kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 12.12.2018

Hyvän mielen joululahjavinkit!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä söin eilen kauden ensimmäisen jouluaterian, kun kävimme ystävien kanssa syömässä joululounasta Ravintola Paakarissa. Lounas oli mieletön!

Siinä joulusta höpistessä kaveri kysyi, ollaanko jo ostettu joululahjat. Ja täytyi todeta, että ihan muutamaa asiaa lukuun ottamatta ei olla. Uskon, että me ollaan – puolen muun Suomen kanssa – ostoksilla 22.päivä.

Tosin mitään paniikkia tässä ei ehdi silti tapahtua. Me olemme nimittäin sopineet sukujen kanssa hyvin maltillisesta lahjamäärästä, joten mitään isoa kasaa ei ole hankittavana.

Listasin alle sellaisia lahjaehdotuksia ja lahjanhankintapaikkoja, jotka itse koen hyviksi.

Osta/valmista tuhottava lahja. Tarkoitan tällä sitä, että monta kertaa hyvä lahja on sellainen, joka ei jää nurkkiin pölyyntymään, vaan tulee kulutukseen. Osta lähituottajan leipää, kauppahallin kalaa tai ihana vartalovoide. Mun omat suosikit tässä kategoriassa on tietysti Tampereen kauppahallin liikkeet, joista saa ruokalahjoja. Niin ja esimerkiksi Madaran ja Weledan luomukosmetiikka kauniisti pakattuna.

Tue niitä, jotka tekevät töitä lähelläsi. Mene paikallisiin kivijalkaliikkeisiin, mieluiten vielä yksityisiin sellaisiin. Tampereella suosittelen suuntaamaan INCH Storeen ja  By Emkaan. Niin ja Pukimon Pop Up:Iin. Siellä mm. Aarrekidiä, Ratiaa ja Pokkoa.

Osta kotimaista. Niin suunnittelua kuin tuotantoakin. Joskus jopa molempia. Omat suosikkini – tietysti – ovat Kivatin pipot, Sidosteen (joulu)sukat, Marimekon kullanhohtoiset paidat ja kengät, Lumin laukut, Aarrekidin yöpuvut, Maanantaimallin korvikset, Arabian astiat, Iittalan kynttilänjalat, Joutsenen untuvatossut, Ivanan mekot, Makian kangaskassit ja monet muut.

Tarjoa palvelu tai elämys. Hanki lahja, jossa liikkuu vain hyvä mieli, mutta ei konkreettinen tavara. Tarjoa ystävälle hartiahieronta tai tee/osta joulusiivous. Varaa kasvohoito tai kynsien kestolakkaus (Tampereen ehdoton paikka kynsiin on Beautiful You -kauneushoitola). Osta elokuvien, sarjojen tai kirjojen äppi muutamaksi kuukaudeksi tai koko vuodeksi. Varaa konsertti tai teatteriliput, tai tee lahjakortti, jolla tarjoat ystävällesi kolmen ruokalajin illallisen tämän valitsemana ajankohtana. Tai jos et osaa kokata, varaa pöytä ravintolasta ja tarjoa ilta. Tampeelta suosittelen Kulma26-ravintolaa Hämeenkadulla ja Cafe Pispalan brunssia. Joskus hyvä lahja voi olla arkisen kekseliäs: Sisko antoi yksi vuosi poikaystävälleen (nykyiselle aviomiehelle) lahjakortin, joka sisälsi 30 kauluspaidan silitystä. Superhauska lahja minusta talouteen, jossa kumpikaan ei perusta juuri silittämisestä.  

 

Mitäs teillä annetaan lahjaksi? Mä kysyin mieheltä, haluaako elämyslahjan vai konkreettisen paketin. Halusi tällä kertaa konkreettisen, joten nyt pähkäilen täällä, mikä olisi tämän joulun lahja. Viime vuonnahan me ostimme hänelle porukalla tämän. Lapsen järki- ja myönnytyslahja ovat edelleen myös mietintämyssyssä.

-Karoliina-

Kuva:  Sidoste-joulusukkakuvaus 2018

Kuvaaja: Jussi Koivunen /Studio Koivunen 

Tyyli: minä + Pinja Korhonen 

Mallit: Ellinoora Myötyri ja Topias Haapanen

Lokaatio: MOW Tampere 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X