kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 07.02.2019

10 asiaa, jotka minulta kysytään inboxissa uudelleen ja uudelleen!

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Mä olen jo ajat sitten huomannut, kuinka omaa elämäänsä niin sanottu julkinen kommentointi blogissa/instassa/facebookissa elää. Ja millaisia kommentteja ja kysymyksiä te puolestaan lähetätte suoraan minulle some-kanaviin tai vaikka sähköpostiin (joka on muuten yllättävän yleinen kommentointitapa, vaikka itse kuvittelisin, että sähkiksen lähetys on jotenkin todella vaivalloista). Kiitos siis kaikista viesteistä, joita sain myös näin yksityisesti.

Aika usein yksityisviestit keskittyvät henkilökohtaisen tason asioihin, mutta siellä on näkyvissä myös trendi tiettyjen kysymysten suhteen, jotka toistuvat vuodesta, kuukaudesta ja viikosta toiseen. Kokosin nyt alle 10 eniten saamaani kysymystä, sekä vastaukset niihin.

Mikä huulipuna tuo on? Mä käytän oikeastaan vain Kicksin huulilakkoja, joita valitettavasti ei tehdä enää ollenkaan. Hamstrattiin niitä siskon kanssa loppualesta, kun kuultiin, että lakkojen myynti lopetetaan. Mutta niillä vetelen siis yleensä. Harvoin tosin laitain vain yhtä lakkaa, vaan yleensä sekoittelen niitä keskenään. Kun mä laitan huulilakkaa, rajaan usein myös huulet. Mun lempimerkki huultenrajauskynissä on Essence ja NYX. NYX on muuten myös se, jota olen alkanut nyt ostaa, kun Kicksit on lopetettu. Niitä on kuitenkin niin monella eri nimellä, että en osaa (vielä) sanoa, mikä NYXin huulilakka/punalinjoista on se kaikkein paras.

 

Mikä silmälasimalli tuo on? Kyseessä siis lähes poikkeuksetta nämä ruusukultaiset rillit. Kyseessähän on siis Specsaversin Ivana Helsinki -malliston Linda1-silmälasit.

 

Tulen Tampereelle työtapaamiseen/viikonlopuksi, missä juoda kahvit, syödä lounas tai nauttia illallinen? Yleensä tässä vaiheessa kyselen, missä päin keskustaa henkilö aikoo viettää aikaansa. Rautatieaseman läheltä suosittelen Bistro Naapuria ja Cafe Pellasia, Pyynikintorin puolelta Pyynikintorin Lihaa ja Kahvia ja sillan kohdalta Fazeria. Lounaspaikaksi vinkkaan yleensä aina Kauppahallin (sieltä lähinnä 4 vuodenaikaa ja Ohana), iltaruokamestoiksi Kulma26:n ja Heinätorin.

 

Mitä kokoa ja mallia sun Joutsenen takit on? Talvi-Joutsenista mun koko vaihtelee koosta XS, kokoon M. Kyse ei oikeastaan ole siitä, etteikö Joutsenen kokotaulukko pitäisi pintansa. Vaan siitä, että haluan pukea tietynmalliset takit joko tiukkoina tai sitten oversizeinä. Mun pitkä takki on mallia Dorah (koko M), isohuppuinen harmaa Evie (M) ja musta Hetta kokoa XS. Joskus tuntuu, että tulee sellaisia takkikyselyryppäitä. Se riippuu varmaan siitä, kuinka kylmä ulkona on. Viime viikolla multa kysyttiin samaisesta Dorah-takista päivän aikana kuusi kertaa, vaikka en ollut silloin edes julkaissut kuvaa kyseisestä takista missään.

 

Uskaltaako Tampereelle muuttaa? Tämä on hassu kysymys, jota kysytään silti todella usein. Vastaus on: Todellakin uskaltaa. Minä ainakin rakastamalla rakastan Tampereen ilmapiiriä ja henkeä, jonka ihmiset tähän kaupunkiin luovat. Tottakai oma elämäntilanne ja tukiverkot vaikuttavat paljon siihen, miten kunkin paikan kokee, mutta toisaalta olen kuullut monilta muiltakin, että Tampereen sisään on helppo päästä. Täällä ei ole ylimielisyyttä, eikä kuppikuntia. Lisäksi on hyvät ravintolat, paljon kulttuuria, saunakulttuuri, kauniita maisemia ja vaikka sun mitä.

 

Miten erosta selviää? Miten lapset selviää? Mistä tietää, onko ero oikea ratkaisu? Koska on uuden puolison aika? Nämä on sen kokoluokan asioita ihmisten elämässä, että näistä saan viestit yleensä sähköpostiin. Ne ovat sellaisia arkoja ihmiseltä ihmiselle -viestejä, joiden teemat pysyvät vuodesta toiseen aina samoina. Vaikka olen huono vastailemaan viesteihin, näihin pyrin aina vastaamaan, koska muistan, kuinka tärkeää itselleni vertaistuki oli vaikeina aikoina. Esimerkiksi ahmin kaikki Anna Puun erohaastikset noihin aikoihin!

 

Näkyykö hiustenpidennykset, kun laittaa hiukset ponnarille? Näkyy ja ei. Riippuu paljon pidennystekniikasta ja siitä, kuinka lähellä kiinnityskohdan ja tekotukan väri on omaa juurikasvuväriä. Jos halua mahdollisimman näkymättömät pidennykset, kannattaa ne olla A)vain vähän omaa tukkaa pidemmät, B) samaa väriä kuin oma juurikasvu ja C) mahdollisimman pienellä alalla päässä. Mulle parhaat on ollut (kaikin tavoin) Balmainin hiustuuhennukset, joita on vain kolme osiota. Ne ovat myös halvemmat kuin moni muu, koska niitä voi siirrellä ja uudellenlaittaa kerta toisena jälkeen. Nämä ovat mulla edelleen. Nämä Balmainit saa myös letteihin ja saparoihin piiloon, joka on suuri plussa. 

 

Mistä tuo pipo on? Vastauksia on yleensä aina vain kaksi: Sidosteelta tai INCH Storesta tämä Samsoe&Samsoen.

 

Tuleeko uusia kirjoja? Tämä on tietysti kysymys, joka ilahduttaa joka kerta. Yleensä siksi, että kysyjä kertoo, että on lukenut kaksi ensimmäistä ja haluaisi lisää luettavaa. Tähän on pakko vastata edelleen vähän mystisesti: ”Ehkäpä!”

 

Random-kokoelma kysymyksiä, joka menee jotenkin näin: ”Hei sulla oli kerran, ehkä 3 tai 5 vuotta sitten yhdessä postauksessa tai ainakin instassa sellainen mekko. Tai siis en ole varma, oliko mekko vai hame, mutta joku sellainen vaaleasävyinen, pitsinen tai kuviollinen alaosa, joka sulla oli sellaisten tennareiden kanssa. Ehkä polveen asti ylettyvä. Että mistähän se oli ostettu ja mitä kokoa? Niin ja oliko se puuvillainen vai jotain muuta materiaalia?” Sanomattakin selvä, että tulee iloinen olo, että joku muistaa mun asut – joita en edes itse muista – vuosien takaa. Vastausta silti näihin on usein vaikea antaa.

-Karoliina-

 

-Karoliina-

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X