille, mammoille ja kummeille, mutta omia lahjojamme emme olleet vielä ehtineet pähkäillä yhtään. Lopulta päädyimme siihen, että F saisi meiltä kaksi lahjaa. Jonkun sellaisen järkilahjan, joka olisi yhtä aikaa tarpeellinen ja kuitenkin lapselle mieluinen.Ja sitten toisen niin sanotun ”myönnytyslahjan”. Sen, joka olisi joku kuukauden päästä suosiosta pois menevä muovilelu, mutta jonka tietäisi ilahduttavan F:ää erityisen paljon aattona. (Samaa sarjaa kun se munasta kuoriutuva ylikallis pehmolelu, joka oli pakko viime vuonna saada, mutta jolla ei ole sitten helmikuun jälkeen leikitty).

Mä olen uumoillut, että aika monessa perheessä lahjojenantokulttuuri menee samalla tavalla. Tasapainossa hyötylahjojen ja ei-ihan-niin-hyödyllisten lahjojen kanssa. Niin ja tasapainossa myös kestävän kulutuksen kanssa! Ihan samaan tapaan kuin olen vähentänyt F:n lahjojen saantia joka vuosi järjestelmällisesti, olen alkanut myös valita aina kun on ollut mahdollista, sen vähän eettisesti paremman ja kestävämmän vaihtoehdon.

Mä ajattelinkin kirjoitella tänne blogiin useammankin vinkkipostauksen siitä, mitä kaikkea ihanaa, kaunista, kotimaista ja eettistä tänä jouluna voi rakkailleen antaa. Ja koska yöpuku ja kylpytakki ovat varmasti yksi klassisimpia joululahjoja kirjojen ja konvehtien kanssa, aloitan nyt niistä.

Vierailin kesällä Portugalissa tehtaalla, joka valmistaa Aarrekidin kylpytuotteet. Niin ja opin taas uutta. Mä olen jotenkin kuvitellut, että kaikki frotee on lähtökohtaisesti samanlaista. Portugalissa kuitenkin opin, että froteiden valmistustavassa ja materiaaleissa on huikeita eroja. Ja tästä taas juonta juurensa se, miksi jotkut pyyhkeet tai kylpytakit näyttävät aina, pesuista ja käytöstä huolimatta kuin uusille. Miksi toiset kuivuvat nopeampaa ja miksi joissakin alkaa törröttämään langanpätkät jo kevyen käytön jälkeen.

Aarrekidin kylpytuotteet ovat Loop Safe-velourfroteeta, jonka materiaalista 90% on orgaanista puuvillaa,10% polyesteria. Polyesterlanka toimii materiaalissa sidoslankana, sekä luo froteeseen verkon, joka estää froteen lenkkilankoja katkeamasta. (Toisin sanoen pyyhkeseen ja kylpytäkkiin ei tule niitä törröttäviä langanpätkiä!) Näin tuote pysyy hyvälaatuisena pidempään ja tuotteet kestävät useampia pesukertoja.

Loop Safe-rakenne tekee froteesta myös tavallista kevyempää, minkä vuoksi kylpytuotteissa on mahdollista käyttää tavallista vähemmän puuvillaa. Tämä nyt tietysti edesauttaa sitä, että tuote kuivuu paljon nopeammin.

Tämmöisillä froteen ominaisuuksilla tuote voi siis olla asteen verran parempi valinta: Se kestää käytössä kauemmin ja sen tuotannossa on otettu huomioon ympäristö.

F valitsi itselleen Aarrekidin froteemallistosta Leg Rob -kylpyhaalarin, joka on yksi tämän vuoden Aarrekid-uutuusmalleista. Hänellä on ollut monta kylpytakkia, mutta ne ovat osoittautuneet käytännössä meidän elämään jotenkin hankaliksi, koska emme esimerkiksi kävele saunavuorolle, jolloin takkimalli olisi varmasti hyvä. Meille kylpytekstiilillä on kuitenkin käyttöä esimerkiksi illalla suihkun jälkeen ja jopa aamuisin niin, kun aamupalaa syödessä pitää saada lämmikettä ylle ennen päivävaatteiden pukemista. Ollaan koettu käytössä, että ensin vähän hassulle kuulostanut ”kylpyhaalari” onkin ollut käytännössä loistava tuote. Sen kun sujauttaa päälle yhtä kätevästi kuin kylpytakin, että lapsen liikkuessa ja hyöriessä asu pysyy päällä. Takki kun usein retkotti sitten avonaisena ja tippui lopulta kovimmissa käänteissä.

Aarrekidin kylpymallistoon kuuluu haalarin ja perinteisen takin lisäksi mm. kylpypocho ja vauvan huppupyyhe. Kaikki froteetuotteet on nähtävillä täällä. 

Lopuksi on vielä mainittava, että Aarrekidin ihana klassikkokuosi, Pöllö, on tullut takaisin myös yöpukujen ja vauvanvaatteiden muodossa. Uutuusyöppärit ovat95% luomupuuvilla, tutkitusti turvallisesti oeko-tex® standard 100:n mukaisia. Kuvissa F:n yllä näkyy tuollainen mekkoyöpuku, helmainen, kuten meillä tavataan tämmöisiä sanoja. Nyt vielä harkitaan, olisiko meidän tämän vuoden ihana järkilahja lapselle trikoolakanasetti. 

Loistavaa sunnuntai-iltaa!

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä

Kommentit (24)

Liput Korkeasaareen tai muita elämyksiä on meillä toivelahjalistalla. Kiva kylpytakki!

Koska sinullakin on uusperhe, niin oletko miettinyt miten kauan lapsi voi käydä yhtäaikaa kanssanne saunassa tms? Oikean isän kanssahan voi käydä vaikka vielä teininä (vaikka useimmat ei käykään) mutta ei miehen, joka on tuntenut lapsen vasta kun tämä on likemmäs 10.

Liikuttavaa huolenpitoa :))) Ei voi kuin hymyillä.

Onko sulla tapana kysellä tämänkaltaisia asioita tutuilta ja tuntemattomilta ihmisiltä ihan kasvotusten? Jos ei, miksi kysyt sitä täällä nyt? Ja jos on, miksi ihmeessä? Miksi sinua kiinnostaa tuollainen asia?

Ei tuo minua ”huoleta”, vaan mietin että onko K tullut ajatelleeksi tätä asiaa vai ei. Eikä se ollut perhemuodon arvostelua, ydinperhe voi olla paljon paskempi paikka elää kuin uusio, jossa olen itsekin kasvanut.

Ei ole tapana, mutta tuskin bloggaajillakaan on tapana alkaa yhtäkkiä selostaa pitkiä kertomuksia vastaantulijoille jostain lastenvaatemerkistä tai omista kouluajoistaan?

Asia tuli mieleeni, koska postaus käsittelee saunomista.

Saunomista käsitteleviin kommentteihin: Pieni korjaus, vaikkakaan ei ehkä asian kannalta  merkittävä: Tytär oli 5-vuotias, kun aloimme seurustella.

Koen, että alastomuuteen liittyvät asiat ovat niin arkaluontoisia, jopa tälle saunakansalle, etteivät ne kuulu blogiini. Uskon, että löydämme uusperheessä kuitenkin  meille ja tyttärelle sopivat ratkaisut 🙂

Kivaa joulua! 

Yllättävää, että nämä lahjasuosikit saat ilmaiseksi.
Olisi kiva joskus lukea postaus, jossa suosittelet tuotetta niin ettei se ole yhteistyönä saatu.
Blogi on täynnä kaupallisuutta, jonka kuitenkin aina tunnut kieltävän.
Joo, kukaan ei pakota lukemaan.
Blogi tuntuu kiertävän tietynlaista kehää. Kehut tuotteita, jotka on yhteistyötä ja muut postaukset sisältävät usein juttuja, jotka herättävät lukijoissa mielipiteitä joista et pidä. Sen jälkeen tulee monta postausta, joissa puolustelet itseäsi ja jätät kommentoimatta aiempiin postauksiin, koska et tunnu haluavan vastata kysymyksiin.
Hassua sinänsä, että kuitenkin muistat mainostaa olevasi ammattibloggaaja. Kuinka moni tätä jaksaa jatkossa lukea…

Itse ajattelen nämä kaupalliset postaukset niin, että bloggaaja on jonkin merkin (esim. juuri Aarrekid) heille hyväksi/mieluisaksi todennut ja haluaa tietenkin tehdä yhteistyötä sellaisten merkkien kanssa. Blogimarkkinointi on niin nykypäivää, etten ymmärrä, miten jotkut jaksavat edelleen nillittää niistä. Itse en koe kaupallisia yhteistöitä tuputukseksi tai huonommiksi arvosteluiksi, vain koska bloggaaja ei niitä ole itse ostanut. Tässä hyvä teksti Natalta, missä väännetään vielä rautalangasta tämän ajan markkinoinnista ja ammattibloggaajan työstä.
http://wtd.fi/tallainen-blogimaailma-on-nykyaan/

Ja onhan täälläkin silloin tällöin Karoliina hehkuttanut joitain tuotteita (esim. vasta kosmetiikkapostaus), jotka hän oli itse ostanut.

Ja vaikka kaupallisia yhteistöitä paljon onkin (kuten myös monissa muissa
blogeissa) niin minusta niitäkin on kiva lukea, koska Karoliina usein osaa yhdistää näihin ihan niitä arkisia ja ajankohtaisia pohdintoja. Tai kiva saada ideoita vaikka just sen rosollin tuunauksesta. Ja tosiaan kaikesta ei tarvi tykätä ja minäkin skippaan tekstit, jotka eivät kiinnosta.

Moikkis! Olen puhunut kaupallisuudesta niin paljon, että siihen ei ole oikein lisättävää. Mutta pariin muuhun asiaan kyllä:

1. Jos bloggaaja perustelee oman kantansa, se ei ole aina puolustelua. Se on kannan perustelua, yhden näkökulman esiintuontia. Sitä voi kutsua esimerkiksi dialogiksi, mitä blogilta yleensä haetaan.  

2. En palaa koskaan vastaamaan sellaisen postauksen kommentteihin, johon olen jo kerran (tai jopa kaksi) vastannut. Aina tulee uudet aiheet, joihin tulee kommentoida. Jos haluaa jatkaa keskustelua, kannattaa laittaa viesti uusimpaan postaukseen. 

3. Aloittaja on aivan oikeassa: Blogiyhteistyökumppanit eivät valikoidut sattumalta. Mulla ne valikoituu mun omista lempimerkeistä. Varsinkin tällaiset pitkäaikaiset kumppanit ( Aarrekid vuodesta 2011). Joten kyllä. Se ei ole sattuma, että niitä kehutaan. Juuri siksi ne ovat valikoituneet mukaan, koska pidän niistä ja haluan kertoa niiden sanomaa eteenpäin muillekin.

4. Tuossa esimerkkejä ei-kaupallisista suosittelupostauksista. https://www.lily.fi/blogit/kolmistaan/jos-et-lue-mitaan-muuta-lue-edes-t

https://www.lily.fi/blogit/kolmistaan/10-x-kosmetiikkaloytoa-talveen

https://www.lily.fi/blogit/kolmistaan/parasta-tiskirattiteline-aikuiselamaa

https://www.lily.fi/blogit/kolmistaan/6-tuotetta-6-minuuttia-mun-arkimeikki

Ihanaa joulunodotusta 🙂 

Onko tämä aina tää sama narisija joka suoltaa tämän saman tarinan melkein samoilla sanoilla lähes jokaiseen kaupallinen yhteistyö- postaukseen?

Täydellinen lahja on tietenkin ilmaseksi saatu mainstuote 😀

Vastasin sulle tuohon yläpuolelle 🙂 

Meilläkin muksut (2 kipaletta) saa hyötylahjoja ja ”krääsälahjoja”.
Onneksi krääsälahjatkin ovat nykyään sellaisia, jotka kiinnostaa kauemmin kuin pari kuukautta.
Molemmat ovat kuitenkin muksuille tärkeitä. Ja nyt kun nuorempi on jo 9-vuotias niin hänkin on arvostanu pehmeitäkin paketteja jo muutaman vuoden. Molemmat toivoikin tiettyjä huppareita.
Esikoiselle pölähti joskus viiden vanhana ensimmäisestä paketista uus talvitakki. Siihen muksu totes: ”Joooo, ei ois pitäny avata ollenkaan”

Karoliinan perheen sauna-asiat ei kuulu meille muille, mutta itsekin uusperheen äitinä haluan kommentoida, että todennäköisesti tytär pitää aivan itse huolen siitä, kauanko haluaa käydä saunassa ”vieraan miehen” kanssa.

Meillä tytär ei hetkeen näyttäytynyt edes minulle alasti, mutta se meni ohi. Poikani sen sijaan lopetti saunomisen kanssani yläasteen alkaessa ja se ei ole mennyt ohi. Asian ydin: mielestäni tämän asian lapsi saa päättää aivan itse!

Näinpä! Itselleni heräsi tän pohjalta ajatus, että noinkohan käy meidän uusperheessä puolestaan niin että minun pojat tulee saunomaan aina isäpuolen kanssa, mutta minun kanssa saunominen loppuu joskus. Etäinen ajatus, mutta varmaan aika mahdollista!
Kauhean yksilöllistä varmaankin, lapsen oman fiiliksen mukaan.

Mitä kirjaa F lukee ekassa kuvassa? Oon kauan miettinyt erään kauhuiltasatukirjan nimeä ja toi näyttäis vähän siltä 😀

Oma isäpuoleni oli hieman omituinen, enkä missään nimessä olisi saunonut hänen kanssaan, ei toki pakotettukaan, mutta olen myöhemmin lukenut että jos isäpuoli ei ole lasten kanssa ihan pienestä asti niin sitten kun talossa alkaa pyöriä kauniita nuoria naisenalkuja, ei se isäpuoli enää välttämättä koekaan olevansa isä vaan mies jonka kodissa pyörii nuoria tyttöjä.

Voi pyhä jysäys…. anna mun kaikki kestää…

Sanoppa muuta. Jotenkin todella kieroutunut ajatusmalli…

Isäpuoli ei varmaan voi ikinä kokea olevansa isä.. koska ei ole isä. Paitsi jos on omia lapsia. Perheen aikuinen voi kokea olevansa, mutta se on ihan eri asia. Vaikkapa nyt siinä mitä tulee alastomuuteen.

Tämä. Siksi on minusta keinotekoista puhua vanhemmasta, kun viitataan äidin uuteen kumppaniin.

Kieroutunut ajatusmalli… mistähän ne kaikki uutiset (muun muassa) hyväksikäyttävistä isäpuolista tulee, jos tämmöiset tulee jollekin uutena tietona?

Sitä en tiedä, kokeeko isä-ja äitipuolet olevansa isiä ja äitejä vai eivät, vai lähinnä turvallisia toisia aikuisia.

(Ei siis liity nyt enää mitenkään bloggaajaan tämä)

Elämyslahjat on niin kivoja <3 Onpahan joulun jälkeenkin, mitä odottaa! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X