kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 11.12.2018

Joulun nopein ja herkullisen tarjottava (ylläri)vieraille!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

// Kaupallinen yhteistyö: Linkosuo // 

Meillä juhlittiin toissa viikonloppuna F:n synttäreitä perhevoimin. Mä olin jo viikkoja sitten päättänyt, että yrittäisin ottaa kemut mahdollisimman rennosti.

En tiedä, mikä siinä on, mutta voin kestittää ex tempore-tyyliin isoakin joukkoa kavereita ja vääntää monta herkku- ja ruokalajia tuosta vaan. Mutta kun kyseessä on joku etukäteen sovittu tilaus. Esimerkiksi synttärit, tuntuu, että kaiken on oltava jotenkin työtaakan takana.

Olen joka vuosi opetellut ottamaan kemut yhä rennommin ja rennommin (ja katson samalla vanhoista valokuva-albumeista kauhulla ja ihailulla, millaisia tarjottavia olen esimerkiksi tyttären yksivuotissynttäreille jaksanut ja ehtinyt vääntää.) Parina vuonna olen tilannut tarjoamiset ihan valmiina, nyt päätin, että tehdään itse, mutta pienellä vaivalla.

Lapsen oma toive oli mokkapalat. Ja vitsi miten helppoa oli leipoa, kun pikkuleipuri osaa jo itse mitata ja sulattaa voin, rikkoa munat ja paljon muuta. Enää ei eletä sitä vaihetta, missä yhdessä leipominen tarkoittaa jäätävää sotkua ja kaksinkertaista työtä. Nyt hänestä oikeasti on apua!

Suolaiseksi tarjottavaksi pyysin miestä tekemään samoja pikkupurtavia Linkosuon kaura- ja ruissipseistä, joita hän itse asiassa teki jo kesällä Tammerfest-etkoille (hieman toisentyyppinen tilaisuus, mutta toimi sielläkin). Nuo sipsit kun sopivat loistavasti kuppimuotonsa ja myös makunsa puolesta sellaisenaan syönnin lisäksi täytettäviksi.

Moni on kysellyt, miten yhteistyöt valikoituvat blogiin ja kuinka tuotteet, joista bloggaaja kertoo, voivatkaan olla aina niin hyviä. Että voivatko ne ihan oikeasti olla kehujen arvoisia?

Linkosuo oli oiva esimerkki, miten tämmöiset hommat ainakin täällä mun blogissa menevät: Ihastuin Linkosuon kauratuotteisiin ihan omien kauppaostosten ansioista viime kesänä. Oli ihanaa, että kaupan hyllyiltä löytyi myös astetta terveellisimpiä snäkejä meille, joiden vatsa ei ruista kestä, mutta jotka eivät halua syödä myöskään uppopaistettuja perunalastuja. Sitten kun näitä kaurasipsejä oli tullut rouskuteltua aikansa, sain kuulla, että kyseiset herkut valmistetaan kaiken lisäksi vielä täällä Tampereella. Olin siltä istumalta myyty.

Siitä innostuneena ehdotin Linkosuolle yhteistyötä, koska koin, että tässä olisi sellainen brändi, jonka tuotteista voisin ilolla kertoa eteenpäin. (Enkä silloin edes tiennyt näistä tuotteista!). Niinpä asiat etenivät nopsaan ja tässä sitä ollaan.

Mutta sitten takaisin tyttären kemuihin ja sen tarjottaviin. Mies teki kaurasipseihin kinkkutäytteen ja ruissipseihin kylmäsavulohitäytteen.

 

Kinkkutäyte Linkosuon kaurasipseihin

 • Linkosuon kaurasipsejä, makuna sour creme
 • ranskankermaa ja kermaviiliä (puolet ja puolet)
 • palvikinkkua pieneksi pilkottuna
 • omenaa pieninä paloina
 • raejuustoa
 • suolakurkkua pieninä paloina
 • ruohosipulia silputtuna
 • suolaa
 • valkopippuria

 

Kylmäsavulohitäyte ruissipseihin

 • Linkosuon ruissipsejä, makuna makea chili
 • ranskankermaa ja kermaviiliä (puolet ja puolet)
 • kylmäsavulohta pilkottuna
 • limen mehua puristettuna
 • tilliä
 • sitruunapippuria
 • limen kuorta raastettuna
 • kurkkua pilkottuna

 

 1. Sekoita ranskankerma-kermaviiliseokseen kaikki pilkotut ainekset ja mausteet.
 2. Anna täytteen maustua kaapissa ainakin pari tuntia. Mielellään yön yli.
 3. Pursota täyte Linkosuon sipseihin vasta, kun ne meinataan syödä.
 4. Tarjoile heti.

 

Täytettyjen sipsien lisäksi meillä oli juhlissa tarjolla myös – ihan sellaisenaan – Oat ja Rye Chipsejä. Erona joihinkin muihin snäkeihin ne ovat todella ohuita ja itse laskisin samaan herkuttelukategoriaan kuin perus perunalastut. Paitsi vaan että niissä on puolet vähemmän rasvaa kuin perunasipseissä (ja enemmän kuituja!). Näistä voin kuitenkin sanoa sen, että ovat sitten sellaista herkku, että jos et halua joutua koukkuun, ÄLÄ OSTA! IKINÄ!

Mun oma ehdoton hullaantumiseni on Oat Chips Caesar. Mä olen muun muassa vedellyt tämmöisen pussin kerran kymmenen minuutin automatkalla yhdeltä istumalta suuhuni. Ja myös korvannut lounaan rouskuttamalla pussin kuin itsestään. Tämä ei ole siis mikään ravintoympyräsuositus, mutta kertoo keisarin houkutuksesta ja minun himostani kyseisiä tuotteita kohtaan.

Tuli mieleeni, tässä kirjoitellessa ja välissä viikon kauppakassia purkaessa, että pitäisi seuraavaksi kokeilla täytettyjä sipsejä kasvistäytteellä. Ollaan yritetty pitää kiinni siitä, että meillä olisi kasviruokapäivä kerran viikossa, joten miksipä ei myös juhlatarjottaviin niitä voisi lisätä, vaikkei joukossa varsinaista kasvissyöjää aina olekaan.  Mietin, että esimerkiksi kauraranskankerma, tomaattinen nyhtis, purjo ja kurkku voisi olla yksi aika makoisa täyte. Joukkoon mausteita, nams!

Niin tai millainen olisi viikunahillo ja sinihomejuusto ruissipsin päällä? Tai vuohenjuusto-päärynä-hunajatahna kaurasipsissä?  En halua edes miettiä, kun tulee nälkä pelkästä ajattelusta. 

Tämmöinen maailman nopein ja herkullisin tarjoiluvinkki vaikka joulun ylläriviereille ja uudenvuodenkemuihin! Sipsit (eli nämä kuppimuotoiset, postauksen kuvissa täytetyt) löytyvät kauppojen näkkileipähyllystä  ja chipsit (hullun himotuksen aiheuttavat keisarit ja muut maut) perunalastuhyllystä

-Karoliina-

Kuvat: 1-2, minä // loput: Noora Näppilä

 

 

Kommentit (7)

Täytyypä laittaa toi resepti kokeiluun, niin saa vähän vaihtelua uuden vuoden tarjoiluihin. 🙂 PS. Kivat housut A:lla, mistä ne on ostettu?

Five Nights at Freddy’s is horror game incredibly unique. It will make you feeling of dread when play. If you’re like to scary games you should play this game out!
https://fivenights-at-freddys.com

Nuo ruis- ja kaurasipsit on kyllä tosi hyviä! Normi sipseistä tulee helposti minulle paha olo, vaikka ei vetäisikään mitään sipsiövereitä. Näistä ei sitä huonoa oloa niin helposti tule, ja on tosiaan ainakin vähän kuitupitoisempi vaihtoehto.
Mietin, että kasvistäytteenä voisi toimia joku tsatsikin tyyppinen, jos tekee vähän kiinteämmän version valuttamalla nesteen ja käyttää tuorejuustoa 🙂

Ja tietysti tulee ihan vegaaninen täyte jos käyttää esim. kaurapohjaista ”tuorejuustoa”, kuten Oatlyn PåMackan 🙂

Alkaako sipsit pehmetä, jos nämä on kauan syömättä? Ei varmaan kannata paljon etukäteen täyttää, mutta jos juhlat on pitkät, niin vettyykö jo siinä ajassa?

Juuri näin! Eli itse täyttäminen kannattaa tehdä vasta vähän ennen kemuja, vaikka mössö tuleekin tehdä hyvissä ajoin. Korjaan tuonne reseptiinkin, joten kiitos huomioista <3 Toki sipsit pehmenee, mitä löysempi itse täyte on. Jos on tosi, tosi pitkät juhlat, parempi vaihtoehto on varmasti esim. juurikin sellainen juusto+ viikunahillo -tyyppinen ratkaisu. Mutta hyvin kestää parin tunnin juhlat esillä. Eikä sen kauempaa kyllä kaloja ja maitotuotteita uskaltaisi esillä pitääkkään. 

Suosittelen 🙂 Pöksyt on itse asiassa shortsit. Eittämättä ikivanhat 😀 Mutta tarkistan merkin, kun saan miehen kotiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X