kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.01.2019

6 x kevään sisustus- ja remonttihaaveet!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Oi että! Tammikuu ei ole vaihtunut vielä edes helmikuuhun, kun mulle on iskenyt jo perinteeksi muodostunut kevään sisustushimo!

Mulla on joku omituinen tapa alkaa haluta kotiin muutosta aina kevättalvisin. Ehkä se johtuu (jo vähän) lisääntyneestä valosta, onnistuneesta tyttären huoneen muutoksesta tai vaaleanpunaisista tulppaaneista, mutta tuntuu taas kerran sille, että kotia on kohennettava.

Koska en pysty keskittymään tällä hetkellä nyt MIHINKÄÄN muuhun kuin Pinterestin ja tori.fi:n selailuun, ajattelin tartuttaa sisustushimoani myös vähän teihin. Tai en edes tiedä, voiko tätä kutsua SISUSTUSinnoksi. Ennemmin mun tekisi mieli ihan himppusen remontoida, mööbleerata ja tehdä second hand -löytöjä. En ole edes uskaltanut katsoa Netflixin Marie Kondo -sarjaa vielä, koska tiedän, että sieltä iskisi kaiken tämän päälle – taas kerran – maritusvimma.

Mun keväthullutus kohdistuu seuraaviin kohteisiin:

  1. olohuoneen ja makuuhuoneen seinät. Haluan sinne VÄRIÄ! Mutta mitä? Pastellia, harmaata, tummansinisitä? Ja hei: Miten voi maalata sellaista ”vesivärikuvioita”? Ei ehkä ihan niin voimakasta vesivahinkoefektiä kuin tuossa ylhäällä olevassa kuvassa, mutta silti sellaisen töpötellyn ja elävän lopputuloksen. 
  2. kylpyhuoneen kaakeleiden saumat. Haluan uudet saumaukset, koska entisiä ei saa kauniiksi millään jynssäyksellä. Vaiko sittenkin sellaisen kaakeleiden päälle vedeltävän betoni(?)hässäkän. Vinkkejä otetaan vastaan! Hinnasta, tekniikoista ja kaikesta mahdollisesta. 
  3. sängynpääty. Edelleenkin hankinta-asteella, koska kaikki kauniit eivät ole oikeaa puuta. Ja kaikki puiset ei ole oikeankokoisia. Tai -näköisiä. Tai -hintaisia. Tai sitten en vaan osaa päättää, haluanko rottinkia vai jotain muuta. 
  4. eteissäilytys. Samalla, kun suunniteltiin lapsen huoneen Inaria-kokonaisuus, pohdittiin Inarioita myös eteiseen. Mutta jätettiin ottamatta. Nyt mietin, olisiko sittenkin pitänyt. Periaatteessa rakastamalla rakastan meidän sikarituoli+vanha liinavaatekaappi -yhdistelmää, mutta tuon tilan voisi täyttää NIIIIIIIIN paljon fiksumminkin. Oi että miten ihana olisi koko seinän mittainen, maksimikorkea eteisen kaappi, jonne voisi sulloa kaikki mahdolliset eteisasiat niin kauniisti. (Mulla on kyllä joku vika, kun saan niin kovat kiksit säilytysratkaisuista).
  5. tv-tasopulma. Periaatteessa pidän meidän kaksi Ikean Vittsjö-hyllyä ovat musta kauniit, koska en syty perinteisiin tv-tasoihin. Mutta jollakin tavalla kaapin sisus pitäisi saada ”rauhoitettua”. Nyt siellä seilaa dvd-soitin, levyt, lehdet ja paperit kirjojen kanssa ja yleisilme on levoton ja epäsiisti. Vähän himottaisi umpikaapit noiden tilalle, esimerkiksi kaksi tämmöistä kuvastakin löytyvää Ikean Stockholm 2017 -kaappia, mutta toisaalta en haluaisi ostaa mitään uutta. Ainakaan kauppa-kaupasta. Sitäkin mietin, että jos joskus tuo liinavaatekaappi tosiaan on eteistä ajatelleen tarpeeton, pitäisikö metsästää toinen samankokoinen (varmaan tosi helppoa, NOT), ja laittaa niitä tuohon seinustalle kaksi vierekkäin.
  6. karsiminen. Tämä on jo vitsiksi käynyt meikäläisen ikuisuusprojekti, mutta edelleen tuntuu, että tavaraa on aivan liikaa. Onneksi lapsen huoneen inventaario ja muutos antoi uskoa siihen, että joku päivä koko kodissa voisi vallita samanlainen järjestys.

Että semmosta! Onko siellä samanlaisia aatoksia! Ja hei: Kertokaa ihmeessä mulle vinkkejä yllä oleviin kysymyksiin!

Hassua kyllä. Samalla kun selailin maanisesti netin sisustussivuja sain haastattelukutsun keväälle. Koskien meidän kodin sisustusta. Oliko tämä siis enne siitä, että kodin SAA freesata, ennen kuin kuvaaja saapuu paikalle? 

-Karoliina-

Kuvat: kuvakaapattu Pinterestistä 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X