kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 18.12.2018

Vuoden 2019 kalenteri. Kultasivuilla!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
12 kommenttia

Mulle vanhanaikainen, paperikalenteri on ihan koko arjen pyörimisen elinehto. Hukkasin kalenterin kerran keväällä ennen meidän häitä (löytyi suolahuoneesta), ja silloin jo työkaverit pääsivät sanomaan ”eikö me olla sanottu monta kertaa, että siirry siihen sähköiseen kalenteriin?”. Olivathan he sanoneet, mutta kun mä en vaan osaa hahmottaa asioita muusta kuin sellaiselta viikkonäkymältä, jonne voin itse kirjoitella käsin.

Mun kalenterit ei koskaan ole mitään hienoja värikoodattuja ja koristeltuja (paitsi ehkä syksyn ekalla työviikolla), vaan ennemminkin sivut saattavat näyttää ulkopuolisen silmään ihan hirveälle söhrylle. Mutta mulle ne toimii. Pitää asiat ja to do -listat järkässä.

Mä merkitsen paperikalenteriin oikeastaan kaiken, mikä viikoissa on olennaista. F:n harrastusasiat ja esimerkiksi koulun ja iltapäiväkerhon erikoisasiat. Tyyliin: ”luistimet mukaan”. Sitten merkitse toki kaikki menot ja sen, mikä päivä teen mitäkin töitä. Mun työpäiväthän oikeastaan jakautuu 3-4 pääasian välillä, joten saatan antaa päivälle jonkin otsikon. Esim. tänään mulla luki ”aamulla blogi, ip Sidoste-kuvaus”.

Kaikkien edellisten lisäksi mä merkitsen kalenteriin nämä mun postausten aiheet. Ihan omat jorinat on merkitty niin, että ympäröin ne laatikolla. Esimerkiksi tänään luki vielä ekstratietona ”kalenteri”. Jos postaus on sen sijaa kaupallinen yhteistyö, laitan sen ympärille yleensä piparireunat. Näin voin heti yhdellä silmäyksellä nähdä, millainen viikko on edessä. Mä suunnittelen postausten aiheet yleensä eteenpäin parin viikon ajalle, mutta käytännössä ne elävät silti koko ajan.

Tästä yllä olevasta vuodatuksesta varmasti huomaa, että kalenteri ei ole mulle mikään vitsin aihe. Siksipä uuden kalenterin osto on aina iso asia. Mun kalenterin tulee olla:

  • A5-kokoinen.
  • kaunis.
  • viikkonäkymä niin, että päivät ovat allekkain. Ei missää nimessä vierekkäin. (Ennen ajattelin juuri toisinpäin, mutta nyt jo useamman vuoden näin).
  • joka viikolle tulee olla muistiinpanotilaa viikkonäkymän kanssa samalla aukeamalla.

Viime vuonna ostin kalenterin Vihkokaupasta, nyt sopiva tarttui mukaan jo syksyllä Turun kirjamessuilta. Chroniclebooksin sininen, kovakantinen kalenteri oli vaan aivan täydellinen. Kuka ihan oikeasti voi vastustaa kalenteria, jossa sivut ovat KULTAA? Sen lisäksi mä rakastan tuota sivunäkymää. Tarkoitus onkin, että nyt uudessa kalenterissa voi erottaa fyysiset menot ja toisaalta esim. työpäivän sisällön eri sivuille. Vasemmalle aion kirjata menot ja menoaikataulut, oikealle työpäivän to do -listan ja postaukset.

Käsi ylös, kuka muu on niin fiilareissa kalentereista? Mä olen ennen kokenut tosi tarpeelliseksi perhekalenterin, mutta jostain syystä emme ole juuri käyttäneet tänä vuonna sitä. Mietinkin, tarvitseeko meidän tilata seinäkalenteria enää ollenkaan ensi vuodeksi.

-Karoliina-

Kommentit (12)

En tiedä miten enää pärjäisi jos ei kaikkien perheenjäsenten menot löytyisi kalenterista joka on aina mukana eli sähköinen perhekalenteri on arjen pelastus. Työvuorot, hoidosta hakuvuorot ja ajat, harrastukset, omat menot, miehen menot, synttärit, kyläilyt.. Ehkä juuri siksi en ikinä muista mitään, koska aina voi tarkistaa puhelimen kalenterista.

Tosi hieno kalenteri etenkin sisältä, meillä on varsin samat vaatimukset kalenterin suhteen! Ensi vuodelle jo kalenteri hommattu, mutta pitääpä pistää merkki (tai Rosebud) muistiin sitä seuraavaa vuotta ajatellen.

Työhön en tarvitse kalenteria. Kotonakin mulla on vain seinäkalenteri. Siinä on omat ja miehen työvuorot ja muut vaihtuvat menot. Enää en merkiste lasten kouluaikoja ja pysyviä harrastuksia, vaan ne on eri listassa jääkappin ovessa. Tavoitteena on muistaa tällaiset vakituiset jutut ulkoa, ettei olisi ihan kalenterin armoilla. Joskus merkitsin kaiken mukana kulkevaan kalenteriin ja sen takia taisi käydä niin, etten muistanut enää yhtään mitään ulkoa ja kaikki piti tarkistaa kalenterista.

Muistisairaan ihmisen omaisena on alkanut arvostaa ja vaalia omaa muistiaan ihan uudella tavalla 🙂

Ihanan pirtsakka kalenteri kerrassaan! Tiedätkö onko näille jälleenmyyjää Tampereella tai edes Suomessa? Googlettamalla en löytänyt.

Valitettavasti mä en tiedä 🙁 En edes muista messuosastoa, jolta tämän nappasin! 

Ihana kalenteri. Mulle myös konkreettinen kalenteri on aivan must enkä ole edes harkinnut sähköiseen siitymistä. Jo hyvissä ajoin syksyllä alan katselemaan uutta kalenteria, koska sille on tarkat kriteerit. Yksi niistä juurikin tuo A5-koko ja toinen se, että koko viikko näkyy kerralla. Nyt valitsin jo kolmatta kertaa putkeen mustavalkoisen Piste-kalenterin.

Ymmärrän hyvin. Kalenterin valinta pitää ottaa sille kuuluvalla vakavuudella 🙂

Minulla on tämä sama kalenteri.
Se on täydellinen.
Itse ihastuin kansien siniseen väriin.

Munkin mielestä tuo on täydellinen sininen <3

Sama mulla! Siksi kalenterin katoaminen oli aivan kauheaa, koska mulla ei ollut mitään käsitystä siitä, mitä mun tulisi muistaa. Kerran yksi mun (ope)työkaveri, jolla oli neljä lasta, kertoi, ettei omista ollenkaan kalenteria. Vitsi mikä pääkoppa sillä ihmisellä pitää olla 🙂 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X