kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 14.12.2018

Perjantain asu, nro 14: Makuupussitakki ja juoksulenkkarit kaupungilla!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
13 kommenttia

Asu:lenkkarit, sukat, väljät housut, untuvatakki, laukku ja neuletunika

Merkki: Lenkkarit*, NewBalance. Sukat*, Sidoste. Housut*, Nanso. Takki, Joutsen. Neule*, Aarre. Laukku, CalvinKlein.

Hankintapaikka: Tämä on todellinen ”bloggaajan haalittu asu”, koska olen saanut kaikki muut, paitsi takin ja laukun, jollakin tapaa töiden kautta. Lenkkarit olen saanut Koskarin Intersportista, housut ja neuletunika ovat tulleet kaupallisista yhteistöistä ja sukat olen pihistänyt toimistolta. Takki ostettu Tampereen Joutsen-liikkeestä, laukku Prahasta töissä kesänä.

Käyttöönottotoimenpiteet: –

Käyttökohde: Mä luulin, että tulen käyttämään New Balanceja ja niiden erikoispohjallisia vain lenkillä. Totuus on kuitenkin ollut se, että kengät (nimenomaa pohjallisten kanssa) ovat niin kevyet ja hyvät jalalle, että pidän niitä sään salliessa aina muutenkin. Ei siis ollut ihme, että ne valikoituivat myös Budapestin reissulle ihan ”kaupunkikengiksi” mukaan. Nanson housut – kuten jo postauksessakin mainitsin – käyvät niin arkeen ja juhlaan. Ja niissä niitä olen ehtinyt jo pitääkin. Ihmeekseni ne toimivat aika kivasti myös lahkeet käärittyinä. Olette ehkä jo vähän kyllästyneet näihin mun kolmeen (musta, harmaa ja vihreä) Aarrekidin Aarre-neuleeseen, mutta kun pidän niitä ihan jatkuvasti. Juuri tuolla kuvan Budapestin reissulla neuletunika meni päivällä näin housujen kanssa (vaikkei paljon takin alta näykään), illalla puin sen sukkisten kanssa mekoksi. Miten kätevä reissuasu! Untsikan hommasin siksi, että mulla ei ole yhtään maksitakkia talveksi. Oikeastihan tämä Dorah-takin malli ei ole aivan maxi-mittainen, mutta mä olen niin lyhyt, että toimii musta juurikin tuollaisena vähän isona ”makuupussitakkina”. Mä en pidä mitään muita sukkia enää kuin Sidosteen, joten voisi kai sanoa, että käyttökohde: Aina, jos sukat on jalkaan laitettava. CalvinKlein on mun luottolaukku silloin, kun pitää saada laukku mukaan tosi rentoonkin asuun. Esimerkiksi näin tai sitten ihan vaan, kun menen kollarihousuissa ostamaan kaupasta maitoa.

Hankinnan kannattavuus: Sanomattakin selvää, että Aarrekid ja New Balancet ovat olleet kannattavia ostoksia. Olen pitänyt niitä paljon enemmän, mitä aluksi osasin edes kuvitella. Nanson housut voisivat olla mun makuun lahkeista vielä vähän kapeammat, jotta pysyisivät paremmin myös rullalla. Siksi annan niiden arvosanaksi ennen ompelijan käsittelyä 8,5. Sidosteen sukat ovat timanttiset kaverit. Tosin, koska kyseiset logosukat ovat sporttimateriaalia, voisi esimerkiksi Pure Waste -materiaalia oleva Sidoste-sukka sopia arkeen paremmin. Niin ja lennolle minun olisi pitänyt tajuta pakata Sidosteen matka- ja toimistosukka. Oli nimittäin turvonnut koipi niin, että nilkassa luki Sidoste vielä sukan poisottamisenkin jälkeen. Takista toivon mun luottokaveria seuraaviksi vuosiksi. Takki on käsittämättömän kevyt ja lämmin yhtä aikaa. Kuten joskus olen sanonut, kynnys käyttää enää muita takkeja kuin untuvaisia, kasvaa joka päivä. Muut tuntuvat viileille ja painaville, vaikka vielä vuosi sitten en edes olisi tajunnut tämmöistä eroa. Itse tykkään yhdistää Joutsen-takit juurikin rennosti lenkkareihin, Martenseihin tai muihin street-henkisiin kenkiin. Erehdyin yhtenä päivänä iskemään tämän takin korkonilkkureiden pariksi. Kokonaisuus kyllä varmasti sopi yhteen, mutta itselleni tuli liian virallinen olo. Laukku on ollut äärimmäisen kannattava ostos. Muistatte ehkä, että etsin tämmöistä laukkua aika kauan. Todellisuudessa laukku taitaa olla miesten laukku, mutta sillä ei tietysti ole mitään väliä. Ostin laukun Prahasta kesällä 2017 ja olen käyttänyt sitä siitä asti joka viikko.

-Karoliina-

Kuvat: Miäs

*saatu tuote 

Kommentit (13)

Miten laukku voi olla ”miestenlaukku”. 🙂 Toki ymmärrän, että miehille suunnataan omaa mallistoa.
Hankinnan kannattavuuden analysointi on myös jokseenkin hassua tässä yhteydessä, jos olet ne saanut vai oletko saanut valita erikseen minkä tuotteen yritys sinulle antaa.

Minä yritän nykyään matkustaa aika vähillä vaatteilla, joten on kiva miettiä omista vaatteista kokonaisuuksia, jotka sopivat yhteen ja joita voi käyttää erilaisissa tilanteissa kun yhdistelee tai asustaa vähän eri tavalla. Toisaalta samaa harrastan myös ihan normioloissa, kun olen viime vuosina ostanut vaatteita vain jos olen todella tarvinnut jotain uutta.

Moi!
Minkäkokoinen tuo sinun Dorah -takkisi on? Saisin ehkä vähän osviittaa minkä koon laittaisin tilaukseen. 🙂

mikä on tuo Joutsenen takki?

Ihan superihana takki!! Oon itse rakastunut ”makuupussitakkeihin”, muut takit jää kyllä käyttämättä 🙂

Hei miksi mainita neule, jos sitä ei yhdessäkään kuvassa näy? 😀

Näkyy kaulus ainakin. Ja varmaan siks, että joku alkais nillittää siitäkin.
”Rintsikoillako sä vaan oot?” Tai ”tokassa kuvassa näkyy jotain kaulusta. Onko se saatu, miksei sitä mainita?”

Onko oikeasti pakko puuttua joka asiaan Karoliinan postauksissa? Ihmettelen vain

Kiva asu! 🙂

Katso vielä toka kuva niin näet neuleen etukappalettakin. 🙂

En mie näe, näen vain takin ja vähän kaulusta. Ja ei kai kukaan nillittäisi tuollaista, kyllä kuvissa näkyvien vaatteiden esittely riittää. Eihän näihin aluspöksyjäkään merkitä, vaikka oletettavasti suurimmalla osalla sellaiset asukuvissakin on 🙂

Edellisiin: No itse asiassa mietinkin, laitanko ollenkaan , mutta päätin laittaa. Koska mulle käy aina niin, että jos en jotain merkitse, jengi on silleen ”mikähän on tuo taustalla, tuolin selkänojalla roikkuva viltti tai neuletakki, josta näkyy kaksi senttiä kuvan alalaidassa” 😀

Alkuperäinen kyselijä kiittää vastauksesta 🙂

Onpa kivan näköinen kokonaisuus, erityisesti nuo lenkkarit piristää mustaa asua 🙂 Itsekin olen haaveillut vuosia Joutsenen untsikasta, saa nähdä raaskinko joskus ostaa.

Mutta hei, mistä se sun musta pipo on, joka usein näkyy päässäsi instastoreissa? Sellainen ribbineulos ja käännetty reuna?

Moikkelis! Juu saan aina valita itse, jos on yhteistyö, että mitä otan esim tietystä mallistosta. Tosin aina se oma päätöskään ei ole oikea: Joskus huomaa jälkikäteen, että hankita ei ollutkaan hyvä.

Mä saan jotenkin kikesejä matkakamojen pakkaamisesta 🙂 Se on sellaista asun kapselointiqa, johon arjessa taas en pysty niin hyvin! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X