kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 29.12.2018

Annetut ja saadut joululahjat 2018!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
6 kommenttia

Kun katselin ystävien joululahja-ajatuksia, paketteja ja hankintoja, tajusin, että taidan (onneksi) elää ainakin osin kulutuskriittisessä kuplassa. Jokainen, kenen kanssa paketeista puhuin, oli vähentänyt ostoja viimeisten vuosien aikana huomattavasti. Ja omassakin perheessä ollaan siirrytty melko vähälahjaisuuteen (kunnia minulle, idean esittäjälle, öhöh) ehkä kolmisen vuotta sitten. 

Meillä on A:n kanssa yhteensä neljä kummityttöä ja sen lisäksi perhepiirissä F:n lisäksi kolme lasta. Me annoimme tänä vuonna tällaisia lahjoja:

 • kummitytöille: Aarrekidin paita, L.O.L Suprise -nukke, Sidosteen sukkia ja H&M:n lahjakortti. Kaikki toivelahjoja. 
 • sisarusten lapsille, toiveista myös: Kimble-peli, leikkikeittiösarja ja Sankaritarinoita tytöille -kirja. 
 • kolmelle ystäväperheelle annettin itse tehtyä granolaa.
 • siskolle ja tämän miehelle tulevaa vauvaa varten KappAhlin vauvayöpuku, Aarrekidin body, Aarrekidin jumpsuit ja aikuisille Pörrö-sukat. Meillä siis perheessä arvotaan aina yksi pariskunta, jolle ostetaan lahja. Me saimme nyt arvalla nämä tulevat vanhemmat.
 • minä ostin A:lle Inch Storesta Samsoe&Samsoen huivin ja samalta merkiltä neuleen ja kauluspaidan. 
 • minä ja A annoimme F:lle Sankaritarinoita tytöille -kirjan ja sellaisen hyvän mielen päiväkirjan, jossa on valmiita kohtia täytettäväksi. Näiden lisäksi ostimme tori.fi:stä käytetyn, mutta hyvässä kunnossa olevan pinkin String-hyllyn, joita ei enää taideta myydä ei-second handina lainkaan. Kaikki nämä F:n toiveita. Varsinkin tuo hylly, jota metsästettiin kissojen ja koirien kanssa. Tosin olihan listassa myös järjetön määrä leluja. Lapsi sai niistä osan muilta lahjanantajilta ja sitten myös tietää, että (meidän mielestä) esim. viidellätoista L.O.L pallolla ei tee mitään. 
 • Opeille, harrastusopeille, appivanhemmille ja muutamille ystäville annoimme Sidosteen-sukkia, -pipoja ja -paitoja. 

 

Lahjat, joita saimme:

 • me saimme A:n kanssa yhteiseksi lahjaksi mm. paistinpannun, leffalippuja ja höyryttimen (joka on aivan super, koska silittäminen ei ole mitään lempipuuhaa).
 • minä sain A:lta Lumin hopeisen käsilaukun. Juuri sellaisen, mitä olen kaivannut jo vuosia, kerran tällainen kiiltävän perään oleva harakka olen. 
 • A sai mm. autonpesulahjakortin ja mummoni kutomat villasukat.
 • F sai Koululainen-lehden vuosikerran, monta lautapeliä, L.O.L Suprise -palloja (tietty), uuden Tagli ja Telle -kirjan, serkun itse tekemät lapaset ja paljon muuta. 

 

Mitä teillä saatiin ja annettiin?

-Karoliina-

Kommentit (6)

Ihan parasta on antaa lahjoja, joita toinen on oikeasti toivonut!
Minä sain leffalippuja, jotka todellakin tulevat käyttöön koska tykkään käydä elokuvissa. Leffaliput on parhaita aineettomia lahjoja sellaiselle, joka tykkää käydä elokuvissa. Sain myös lahjakortin suomalaiseen kirjakauppaan ja se todellakin tulee myös käyttöön. Nämä oli tosi kivat lahjat!

Meillä parhaita lahjoja on lautapelit, joita koko perheellä pelataan joululomalla. Tänä vuonna tuli kolme uutta ja alkuvuodesta tehdään taas karsintaa vanhemmasta päästä pelejä kiertoon. Miehen kanssa ei osteta lahjoja toisille ollenkaan, lapsille hankittiin pari pakettia. Itse ostan kummilapselle ja sisarukseni lapsille lahjat. Aikuisten kesken ei osteta yhteisestä sopimuksesta mitään. Lapset saa lahjoja kummeiltaan ja isovanhemmilta, joten itse ei kahta pakettia enempää voikaan hankkia.

Itse suosin lahjoissa aina elämyksä, kun vaan on mahdollista. Leffaliput, seikkailupuistot, illallislahjakortit jne on ihan huippuja lahjoja saada ja antaa. Eikä kenellekään jää turhaa roinaa nurkkiin 🙂

Elämyslahjat on kyllä ihan ihania. Niistä kun riittä iloa niin pitkäksi aikaa 🙂 

Minä ilahduin eniten kirjalahjoista (Opintiellä ja Roiva C.) sekä Suomalaisen lahjakortista. Omat lapseni toivoivat lukemattomia leluja, mutta 6-vuotias esikoiseni itsekin ymmärsi (ja opetti sisaruksiaan), ”ettei pukki kuitenkaan tuo niistä ehkä kuin yksi, kaksi tai kolme lahjaa”. Heidän suosikkejaan olivat tänä vuonna pelit ja lautailukypärät ja -lasit. Jostain kumman syystä pukki jätti meilläkin ne hartaasti toivotut pönttöhirviöt ja Smashersit suurimmaksi osaksi antamatta…

Hah 😀 Juuri oikein ymmärretty pukin toimintamalli <3

Mä just mietin, mitä leffoja kannattaa nyt mennä katsomaan lapsen kanssa ja aikuisporukassa. Vinkkejä otetaan siis vastaan! 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X