kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 01.03.2019

Alekoodi, uudet kevätmekot ja unelmoinnin tärkeyttä!

Teksti
Karoliina Pentikäinen
2 kommenttia

Mä katselin Maria Veitolan Aira Samulin -jaksoa ja ihailin tietysti tuon rautarouvan mieletöntä elämänvoimaa. Samalla kuitenkin huomasin häkeltyväni monista Samulinin kommenteista. Yksi niistä oli se, jossa Samulin totesi jotenkin siihen tapaan, että hänestä unelmointi on turhaa. Ymmärrän toki, että hänen elämänkokemuksellaan ja iässään asioista ajattelee varmasti eri tavalla, mutta minä taas ajattelen, että jos unelmointi loppuu, loppuu myös elämä.

Mulla on ollut elämässä vaihe, jossa en unelmoinut enää oikein mistään. Mun koko energia meni jollakin tapaa vain arjen kestämiseen (ei edes oikein elämiseen) ja siksi unelmointi tuntui turhalle energian haaskaamiselle. Jopa vähän sellaiselle epämieluisalle asialle, joka muistutti siitä, että ”Hei Karoliina, sä et todellakaan elä nyt unelmaasi”.

Ajat kuitenkin muuttuivat ja samalla mielikuvitukseni alkoi taas toimia. Aloin haaveilla ja unelmoida. Realistisista ja epärealistisista asioista.

Tänään lanseerattu Aarrekidin day/dreaming SS19 -malliston yksi kantavista teemoista on nimenomaa unelmointi. Sellainen arjessa tapahtuva pysähtyminen ja haaveilu kaiken tämän suorituskeskeisen elämänmenon, somepöhinän ja kiireen keskellä. Vaikka kyseessä on vaatemallisto, on sen takana ajatus siitä, että Aarrekid voisi olla mukana edistämässä sitä, kuinka ihmiset muistaisivat keskittyä oikeisiin asioihin ja niihin arvoihin, joiden takana haluaa seistä. Joskus pitää pysähtyä – vaikka vaan hetkeksi keskellä kaupunkia. Istua rauhassa kahvilan pöydässä, laittaa kuulokkeet korviin ja vajota omiin unelmointeihinsa.

Aarrekidin brändin alta löytyy nykyisin lastenvaatteiden lisäksi iso valikoima myös naistenvaatteita nimellä AARRE/woman. Ja olen kuullut pikkulintujen laulelevan, että rutkasti lisää naistenpuolen valikoimaan tulee myöhemminkin tänä vuonna!

Mulla kävi siinä mielessä hyvä tuuri, että kun olin kesällä Portugalissa Aarrekidin tehtailla, pääsin sovittamaan ihkaensimmäiset mallikappaleet juuri tästä kyseisestä SS19-mallistosta. Ja jo silloin bongasin, mitkä olivat ne omat ehdottomat suosikkini.

Yksi suosikeistani oli kuvissa näkyvä sinisävyinen Savannah-kuosia oleva mekko, jonka kuosisuunnittelusta ovat vastanneet Aalto Yliopiston PatternLab-opiskelijaryhmä. Samaa kuosia löytyy kapeammassakin mekossa, mutta mä rakastuin tuohon jättihelmaiseen yksilöön. Koko XS, ja silti noin hulmuhelmainen.

Toinen suosikkimekkoni on Birch-kuosia, joka on Aarrekidin kevään uutuusjacquardia. Vaikka vaate näyttää silmään – ainakin minusta – aika kovalle, on se aivan unelmapehmeää ihoa vasten. Tykkään myös muiden Birch-tuotteiden – joita löytyy aikuisille mekon lisäksi myös hameena ja kimonona – ”aikuismaisesta” tyylistä. Nämä ovat ihan oikeasti sellaisia vaatteita, jotka voi laittaa niin teatteriin kuin työtapaamiseenkin. Myös sellaiset naiset, joiden tyyli ei ole niin rimpsuhelmainen ja tyttömäinen kuin vaikkapa minun.

Monestihan lastenvaatemalliston kylkeen tehdyt aikuistenvaatteet kun ovat leikkisiä ja hieman lapsekkaita itsekin. Siinä ei tietysti mitään pahaa, jos sellaista hakee, mutta tykkään todella paljon siitä, että AARRE/woman on nimenomaa naisten mallisto. Ei ainoastaan äitien hiekkalaatikkomallisto.

Kurkkaa muut Aarre-uutudet naistenvaatteista täältä ja lasten puolesta täältä. Sieltä löytyy tiikerikuosia, huppareita, hameita ja vaikka mitä.

Kaikille, jotka tilaavat Aarrekidin nettikaupasta viikonlopun aikana,(1.-3.3.2019) saavat postikulut ilmaiseksi koodilla kolmistaanpostia .

-Karoliina-

Kuvat: Noora Näppilä 

Kiitos kuvauslokaatio Sandro-Ratina!

Kommentit (2)

Ihania kuoseja mekoissa! Näin opiskelija täytyy varmaan laittaa syntymäpäivälahjatoive vanhemmille. 😄

Joo, mäkin hämmennyin joistain Aira Samulinin kommenteista. Toki ymmärrän et hän on eläny Suomessa melkein sata vuotta, mikä selittää näkemyksiään. Silti hätkähdin. Onneks Veitola osas asettaa kysymykset asiallisesti, vaik av palstalla kommentoitiin jo maailmanlopusta. Mun mielestä feminismistä keskusteleminenki oli asiallista, vaikka naiset omas eri ajattelutavan

Musta oli tosi hienoa se tapa, jolla molemmat naiset pystyi olemaan eri mieltä. Ja silti sovussa. Upeaa <3

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X